Home / Featured / Ανοιχτή Επιστολή αναπληρώτριας προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Ανοιχτή Επιστολή αναπληρώτριας προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Δημοσιεύτηκε: 7:04 μμ Απρίλιος 11th, 2019  


Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσσαλονίκης                                 Θεσσαλονίκη, 28  Μαρτίου  2019

Π. Κορομηλά 51. τκ: 54622                               

Τηλ.-τηλ/τυπία: 2310-240698                          Προς:Υπ. Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου

http://aelmethe.blogspot.com          

                                                                                                Κοινοποίηση:

  • Σχολεία Α΄ ΕΛΜΕ
  • ΟΛΜΕ
  • Διεύθυνση Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης
  • Διεύθυνση Β΄θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
  • Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
  • ΜΜΕ

Ανοιχτή Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Κ. Υπουργέ,

με πραγματικό αίσθημα οργής και οδύνης λάβαμε γνώση της επιστολής της συναδέλφου αναπληρώτριας που υπηρετεί σε σχολείο της ΕΛΜΕ μας.

Στην περίπτωση της συναδέλφου αποτυπώνεται με τραγικό τρόπο η ανάλγητη αντιεκπαιδευτική πολιτική και της σημερινής Κυβέρνησης, που αφαιρεί εκτός από μισθολογικά κι εργασιακά δικαιώματα, ακόμα και το στοιχειώδες δικαίωμα ενός εργαζόμενου να αρρωστήσει!

Ιδιαίτερα για μια εργαζόμενη στο Υπ. Παιδείας, που υποτίθεται ότι έχει ως κύριο έργο να μορφώσει τα παιδιά μας, αλλά και να μεταλαμπαδεύσει αξίες και ιδανικά, πρόκειται για πραγματική πρόκληση και κατάφωρη αδικία που θεωρούμε και απαιτούμε να διορθωθεί άμεσα.

Η επιστολή…

Ονομάζομαι Κόλια Ευτυχία Ειρήνη και υπηρετώ ως αναπληρώτρια στο νομό Θεσσαλονίκης, περιοχή όπου μετακινήθηκα για σοβαρούς λόγους υγείας. Έχω νοσήσει από καρκίνο, έχω υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και σε πολύμηνες χημειοθεραπείες. Είχα προσληφθεί ως αναπληρώτρια στις 21-09-2018. Η πρώτη αίτηση μετακίνησής μου στο Υπουργείο Παιδείας έχει αρ. Φ.16/6548/ 28-09-18, έγινε υπηρεσιακά από τη ΔΔΕ στην οποία είχα προσληφθεί, και ο φάκελός μου υπάρχει στο υπουργείο με αρ.165148/Ε1. Είναι γνωστό ότι δεν προβλέπεται νομικά η μετακίνηση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από την περιοχή πρόσληψής τους. Παρόλα αυτά, λόγω της σοβαρότητας της ασθένειάς μου, το Υπουργείο Παιδείας κατ΄ εξαίρεση ενέκρινε τη μετακίνησή μου. Από την αρχική μου όμως αίτηση μέχρι τη μετακίνησή μου στις 09-01-19 μεσολάβησε κάποιο διάστημα, στο οποίο υποχρεώθηκα να πάρω άδεια άνευ αποδοχών, αφού είχα εξαντλήσει κάθε είδους άδεια που δικαιούμουν. Άλλωστε, η αναρρωτική άδεια που δικαιούμουν ήταν ελάχιστη σε σχέση με τη σοβαρότητα της πάθησής μου. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από χρήματα έχασα και περίπου δύο μήνες προϋπηρεσία, γεγονός πολύ άδικο και ίσως καθοριστικό για τη μελλοντική μου επαγγελματική σταδιοδρομία λόγω των επικείμενων μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση.

Σας στέλνω αυτή την επιστολή προκειμένου να σας ζητήσω να εξετάσετε με ιδιαίτερη ευαισθησία το θέμα των αδειών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για δυσίατες ασθένειες. Είναι πολύ σκληρό και άδικο να υποχρεωνόμαστε οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με σοβαρά θέματα υγείας σε άδεια άνευ αποδοχών. Αυτονόητη θα έπρεπε να θεωρείται η μετακίνησή μας στο νομό μόνιμης κατοικίας μας, όχι μόνο γιατί μας διευκολύνει στην ολοκλήρωση της θεραπείας μας, αλλά και γιατί έτσι διασφαλίζεται η  εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Παρακαλώ θερμά για τις περαιτέρω ενέργειές σας, ώστε

α) Να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο των αναρρωτικών αδειών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ώστε να υπάρχει νομοθετική ρύθμιση άμεσης μετακίνησης των αναπληρωτών κοντά στον τόπο κατοικίας τους, όταν συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας, και

β) Να μου αναγνωριστεί όλη η προϋπηρεσία από τις 21-09-2018 έως τις 09-01-2019.

Kύριε Υπουργέ,

Σε καμιά περίπτωση δε πρόκειται να δεχτούμε να υπάρξουν εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας. Η συνάδελφος με αυτό το καθεστώς δεν είχε άδεια ούτε καν τις μέρες που υποβαλλόταν σε θεραπεία! Εργαζόταν κανονικά, ενώ, αν ήταν μόνιμη, θα δικαιούταν μακροχρόνια άδεια!

Κάθε εργαζόμενος δικαιούται να ζει αξιοπρεπώς, να μπορεί να ονειρεύεται, να σχεδιάζει τον οικογενειακό προγραμματισμό του, να προσφέρει το καλύτερο στα παιδιά του, να έχει την περίθαλψη που του αξίζει.

Δε συμβιβαζόμαστε με την σημερινή κατάσταση: Να φοβόμαστε να μην αρρωστήσουμε πάνω από 15 μέρες ή να προσπαθούμε να παίρνουμε αναρρωτική άδεια ανά 3 ημέρες γιατί από την 4η μέρα και μετά μας πληρώνει το ΙΚΑ.

Απαιτούμε:

  • Να αναγνωριστεί ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας η άδεια άνευ αποδοχών που αναγκάστηκε να πάρει η συνάδελφος προκειμένου να πολεμήσει και να θεραπευτεί από τον καρκίνο.
  • Να της αποδοθούν όλες οι αποδοχές και τα ένσημα ως περίοδος κανονικής άδειας.

Στον 21ο αιώνα με την επιστήμη και την τεχνολογία να αναπτύσσονται συνεχώς και τον πλούτο να συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα χέρια ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα ρίξουμε τον πήχη των απαιτήσεων στη μόρφωση και τη ζωή μας στα τάρταρα.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΞΙΣΩΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ!

Απαιτούμε εδώ και τώρα για όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές:

  • Πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
  • Δικαίωμα σε αναρρωτική άδεια με καθεστώς ίδιο με των μονίμων, με πλήρεις αποδοχές, καταβολή ενσήμων και αναγνώριση της προϋπηρεσίας.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά-Μόνιμοι και Μαζικοί διορισμοί!

Η Πρόεδρος                                                                        Ο Γραμματέας

Δέσποινα Δάσιου                         Δημήτρης Καραμανλής


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...