Τι ειπώθηκε για τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή από την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Δημοσιεύτηκε:

9:49 μμ Απρίλιος 12th, 2019

“Ο αριθμός των 4.500 διορισμών στην Ειδική Αγωγή βγήκε με βάση την πλήρη καταγραφή των αναγκών στα σχολεία Ειδικής Αγωγής. Πάμε στοχευμένα με βάση την καταγραφή που έχει γίνει σε όλα τα σχολεία ειδικών αναγκών όπως είναι της Ειδικής Αγωγής” δήλωσε από την τηλεόραση της ΕΡΤ1 η Υπουργός κα Ξενογιαννακοπόλου.

Παράλληλα η Υπουργός αναφέρθηκε στο μεγάλο αριθμό αποχωρήσεων υπαλλήλων τα προηγούμενα χρόνια και την μη ανανέωση του προσωπικού επισημαίνοντας ότι ανάμεσα στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης είναι και η Παιδεία. “Αν πηγαίναμε με τον κανόνα των προσλήψεων 1 προς 5 που προβάλει η ΝΔ  δεν θα μπορούσαμε να προσλάβουμε ούτε έναν γιατρό παραπάνω, ούτε έναν εκπαιδευτικό” ανέφερε η κα Ξενογιαννακοπούλου.

Με το Υπουργείο Παιδείας έχουμε συμφωνήσει για 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή που είναι πέρα του κανόνα των προσλήψεων δήλωσε η Υπουργός αναφέροντας ότι έχουν συμφωνήσει με τον Υπουργό Παιδείας και θα προχωρήσει και το 2020 και το 2021 – ήδη υπάρχει αυτή η προέγκριση- σε 10.500 προσλήψεις.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ξεκίνησαν οι αιτήσεις και για την προκήρυξη 2ΕΑ/2019 της ειδικής αγωγής
          

     

Ένα σχόλιο

  1. ΠΕ79 Μουσικός

    Δηλαδή με ποια κενά; Τα 98 κενά μουσικών ειδικής αγώγης στην Πρωτοβάθμια ή τα τελικά 18 κουτσουρεμένα που έδωσαν;

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ενταξιακή Εκπαίδευση – Ειδική Αγωγή & Παράλληλη Στήριξη

Στην Ελλάδα, οι ενταξιακές πρακτικές προωθήθηκαν σημαντικά με το νόμο 2817 του ...

Μοιράσου!