Home / HEADER-NEWS / Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. «ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ Γ.Γ.Δ.Β.Μ.»

Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. «ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ Γ.Γ.Δ.Β.Μ.»

Δημοσιεύτηκε: 6:42 μμ Απρίλιος 9th, 2019  


Σωματείο Εκπαιδευτών Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης & Λοιπών Φορέων Δια Βίου Μάθησης Του Δημοσίου

 ___________________________________________________                    

                                                        Κορυδαλλός, 06 Απριλίου 2019

Αρ. Πρωτοκόλλου:  12/2019

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ Γ.Γ.Δ.Β.Μ.

 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα (σχεδόν από την αρχή του χρόνου), το Σωματείο Εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. (Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ.) έχει εντείνει τις ενέργειές του για να μάθει κατ΄ αρχήν και στη συνέχεια να πιέσει όσο μπορεί, για την Εξόφληση των Δεδουλευμένων μας του Σπουδαστικού Εξαμήνου 2018Β.

Στα πλαίσια αυτά είχαμε συνέχεια επαφή με τις Υπηρεσίες του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και προσπαθούσαμε συνεχώς να επικοινωνούμε με το γραφείο του Προέδρου του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και την Γ.Γ.Δ.Β.Μ. Καταφέραμε να Συναντηθούμε με Συνεργάτη του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης και αναμένουμε εδώ και αρκετό διάστημα Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

Σε ότι αφορά τις Πληρωμές μας:

Από την Αρχή του χρόνου δεν υπήρχε στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Ομάδα Έργου για να προχωρήσει τις Διαδικασίες. Για άλλη μια φορά δεν έγιναν εγκαίρως οι Διαγωνιστικές Διαδικασίες για την Ομάδα Έργου. Παραμένει βεβαίως η απορία μας γιατί το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. με τόσους Υπαλλήλους έχει ανάγκη την Ομάδα Έργου για να μπορεί να λειτουργεί…

Από την Παρασκευή 05/04/2019 ξεκίνησε να εργάζεται η προηγούμενη Ομάδα Έργου, με απ’ ευθείας Ανάθεση για 20 ημέρες, ώστε να προχωρήσουν οι Διαδικασίες Πληρωμής μας. Με δεδομένο ότι η Συγκεκριμένη Ομάδα είναι έμπειρη και θα δουλέψει και Σαββατοκύριακα, γίνεται προσπάθεια να Πληρωθούμε πριν το Πάσχα οι Πιστοποιημένοι Εκπαιδευτές με Ε.Φ.Κ.Α. Σε αυτό το χρονικό διάστημα υπολογίζουν στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. να ολοκληρωθεί και ο Ετήσιος Διαγωνισμός για την Ομάδα Έργου ώστε να συνεχιστούν οι Διαδικασίες Πληρωμής και για τους υπόλοιπους Πιστοποιημένους Εκπαιδευτές.

Για τους μη Πιστοποιημένους Εκπαιδευτές, όπως και την προηγούμενη χρονιά, δεν έχει γίνει καμία προετοιμασία για τον υπολογισμό του Ωρομισθίου του καθενός Εκπαιδευτή χωριστά, όπως προβλέπει η Νομοθεσία που ψηφίστηκε από την παρούσα Ηγεσία, αλλά αδυνατεί όπως φαίνεται να την εφαρμόσει. Στη Συνάντησή μας στη Γ.Γ.Δ.Β.Μ. ζητήσαμε να προωθηθεί η ψήφιση Διάταξης για αναβολή εφαρμογής της Νομοθεσίας για άλλον ένα χρόνο, ώστε να ξεμπλοκάρει η Διαδικασία και να πληρωθούν και αυτοί οι Συνάδελφοι.

Η έγκριση της Χρηματοδότησης του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. για την Πληρωμή μας έχει γίνει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, αλλά τα χρήματα ως ρευστό αναμένεται να έφταναν την Παρασκευή  05/04/2019.

Όλα τα ανωτέρω συζητήσαμε στη Συνάντησή μας στη Γ.Γ.Δ.Β.Μ. την 14/03/2019 και ζητήσαμε και τις δικές τους ενέργειες για επιτάχυνση των Διαδικασιών για τη μεταφορά των χρημάτων, την πρόσληψη Ομάδας Έργου και την επίσπευση της Πληρωμής των μη Πιστοποιημένων Εκπαιδευτών.

Επίσης στη Συνάντηση συζητήθηκαν και τα εξής ακόμη θέματα:

  1. Ενοποίηση Ειδικοτήτων και προβλήματα που δημιούργησε, αλλαγές στα Προσοντολόγια των Οδηγών Σπουδών, στα Κριτήρια Πρόσληψης και Αναθέσεις σύμφωνα με τα ΣΤΕΠ του κάθε Εκπαιδευτή. Εκφράστηκε η άποψη ότι οι προτάσεις μας είναι Δίκαιες και θα συνεχιστεί πιο λεπτομερώς και με κατάθεση έγγραφων προτάσεων η επικοινωνία μας.
  2. Κατάργηση της διάκρισης Δημοσίων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων και της κατάταξής τους σε χωριστούς πίνακες.
  3. Άνιση αντιμετώπιση μεταξύ Ωρομίσθιων Εκπαιδευτών και Μονίμων Καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (οι οποίοι προηγούνται για να συμπληρώσουν ωράριο χωρίς να είναι καν Πιστοποιημένοι).
  4. Αναγνώριση της Προϋπηρεσίας μας για την πρόσληψη στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
  5. Κίνδυνος Κατάργησης των Δ.Ι.Ε.Κ. λόγω της λειτουργίας των τμημάτων Κατάρτισης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Μας ειπώθηκε για άλλη μια φορά ότι θα αφορούν Ειδικότητες που δεν υπάρχουν στα Δ.Ι.Ε.Κ.

Το Σωματείο Εκπαιδευτών Δημοσίων Ι.Ε.Κ. (Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ.) θα συνεχίσει την προσπάθειά του για τη συντόμευση των Διαδικασιών Πληρωμής μας αλλά και όλων των υπολοίπων ζητημάτων που απασχολούν τους Εκπαιδευτές Δ.Ι.Ε.Κ.

Στην προσπάθειά μας αυτή καλούμε όλους τους Συναδέλφους να συμμετέχουν στις Δημοκρατικές Διαδικασίες λειτουργίας μας (Γενικές Συνελεύσεις, Εκλογές) και να πάψει η παραπληροφόρηση και η επανάσταση από τον καναπέ μας μέσω του Διαδικτύου.

Όσοι Συνάδελφοι κατοικούν και εργάζονται εκτός Αθηνών μπορούν να δημιουργήσουν παραρτήματα και να συμμετέχουν μέσω αυτών στο Σωματείο.

 

 

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

(Σ.Ε.Δ.Ι.Ε.Κ. & Λ.Φ.Δ.Β.Μ.Δ)»

Αρ. Απόφ. Μον. Πρωτ. Πειρ. 5581/2011

Α.Φ.Μ. 997036289

       Τ.Θ. 91760 / Τ.Κ. 18102 Κορυδαλλός, τηλ.  6937202392, 6972813277

 E-mail: info@sediek.gr

 

Η  Πρόεδρος                                                               Ο   Γενικός  Γραμματέας

Αικατερίνη Βασιλείου                                                       Αθανάσιος Σπυριδάκης


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...