Τελευταία Νέα

Κυριακή, 31/05/2020, 03:18


Home / 1stpage / Ζητούν την τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας για τον αποκλεισμό τους από την προκήρυξη Ειδικής Αγωγής

Ζητούν την τοποθέτηση του Υπουργείου Παιδείας για τον αποκλεισμό τους από την προκήρυξη Ειδικής Αγωγής

Δημοσιεύτηκε: 1:51 μμ Απρίλιος 30th, 2019  


Δημοσιεύουμε το ακόλουθο κείμενο – επιστολή αναγνώστη μας:

Μετά τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης για μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση 3ΕΑ/2019, παρατηρήσαμε πως από στη διαδικασία δε μπορούν να συμμετέχουν οι απόφοιτοι ελληνικών κολλεγίων, οι οποίοι πραγματοποίησαν προγράμματα σπουδών σε συνεργασία ελληνικών κολλεγίων με ξένα πανεπιστήμια.

Οι απόφοιτοι ελληνικών κολλεγίων έχουν λάβει αναγνώριση από το ΣΑΕΠ (Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων) με την υπογραφή του Υπουργείου Παιδείας, μετά από αναμονή 3 ετών. Επιπλέον να σημειώσουμε πως σε όλες του προκηρύξεις του ΑΣΕΠ αναφέρεται ρητά πως οι αναγνωρίσεις του ΣΑΕΠ μπορούν να κατατεθούν κανονικά και οι κάτοχοι τους να λάβουν τα αντίστοιχα μόρια. Αυτό γινόταν και στις προκηρύξεις εκπαιδευτικών μέχρι και το 2018. Αρκετοί μάλιστα απόφοιτοι εργάζονται στη δημόσια εκπαίδευση ως αναπληρωτές τα τελευταία χρόνια με τη συγκεκριμένη αναγνώριση.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Υπουργική Απόφαση για την επαναλειτουργία των ΑΕΙ - Απρόσκοπτη η ολοκλήρωση του εαρινού εξαμήνου και η διεξαγωγή των εξετάσεων στα ΑΕΙ

Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την κίνηση του Υπουργείου Παιδείας να αποκλείει όλους τους απόφοιτους ελληνικών κολλεγίων από τη διαδικασία, όταν πρώτα από αναμονή 3 ετών τους αναγνώρισε τις σπουδές τους.

Ζητούμε από τον Υπουργό Παιδείας να τοποθετηθεί επί του θέματος και να προβεί σε διευκρινήσεις προκειμένου οι συνάδελφοι να μπορούν να καταθέσουν τις αναγνωρίσεις τους στην προκήρυξη.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Προθεσμία εγγραφής στην Γ΄τάξη Εσπερινού ΕΠΑΛ μαθητών/μαθητριών για το σχολικό έτος 2020-2021

 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ...