Home / HEADER-NEWS / ΣΕΠΕ Γ Σεφέρης – Για τη δίχρονη προσχολική και τις αίθουσες διδασκαλίας

ΣΕΠΕ Γ Σεφέρης – Για τη δίχρονη προσχολική και τις αίθουσες διδασκαλίας

Δημοσιεύτηκε: 7:29 πμ Απρίλιος 2nd, 2019  


Την Τρίτη 26/3 αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» συναντήθηκε με την κ. Παυλοπούλου Δ/ντρια Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του δήμου Ηρακλείου προκειμένου να ενημερωθεί σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει η δημοτική αρχή σε ό,τι αφορά :

1. Την υλοποίηση της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και

2. Την παραχώρηση των αιθουσών που έμειναν ελεύθερες από τη μετακόμιση της Δ/νσης Β΄Αθήνας από το κτήριο του Ειδικού σχολείου επί της οδού Αγ. Αποστόλων.

Η κ. Παυλοπούλου για το 1 ο θέμα μας ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να απαντήσει πόσα προνήπια (παιδιά γεννημένα το 2015) φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς διότι δεν ζητήθηκε επίσημα (με έγγραφο) από τη Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν επίσης νεώτερα από το υπουργείο σε ό,τι αφρά την παραχώρηση των προκάτ αιθουσών. Διευκρίνισε ότι ο δήμος συμφώνησε μεν στην τριμερή επιτροπή για την εφαρμογή της Δίχρονης προσχολικής αγωγής αλλά μόνο αν υπάρχουν προϋποθέσεις της χρηματοδότησης και της κατασκευής αιθουσών με κρατικά κονδύλια .

Για το 2 ο θέμα δήλωσε αναρμόδια.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία μας συναντήθηκε με τον ίδιο τον δήμαρχο Ηρακλείου κ. Μπάμπαλο, παρουσία του προέδρου της ΔΕΠ κ. Κουτσογιαννάκη ο οποίος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που είχαμε ότι οι ελεύθερες αίθουσες του Ειδικού σχολείου ενδέχεται να παραχωρηθούν σε φορείς που τις έχουν ζητήσει, όπως για παράδειγμα η Διεύθυνση Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία .

Εμείς καταθέσαμε την πάγια θέση του συλλόγου μας ότι τα σχολικά κτήρια ανήκουν στους μαθητές μας και τη στιγμή μάλιστα που πολλά σχολεία της περιοχής μας είναι είτε άστεγα (πχ. Διαπολιτισμικό Ν.Ιωνίας, Ειδικό Δημοτικό Μεταμόρφωσης) , είτε πολυπληθή (ΕΕΚ Ηρακλείου), είτε ανύπαρκτα
(κυρίως νηπιαγωγεία).

Εκτίμησή μας είναι ότι η Δίχρονη Προσχολική Αγωγή όπως διαπιστώσαμε και το προηγούμενο διάστημα θα εφαρμοστεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Το υπ. Παιδείας ανακοίνωσε την εφαρμογή αλλά στην πράξη ένα μήνα πριν τις εγγραφές, ο δήμος δεν έχει προχωρήσει σε κανένα μέτρο ούτε και υπάρχει καποιος σχεδιασμός για ασφαλή, σύγχρονα κτήρια που θα κάνουν μάθημα οι μικροί μαθητές μας.

Απαιτούμε:

α) Ο δήμος να προχωρήσει στην εύρεση κατάλληλων χώρων για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής

β) Ο χώρος των πρώην γραφείων της Διεύθυνσης Π.Ε. Β΄Αθήνας να δοθεί αποκλειστικά για αίθουσες διδασκαλίας.

Σ΄αυτή την κατεύθυνση ο σύλλογος μας θα προχωρήσει στο επόμενο διάστημα μαζί με τα σωματεία και τους συλλόγους γονέων της περιοχής μας σε δυναμικές κινητοποιήσεις απαιτώντας απ΄όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ( Υπουργείο Παιδείας, Περιφερειακή και Διεύθυνση Β΄ Αθήνας,
Δημοτική Αρχή ) να δώσουν λύση στα παραπάνω αιτήματα.

ΤΟ ΔΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...