Κυριακή, 25/07/2021, 05:22


Home / HEADER-NEWS / Επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης: Παράταση- πλήγμα στη διαφάνεια και την αξιοκρατία

Επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης: Παράταση- πλήγμα στη διαφάνεια και την αξιοκρατία

Δημοσιεύτηκε: 8:33 μμ Απρίλιος 4th, 2019  


Η επιλογή στελεχών εκπαίδευσης αποτελεί ένα από τα σημαντικά ζητήματα για τα οποία ο κλάδος μας έχει δημόσια τοποθετηθεί διεκδικώντας πάνω απ’ όλα διαφάνεια και αξιοκρατία.

Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου παρά τα γεγονότα που προηγήθηκαν με την επιλογή Περιφερειακών Διευθυντών, αφού η αποσφράγιση των φακέλων χωρίς να λαμβάνουν γνώση οι Αιρετοί της βαθμολογίας κάθε μέλους γεγονός που οδήγησε και στην αποχώρησή μας, δείχνει να ευτελίζει και τις διαδικασίες επιλογών Διευθυντών Εκπαίδευσης από το ξεκίνημά τους.

Ξαφνικά, έδωσε παράταση 17 ημερών που είναι μεγαλύτερη και από το χρονικό διάστημα των 15 ημερών που είχε δοθεί για να υποβληθούν οι αρχικές αιτήσεις των υποψηφίων!!!

Έτσι, καταργεί από το ξεκίνημα της διαδικασίας την ισονομία μεταξύ των υποψηφίων, αφού τώρα πια όσοι υπέβαλαν έγκαιρα αίτηση, δεν έχουν την δυνατότητα να την τροποποιήσουν προσθέτοντας προσόντα που τυχόν να αποκτήσουν στο διάστημα αυτό αλλά ούτε και να αλλάξουν τις επιλογές που έκαναν!!!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, χωρίς να γνωστοποιήσει τους λόγους που οδήγησαν στην απόφασή της αυτή, δυναμιτίζει από την αρχή την ισονομία μεταξύ των υποψηφίων Διευθυντών Εκπαίδευσης, αφού το πιθανότερο είναι κάποιοι «ημέτεροι» θα έχουν την δυνατότητα να προσθέσουν προσόντα και να κάνουν «σοφότερη» επιλογή Διεύθυνσης, κατευθυνόμενοι, τώρα πια, να δηλώσουν περιοχές που υπερτερούν σε μετρήσιμα μόρια!!!

Ως Αιρετός εκπρόσωπος του κλάδου θεωρώ ότι η ενέργεια αυτή του Υπουργείου, εκτός από το ηθικό ζήτημα που δημιουργεί, δυναμιτίζει και την διαδικασία επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης πριν ακόμη ξεκινήσει, με συνέπεια, όποιο και αν είναι το τελικό αποτέλεσμα των επιλογών, να αφήσει σκιές, οι οποίες θα αδικούν και όσους επιλεγούν, ακόμα και αν δεν έχουν καμία εμπλοκή στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και καμία ευθύνη.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Η Κυβέρνηση, χωρίς να διδαχτεί το παραμικρό από προηγούμενα λάθη της, είναι βέβαιο ότι δημιουργεί με την ενέργειά της αυτή μια νέα εστία αντιπαράθεσης, οδηγώντας το πιθανότερο και σε έναν νέο γύρο αμφισβητήσεων και δικαστικών προσφυγών.

Κλείνοντας, ως Αιρετός εκπρόσωπος του κλάδου, θεωρώ την ενέργεια αυτή αδικαιολόγητη και ζητώ, το ελάχιστο, να δοθεί σε όλους και όλες από την αρχή δικαίωμα νέος δήλωσης που θα αφορά τόσο την επιλογή Διεύθυνσης όσο και την καταχώρηση των όποιων προσόντων αποκτηθούν μέχρι την λήξη της παράτασης.

Νίκος Φασφαλής

Αιρετός ΚΥΣΠΕ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις ...