Τελευταία Νέα

Κυριακή, 21/07/2019, 03:10


Ζητούν την τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας για τον αποκλεισμό τους από την προκήρυξη Ειδικής Αγωγής

Δημοσιεύτηκε:

1:51 μμ Απρίλιος 30th, 2019

Δημοσιεύουμε το ακόλουθο κείμενο – επιστολή αναγνώστη μας:

Μετά τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση 3ΕΑ/2019, παρατηρήσαμε πως από στη διαδικασία δε μπορούν να συμμετέχουν οι απόφοιτοι ελληνικών κολλεγίων, οι οποίοι πραγματοποίησαν προγράμματα σπουδών σε συνεργασία ελληνικών κολλεγίων με ξένα πανεπιστήμια.

Οι απόφοιτοι ελληνικών κολλεγίων έχουν λάβει αναγνώριση από το ΣΑΕΠ (Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων) με την υπογραφή του Υπουργείου Παιδείας, μετά από αναμονή 3 ετών. Επιπλέον να σημειώσουμε πως σε όλες του προκηρύξεις του ΑΣΕΠ αναφέρεται ρητά πως οι αναγνωρίσεις του ΣΑΕΠ μπορούν να κατατεθούν κανονικά και οι κάτοχοι τους να λάβουν τα αντίστοιχα μόρια. Αυτό γινόταν και στις προκηρύξεις εκπαιδευτικών μέχρι και το 2018. Αρκετοί μάλιστα απόφοιτοι εργάζονται στη δημόσια εκπαίδευση ως αναπληρωτές τα τελευταία χρόνια με τη συγκεκριμένη αναγνώριση.

Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την κίνηση του Υπουργείου Παιδείας να αποκλείει όλους τους απόφοιτους ελληνικών κολλεγίων από τη διαδικασία, όταν πρώτα από αναμονή 3 ετών τους αναγνώρισε τις σπουδές τους.

Ζητούμε από τον Υπουργό Παιδείας να τοποθετηθεί επί του θέματος και να προβεί σε διευκρινήσεις προκειμένου οι συνάδελφοι να μπορούν να καταθέσουν τις αναγνωρίσεις τους στην προκήρυξη.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανάκληση της προκήρυξης πλήρωσης θέσεων ευθύνης επιπέδου Διεύθυνσης του Υπ.Παιδείας
          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Οι νέες Γενικές Γραμματείες του Υπ. Παιδείας

Αλλαγές έχουμε στις Γενικές Γραμματείες του Υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με τα όσα ...

Μοιράσου!