Home / HEADER-NEWS / Απολογιστικό δελτίο τύπου 3ης ημέρας του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Ηράκλειο

Απολογιστικό δελτίο τύπου 3ης ημέρας του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στο Ηράκλειο

Δημοσιεύτηκε: 1:07 μμ Απρίλιος 14th, 2019  


Το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας ολοκληρώθηκε το Σάββατο 13  Απριλίου 2019. Κατά τη διάρκειά του -11,12 και 13 Απριλίου-, εκατοντάδες μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ προσήλθαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου, για να παρουσιάσουν και να εκθέσουν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο μαθημάτων Πληροφορικής όλων των βαθμίδων, να περιηγηθούν στην έκθεση των ψηφιακών έργων των μαθητών, να επισκεφθούν διαδραστικές εκθέσεις ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και ερευνητικών κέντρων, και να συμμετάσχουν σε δημιουργικά εργαστήρια.

 

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο οι μαθητές επισκέφθηκαν τις εξής διαδραστικές εκθέσεις: ΙΜΒΒ-ΙΤΕ: «Αποκαλύπτοντας τα μυστικά του εγκεφάλου στην οθόνη του υπολογιστή μας», ΙΤΕ: «Περίπτερο ενημέρωσης από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου», Τμήμα Μηχανικών ΤΕΙ Κρήτης: «Διάφορες διαδραστικές εφαρμογές», ομάδα ανοικτού λογισμικού ΥΠΠΕΘ: «EduDistributions». Επίσης, είχαν τη μοναδική εμπειρία συμμετοχής στα εργαστήρια: «Δημιούργησε τεχνητή νοημοσύνη (Machine Learning for Kids Workshop)», «Code hunting, κυνήγι θησαυρού με επίλυση γρίφων υπολογιστικής σκέψης», «Escape the S.T.E.M Version 2019», «Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με τα Lego Wedo», «Κάνε Παιχνίδι (για) 2».

 

Επιπλέον, το Σάββατο πραγματοποιήθηκε εργαστήριο και για εκπαιδευτικούς με τίτλο: «Δημιουργική αξιοποίηση ψηφιακών μουσειακών εκθεμάτων και ανοικτών ψηφιακών πολιτισμικών πόρων για μια ελκυστική διδασκαλία».

 

Την τρίτη μέρα του Φεστιβάλ απεύθυνε χαιρετισμό η υπεύθυνη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης (Europe Direct) κ. Μαδούλκα Βασιλική. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Μπαριτάκης Παύλος

 

Οι μαθητές αξιοποίησαν εργαλεία, δεξιότητες και γνώσεις της Πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών,   με σκοπό να εκφραστούν ψηφιακά και να επιλύσουν προβλήματα αναζητώντας και εφευρίσκοντας λύσεις.

 

Περιγραφές όλων των έργων που παρουσιάστηκαν είναι αναρτημένες στον ιστότοπο http://ira.digifest.info

 

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες, μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, επισκέπτες, διοργανωτές και εμψυχωτές των εργαστηρίων, καθώς και τους συντελεστές των διαδραστικών εκθέσεων.

 

Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από τον Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κρήτης.

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...