Home / HEADER-NEWS / Υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε τρεις μέρες. Γιατί άραγε τόση βιασύνη;

Υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε τρεις μέρες. Γιατί άραγε τόση βιασύνη;

Δημοσιεύτηκε: 7:40 πμ Απρίλιος 11th, 2019  


«Υποβολή αιτήσεων  αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε τρεις μέρες. Γιατί άραγε τόση βιασύνη;»                

Το  Υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζει με μεγάλη προχειρότητα το θέμα των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών. Με έγγραφό του, που έφτασε σήμερα στα σχολεία Τετάρτη 10/4/2019, καλεί τους συναδέλφους που επιθυμούν να αποσπαστούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι την Δευτέρα 15/4/2019  και ώρα 15:00΄.

Καλεί ουσιαστικά τους συναδέλφους να συγκεντρώσουν και να καταθέσουν τα δικαιολογητικά μέσα σε διάστημα τριών ημερών (αν εξαιρέσουμε τη σημερινή μέρα και το ότι μεσολαβεί Σαββατοκύριακο).

Είναι σίγουρο ότι ο χρόνος αυτός δεν επαρκεί για τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών .Οι περισσότεροι συνάδελφοι κατοικούν και εργάζονται μακριά από τον τόπο καταγωγής τους και τη Διεύθυνση της οργανικής τους θέση.

Μ΄αυτά τα δεδομένα θα πρέπει να αναζητήσουν τα δικαιολογητικά μέσω Κ.Ε.Π κάτι που απαιτεί περισσότερο χρόνο.

Ας μην ξεχνάμε και τους συναδέλφους που λείπουν με άδειες και είναι εκτός σχολείου οι οποίοι στο στενό αυτό περιθώριο ούτε καν θα προλάβουν να ενημερωθούν.

Γιατί άραγε τόση βιασύνη;

Είναι απορίας άξιον  όταν πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών στις «κουτσουρεμένες» οργανικές θέσεις των Διευθύνσεων Π.Ε., στις οποίες ικανοποιήθηκε ένας στους τέσσερις, με αποτέλεσμα να υπάρχουν χιλιάδες συνάδελφοι που δεν ικανοποιήθηκαν και θα καταθέσουν αίτηση απόσπασης, ώστε να μετακινηθούν στον τόπο που επιθυμούν, να δίδεται τόσο σύντομο χρονικό διάστημα για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά χιλιάδες εκπαιδευτικούς.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αντιμετωπίζει με περισσότερη υπευθυνότητα τα θέματα αυτά και να δώσει τώρα παράταση για την υποβολή των αιτήσεων, όταν μάλιστα πριν από λίγες ημέρες έδωσε παράταση 17 ημερών για την υποβολή των αιτήσεων για συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης, δείγμα των προτεραιοτήτων που θέτει το Υπουργείο .

Επίσης καλούμε τους συλλόγους εκπαιδευτικών και τη ΔΟΕ να πιέσουν το Υπουργείο Παιδείας προς αυτήν την κατεύθυνση.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...