Home / HEADER-NEWS / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ «Πλήρης προστασία κύησης και μητρότητας για όλες τις εργαζόμενες»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ «Πλήρης προστασία κύησης και μητρότητας για όλες τις εργαζόμενες»

Δημοσιεύτηκε: 5:29 μμ Απρίλιος 12th, 2019  


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΥΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

«Πλήρης προστασία κύησης και μητρότητας για όλες τις εργαζόμενες»

Το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, μαζί με πρωτοβάθμια εκπαιδευτικά σωματεία σας καλούν την Τετάρτη 17/04 στις 12 μμ στα γραφεία της ΔΟΕ, Ξενοφώντος 15A, σε συνέντευξη τύπου της καμπάνιας για την προστασία της μητρότητας.

Οι εκβιασμοί που δεχόμαστε οι νέοι εργαζόμενοι γονείς πρέπει να σταματήσουν! Οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί αφήνουν τα μωρά τους μόλις 5 μηνών για να γυρίσουν στη δουλειά τους, διακόπτοντας πρόωρα το θηλασμό, ή εξαναγκάζονται σε άδειες άνευ αποδοχών και ενσήμων, που τους στερούν το επίδομα ανεργίας το καλοκαίρι και την έγκαιρη πρόσληψη την επόμενη σχολική χρονιά. Όλα αυτά αν γεννήσουν μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προκειμένου να καταφέρουν να πάρουν την άδεια ανατροφής.

Στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που εργαζόμενες έμειναν έγκυες και απολύθηκαν. Οι μητέρες και οι πατέρες που δουλεύουν με μπλοκάκι (Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών) δεν δικαιούνται ούτε μια μέρα άδειας.

Σε όλα αυτά απαντάμε αγωνιστικά και αποφασιστικά! Να στήσουμε δίχτυ προστασίας απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία!  Η βαρβαρότητα της ελαστικής εργασίας, που καθοδηγείται από Κυβέρνηση, ΕΕ και ΟΟΣΑ δεν θα περάσει!

Το Συντονιστικό Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών έχει ξεκινήσει μια τεράστια καμπάνια για την προστασία της μητρότητας την οποία στηρίζουν εκπαιδευτικά σωματεία και βρισκόμαστε σε επαφή και με σωματεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Έχουν πραγματοποιηθεί συσκέψεις, κινητοποιήσεις και άλλες πολύμορφες δράσεις.

Σας καλούμε λοιπόν στη συνέντευξη τύπου που θα δοθεί στα γραφεία της ΔΟΕ (Ξενοφώντος 15Α, Σύνταγμα), προκειμένου να σας παρουσιάσουμε αυτό το πολύ σημαντικό ζήτημα.

ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...