Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 01/04/2020, 04:18


Home / HEADER-NEWS / Καταγγελίες Συλλόγου Γονέων του 2ου Δ.Σ. Ν. Χαλκηδόνας

Καταγγελίες Συλλόγου Γονέων του 2ου Δ.Σ. Ν. Χαλκηδόνας

Δημοσιεύτηκε: 7:34 πμ Απρίλιος 11th, 2019  


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

 

1ου, 3ου, 4ου, 5ου

Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Κόρακα και Παπαναστασίου

Τηλέφωνο – Φαξ: 2108319372    

 e-mail: sylaristo@gmail.com

http://www.sylaristotelis.com                                                                                                                          

Αθήνα, 9-4-2019

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, συντονιστές/στριες σχολικής και προσχολικής αγωγής της περιοχής μας

Θέμα: Καταγγελίες Συλλόγου Γονέων του 2ου Δ.Σ. Ν. Χαλκηδόνας

Με αφορμή την άδικη καταγγελία του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δ.Σ. Ν. Χαλκηδόνας που επιδόθηκε στις προϊστάμενες διοικητικές αρχές των σχολείων μας (Διευθυντή Εκπαίδευσης της Α’ Διεύθυνσης Αθήνας,  Περιφερειακό Διευθυντή Αττικής, Υπουργείο Παιδείας) και αφορά την υπηρεσιακή ικανότητα άσκησης της διεύθυνσης του σχολείου από την εκπαιδευτικό που κατέχει την αντίστοιχη θέση ευθύνης, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Οι Σύλλογοι Διδασκόντων  και ο Σύλλογοι Γονέων είναι δύο θεσμοθετημένες συλλογικότητες με κοινούς σκοπούς αλλά με σαφέστατα διακριτούς ρόλους. Οι Σύλλογοι γονέων συμμετέχουν ουσιαστικά στις διαδικασίες λειτουργίας του σχολείου με σκοπό  την προάσπιση και διεύρυνση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, ώστε τα δικαιώματα και οι ανάγκες των μαθητών να ικανοποιούνται χωρίς να γίνονται αντικείμενο κερδοσκοπίας ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζεται η ισότιμη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς του Σχολείου για ολοκλήρωση του παιδαγωγικού και διδακτικού έργου, με την ενίσχυση στην απρόσκοπτη και αδέσμευτη άσκηση του λειτουργήματός τους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Λειτουργία του Υπ. Παιδείας μετά τον περιορισμό κυκλοφορίας

Το επαγγελματικό δικαίωμα άσκησης του εκπαιδευτικού έργου, η υπηρεσιακή επάρκεια του κάθε εκπαιδευτικού, τα δικαιώματα αποσπάσεων και μεταθέσεων, το δικαίωμα στη μητρότητα με τις αντίστοιχες άδειες για κάθε εκπαιδευτικό καθώς και τα συνδικαλιστικά  δικαιώματα  συμμετοχής του στις απεργίες και στάσεις που προκηρύσσουν τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  δεν αφορούν αρμοδιότητες του Συλλόγου Γονέων.

Ως σωματείο εργαζομένων που βρίσκεται εδώ και χρόνια στην πρώτη γραμμή αγώνων μαζί με δεκάδες Συλλόγους Γονέων και Ενώσεων Γονέων για τη διεκδίκηση και υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης για όλους, θεωρούμε ότι οι Σύλλογοι Γονέων, οι Σύλλογοι διδασκόντων, τα εκπαιδευτικά σωματεία και τα συνδικαλιστικά όργανα των γονιών χρειάζεται να συνεργάζονται και να συντονίζουν τον αγώνα τους σε κοινό μέτωπο ενάντια στο φτηνό, ευέλικτο κι αυτόνομο σχολείο της αγοράς, του ανταγωνισμού και της αξιολόγησης.

Καλούμε τους γονείς και τα συλλογικά τους όργανα να δώσουμε μαζί τον αγώνα ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων, της ΕΕ, του ΟΟΣΑ, των μνημονίων!

 

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή ενότητα, η συγκρότηση πανεκπαιδευτικού μετώπου εκπαιδευτικών και γονέων και ο σχεδιασμός κοινών αγωνιστικών δράσεων και όχι καταγγελίες, διαίρεση και κατακερματισμός.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Καθορισμός θέσεων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων στο ΕΑΠ

Οι αναίτιες καταγγελίες και οι διώξεις  προς τους εκπαιδευτικούς διαταράσσουν το ήρεμο παιδαγωγικό κλίμα που έχουν ανάγκη πρωτίστως οι μαθητές και κατ’ επέκταση οι εκπαιδευτικοί για να επιτελέσουν με συνέπεια και υπευθυνότητα το έργο τους και μας βρίσκουν κατάφορα αντίθετους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσές μας που διώκονται και ταλαιπωρούνται αναίτια και άδικα.

Διευκρινίζουμε ότι ο Σύλλογός μας έχει δώσει αγώνα μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και του συγκεκριμένου σχολείου για να εξασφαλιστεί το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό για όλα τα τμήματα, για να μπλοκάρει συμπτύξεις και συγχωνεύσεις τμημάτων, για λιγότερους μαθητές/τριες ανά τμήμα, για την υποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία καθώς και σε πλήθος διεκδικήσεων τα τελευταία χρόνια. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε το δημόσιο σχολείο, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς!

Εκπαιδευτικοί και γονείς από κοινού θα παλέψουμε για ενιαίο δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά

 

 

 ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

 

                                   Η πρόεδρος                                      Ο γραμματέας

                     

                                Χαλικιά Τατιάνα                            Σακαρετσάνος Λάμπρος


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΟΛΜΕ: Ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας

Μέσα σε αυτήν τη πρωτοφανή κρίση που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα αλλά και ...