Home / HEADER-NEWS / «Άρετε την αδικία για τους επιτυχόντες – εκπαιδευτικούς»

«Άρετε την αδικία για τους επιτυχόντες – εκπαιδευτικούς»

Δημοσιεύτηκε: 6:32 μμ Μάιος 12th, 2019  


«Να άρει την αδικία εις βάρος των επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ του 2008, οι οποίοι δεν προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά της παράλειψης διορισμού τους», καλεί ο αν. Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, τον Υπουργό Παιδείας, κ. Κ. Γαβρόγλου, καταθέτοντας σχετική ερώτηση.

Ο Λαρισαίος πολιτικός επισημαίνει πως «το Υπουργείο Παιδείας επέλεξε να προχωρήσει στους διορισμούς μόνον όσων εκπαιδευτικών προσέφυγαν δικαστικά, απόφαση που εγείρει σοβαρά ερωτήματα, αφού καταστρατηγεί τη σειρά κατάταξης των εκπαιδευτικών και δεν συνάδει με τις αρχές της ισονομίας και της ισότητας, που αρμόζουν σε κράτος δικαίου».

Δείτε τη συνέχεια στο larissanet.gr

πηγή: https://www.larissanet.gr

 

 


 

8 Σχόλια

  1. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

    Κάθε χρόνο οι αναπληρωτές κάνουν δηλώσεις προτίμησης. Αν κάποιος δεν κάνει, θα θεωρήσουμε τις προσλήψεις των υπολοίπων αντισυνταγματικές; Επίσης, τόσα χρόνια που οι διορισμοί εκπαιδευτικών ήταν αντισυνταγματικοί, πού ήταν ο συγκεκριμένος βουλευτής να διαμαρτυρηθεί;

    • Τι σχέση έχουν οι δηλώσεις προτίμησης που γίνονται με επίσημη εγκύκλιο κάθε χρόνο? Κάλεσε ποτέ το υπουργείο επίσημα τους επιτυχόντες να κάνουν αίτηση διορισμού και δεν έκαναν? Το παράδειγμα σας είναι εντελώς άστοχο για προφανείς λόγους…

      • ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

        Το Υπουργείο δεν κάλεσε τους επιτυχόντες να κάνουν αίτηση για προφανείς λόγους, γιατί απλώς δεν ήθελε να διορίσει κανέναν. Αναγκάστηκε να διορίσει τους δικαιωθέντες, γιατί είναι δικαιωθέντες. Όσο για τους υπολοίπους, οι περισσότεροι εξ αυτών γνώρισαν για τις προσφυγές και είτε αδιαφόρησαν είτε κινήθηκαν εκ του πονηρού. Τώρα τα άτομα αυτά βυσσοδομούν.

        • Έχεις κάποια επίσημα στατιστικά στοιχεία όταν ισχυρίζεσαι ότι οι περισσότεροι γνώρισαν και αδιαφόρησαν ή απλά σου αρέσει να συκοφαντείς τους συναδέλφους σου τη θέση των οποίων θα καταλάβεις? Το γιατί το υπουργείο δεν κάλεσε επίσημα τους εκπαιδευτικούς να κάνουν αιτήσεις το ξέρουμε.
          Αυτό που δεν ξέρουμε είναι γιατί εσύ και οι όμοιοι σου ενώ δεν έχετε υψηλές βαθμολογίες στον ΑΣΕΠ και άρα δεν αδικηθήκατε, αποφασίσατε να προσφύγετε.

          • ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

            Όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραφαν για την προσφυγή. Κινηθήκατε εκ του πονηρού, μην το αρνείσαι. Όσο για τη θέση μας στον ΑΣΕΠ( εμείς περάσαμε) αποφάσισαν στα δικαστήρια ότι τέτοια ου δικαιολογεί νόμιμο διορισμό. Ως εδώ με τις συκοφαντίες.

  2. ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

    Όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραφαν για την προσφυγή. Κινηθήκατε εκ του πονηρού, μην το αρνείσαι. Όσο για τη θέση μας στον ΑΣΕΠ( εμείς περάσαμε) αποφάσισαν στα δικαστήρια ότι τέτοια ου δικαιολογεί νόμιμο διορισμό. Ως εδώ με τις συκοφαντίες.

    • Τότε και τις αιτήσεις για δηλώσεις προτίμησης να τις πληροφορούνται οι εκπαιδευτικοί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Να τα καταργήσουμε τα Υπουργεία αφού υπάρχει facebook. Πολιτική απόφαση καθαρά ήταν ο διορισμός σας. Η χαμηλή σας βαθμολογία στον ΑΣΕΠ δεν δικαιολογεί διορισμό. Η απόφαση ήταν πολιτική και όσο και να χτυπιέστε όλη η κοινωνία το ξέρει. Και στις εκλογές που έρχονται αυτό θα αποδειχθεί.

  3. καθηγητής Π.Ε

    Ξέρετε τι μαύρο εφαγε ο Σύριζα στην κάλπη για αυτους τους διορισμούς. ;;;Δεν φαντάζεστε… Οχι αερολογιες. Μαυρο καραμαυρο

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...