Home / 1stpage / Επιστολή διαμαρτυρίας: Αναξιοκρατικοί οι διορισμοί στην εκπαίδευση

Επιστολή διαμαρτυρίας: Αναξιοκρατικοί οι διορισμοί στην εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 1:16 μμ Απρίλιος 19th, 2019  


Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

Την Παρασκευή 12/04/2019, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε τον διορισμό κάποιων επιτυχόντων του ΑΣΕΠ 2008  που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν, βασιζόμενοι στην απόφαση  527/2015 του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικούς τους διορισμούς του 40%,  του 24μηνου+ΑΣΕΠ και του 30μηνου.

Αιφνιδιασμένοι, οι υψηλόβαθμοι επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού εκπαιδευτικών, μείναμε εμβρόντητοι μπροστά στην κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων μας που μάλιστα συντελέστηκε εν αγνοία μας! Εκπαιδευτικοί που υπέπεσε στην αντίληψή τους ότι όντως θίγονταν από τους τότε παράνομους διορισμούς και είχαν έννομο συμφέρον, μπόρεσαν να προσφύγουν στην δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν. ΟΜΩΣ, ανάμεσά τους βρέθηκαν και άλλοι, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟΙ, που φυσικά και δεν είχαν έννομο συμφέρον, αλλά είχαν προσφύγει δικαστικά με τους υπολοίπους και βρέθηκαν και αυτοί «δικαιωμένοι» και ….διορισμένοι!  Τα ερωτήματα πολλά: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΛΗΘΕΙ ΤΟ 2015 οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ με φθίνουσα σειρά μέχρι κάλυψης των παράνομων διορισμών που έγιναν εκτός ΑΣΕΠ; Με ποιο σκεπτικό καταστρατηγούνται τα εργασιακά μας δικαιώματα; Πώς γίνεται να μην έχουν κληθεί οι υψηλόβαθμοι επιτυχόντες να κάνουν αίτηση διορισμού ενώ αυτή τη στιγμή διορίζονται επιτυχόντες από την δεύτερη και τρίτη χιλιάδα;  Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας προκειμένου να αποκατασταθεί η αδικία και να εφαρμοστεί το αξιοκρατικά αυτονόητο;

ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΣΕΠ 2008


 

7 Σχόλια

  1. Το Υπουργείο δεν θα προβεί σε ΚΑΜΙΑ απολύτως ενέργεια γιατί πολύ απλά ο 3000κάτι φιλόλογος ή ο 1000κάτι φυσικός ή τελευταίος και κάτι για άλλες ειδικότητες προφανώς (υποθέτω, γιατί αλλιώς δεν υπάρχει λογική εξήγηση κάποιος που έγραψε ελάχιστα πάνω από την βάση να προσφύγει…) είχαν εσωτερική ενημέρωση…

  2. Μπράβο στην κυβέρνηση της Αριστεράς. Ωραία λαμογιά στήσατε κι εσείς για να βολέψετε τους δικούς σας και νομίζετε ότι είμαστε πρόβατα και δεν καταλαβαίνουμε. Θα σας ξαναψηφίσουμε οπωσδήποτε! Είναι δίκαιο και θα γίνει πράξη!

  3. Αν υπήρχε πολιτική βούληση θα διορθωνόταν η αδικία. Αλλά όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις έτσι κι αυτή προσπαθεί να διορίσει από το παράθυρο όσους προλάβει.

  4. To Υπουργείο οφείλει έστω και τώρα να προσκαλέσει για διορισμό όλους όσους πραγματικά αδικήθηκαν από τις αντισυνταγματικές ρυθμίσεις. Αλλιώς είναι όπως τα λένε οι συνάδελφοι. Πρόκειται για άλλη μια περίπτωση στημένων διορισμών με εσωτερική ενημέρωση.

    • Αφού τότε είχε βουιξει το σύμπαν!!!Ολοι οι δικηγόροι καλούσαν επιτυχόντες να προσφύγουν. Εγώ απο αυτό εδώ το σάιτ ενημερώθηκα κ προσεφυγα τότε! Μας δουλεύετε; Πείτε πως είστε ανόητοι κ το αγνοήσατε! Τον εαυτό σας να μουτζωνετε ! Και να παλέψετε να ισχύσει το δεδικασμένο για όσους έχασαν την προθεσμία! Άντε που θέλετε να διαπαιδαγωγησετε κ τα παιδιά μας!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...