Home / HEADER-NEWS / Ο ΣΕΠΕ Β. Ρηνανίας για το επιμίσθιο εκπαιδευτικών με απόσπαση στο εξωτερικό

Ο ΣΕΠΕ Β. Ρηνανίας για το επιμίσθιο εκπαιδευτικών με απόσπαση στο εξωτερικό

Δημοσιεύτηκε: 7:53 μμ Απρίλιος 8th, 2019  


Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ/ Αξιότιμη Κυρία Υφυπουργέ,

Έπειτα από σειρά αιτημάτων, κοινοποίηση των θέσεων μας, επιστολές και συναντήσεις και του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με εσάς, με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την εξαγγελία σας για παράταση της χορήγησης του ειδικού επιμισθίου κατά ένα έτος, με ισχύ από την επόμενη σχολική χρονιά για όσους εκπαιδευτικούς υπηρετούν με απόσπαση στο εξωτερικό αλλά και για όσους πρόκειται να αποσπαστούν για πρώτη φορά. Διαφαίνεται ότι γίνονται αντιληπτές από την πλευρά σας οι υπαρκτές και αντικειμενικές δυσκολίες που προσπαθούν να ξεπεράσουν οι εκπαιδευτικοί κατά την εγκατάστασή τους στο εξωτερικό.

Είναι φανερό ότι το πάγιο αίτημά μας για χορήγηση του ειδικού επιμισθίου για τουλάχιστον 5 έτη ικανοποιείται μερικώς. Θεωρούμε όμως ότι η χορήγηση του ειδικού επιμισθίου για 5 έτη, θα λειτουργήσει ως πραγματικό κίνητρο για να υπηρετήσει κάποιος εκπαιδευτικός με απόσπαση στο εξωτερικό και θα αποτελέσει ουσιαστική και μακροπρόθεσμου χαρακτήρα λύση στην κατεύθυνση κάλυψης των λειτουργικών κενών σε εκπαιδευτικούς. Στις σχολικές μονάδες οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τον απαραίτητο χρόνο να αφοσιωθούν και να ανταποκριθούν πιο αποτελεσματικά στο έργο τους και στα καθήκοντά τους και θα εξασφαλιστεί η παιδαγωγική συνέχεια που είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Παρ’ όλα αυτά και προκειμένου να αποφευχθεί διάκριση μεταξύ των εκπαιδευτικών που υπηρετούν την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό αλλά και να υπάρξει αίσθημα δικαίου στην εκπαιδευτική κοινότητα, κρίνουμε σκόπιμο η επικείμενη ρύθμιση για την 4ετή χορήγηση επιμισθίου να συμπεριλάβει όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν με απόσπαση αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό και διανύουν είτε το 1ο, 2ο ή 3ο έτος, είτε και το 4ο έτος απόσπασης και φυσικά δεν έχουν λάβει πάνω από τρία έτη επιμίσθιο.

Έχει ιδιαίτερη αξία η άμεση (εντός Απριλίου) θεσμοθέτηση της χορήγησης επιμισθίου πέρα του τρίτου έτους, για την έγκαιρη και αποτελεσματική οργάνωση της παραμονής των εκπαιδευτικών στο εξωτερικό, γιατί όπως σας έχουμε ενημερώσει με προηγούμενες επιστολές μας, για θέματα στέγης, οι Γερμανοί απαιτούν τρεις μήνες πριν να γνωρίζουν αν κάποιος θα παραμείνει ή όχι στην κατοικία του. Αυτό θα έχει τεράστιες επιπτώσεις οικονομικές, αλλά και σε επίπεδο οικογενειακού προγραμματισμού των ενδιαφερόμενων.

Oι παραπάνω προτάσεις δε λύνουν όλα τα προβλήματα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό όπως έχουμε αναδείξει με σχετικά υπομνήματά μας, όμως αποτελούν ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση αναβάθμισής της.

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ/ Αξιότιμη Κυρία Υφυπουργέ,

Αναμένουμε την άμεση υλοποίηση και εφαρμογή της εξαγγελίας σας με τρόπο που θα ικανοποιεί το σύνολο των εκπαιδευτικών, που αν συνδυαστεί και με έγκαιρη ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών, η νέα σχολική χρονιά 2019 – 2020 αναμένεται να ξεκινήσει με πολύ καλές προϋποθέσεις.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...