Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 24/10/2019, 02:13


Home / HEADER-NEWS / «Παλιές συνταγές γαρνιρισμένες με ιδεοληψίες και ευσεβείς πόθους, μαγειρεμένες σε προεκλογική θερμοκρασία»

«Παλιές συνταγές γαρνιρισμένες με ιδεοληψίες και ευσεβείς πόθους, μαγειρεμένες σε προεκλογική θερμοκρασία»

Δημοσιεύτηκε: 6:38 μμ Απρίλιος 9th, 2019  


Γ. Μαυρωτάς: «Παλιές συνταγές γαρνιρισμένες με ιδεοληψίες και ευσεβείς πόθους, μαγειρεμένες σε προεκλογική θερμοκρασία»

Η αναβάθμιση και επανάκτηση του ρόλου του Λυκείου στο εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι ένα στοίχημα στο οποίο όλοι πρέπει να συμβάλουμε με κριτική και προτάσεις και θα τις κάνουμε στην κοινοβουλευτική διαδικασία.

Στο σχέδιο νόμου που παρουσίασε το Υπουργείο Παιδείας για το νέο Λύκειο, είναι φανερό ότι η Γ’ Λυκείου γίνεται και επίσημα μια φροντιστηριακή τάξη προπαρασκευής για τις εισαγωγικές εξετάσεις στα ΑΕΙ, με κρατική σφραγίδα. Από τα μη-κρατικά ΑΕΙ πήγαμε στα κρατικά φροντιστήρια, αν και πάλι δεν θα μειωθεί η ανάγκη για τα ιδιωτικά φροντιστήρια, λόγω του ανταγωνισμού των Πανελληνίων Εξετάσεων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  ΑΠΘ: Σε προετοιμασία σύναψη επιστημονικής συμφωνίας με Πανεπιστήμιο της Ταϊβάν

Εν κατακλείδι, η πρόταση του Υπουργείου είναι μια πρόταση που έρχεται από τα παλιά (από την εποχή των δεσμών), είναι ατελής (απουσιάζει πλήρως η τεχνική εκπαίδευση) και έχει διανθισθεί με ελκυστικές φαντασιώσεις περί Τμημάτων Ελεύθερης Πρόσβασης που ακούγονται ευχάριστα προεκλογικά σε 17ρηδες, αλλά στην πράξη θα φανεί ότι είναι είτε ανύπαρκτα, είτε ανούσια.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Προκήρυξη για την πλήρωση πέντε (5) θέσεων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Ε.Ε.Α του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος

Τελικά, η λεγόμενη αναβάθμιση του Λυκείου θα οδηγήσει σε χαμήλωμα ακόμα περισσότερο του πήχη όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει η παρούσα κυβέρνηση


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Προκήρυξη Οργανικών Κενών Σε Πειραματικά Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης ΠΕ Δυτ. Θεσ/κης

Προκηρύσσουμε τις παρακάτω κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών κλάδων ΠΕ70, ΠΕ70 ΕΑΕ (Τ.Ε.), ...