Home / HEADER-NEWS / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΓΕΡΑΚΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΓΕΡΑΚΑ

Δημοσιεύτηκε: 5:50 μμ Απρίλιος 12th, 2019  


Ε΄ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                        

Παλλήνη 9/4/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ 1ου ΓΕΛ ΓΕΡΑΚΑ

Το ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης του Συλλόγου διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Γέρακα με την κατάθεση  προσωπικών  μηνύσεων  εναντίον του, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην μαθητική παρέλαση της  28ης Οκτωβρίου του 2018 .

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά συμβάντων στοχοποίησης, ύβρεων και απειλών που δέχονται οι εκπαιδευτικοί του σχολείου από τον Νοέμβριο του 2018, που ακολούθησαν τη διαστρέβλωση και την αξιοποίηση του γεγονότος από ΜΜΕ και άλλους κύκλους, για δήθεν πατριωτικούς σκοπούς.

Το ΔΣ της Ε ΕΛΜΕ εκφράζει με απόλυτο τρόπο τη στήριξη και την εμπιστοσύνη του στο σύλλογο διδασκόντων, η ομόφωνη απόφαση του οποίου σχετικά με το περιστατικό, στόχο είχε την προστασία της εύρυθμης λειτουργίας της σχολικής ζωής και της τήρησης των κανόνων που την διέπουν.

Η ποινικοποίηση των διαδικασιών της λήψης απόφασης από τον σύλλογο διδασκόντων του 1ου  Λυκείου Γέρακα στρέφεται ενάντια στη δημοκρατική  λειτουργία του σχολείου, επιχειρεί να καλλιεργήσει  το μίσος και το διχασμό ανάμεσα στους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά κυρίως  προσβάλλει και αμφισβητεί  τον ίδιο τον παιδαγωγικό χαρακτήρα του λειτουργήματός μας. Η προσπάθεια να  μετατοπιστεί το κέντρο βάρους της σχολικής ζωής και της σχέσης των παραγόντων της από τις αίθουσες του σχολείου στις αίθουσες των δικαστηρίων, δεν θα περάσει.

Ταυτόχρονα σχετικά με την προσπάθεια αξιοποίησης του γεγονότος από ακροδεξιούς, εθνικιστικούς κύκλους, δηλώνουμε ως εκπαιδευτικοί ότι έχουμε χρέος να διδάξουμε την επιστημονική και ιστορική αλήθεια, να αποτρέψουμε τους μαθητές μας να πέσουν θύματα του φασισμού, να καταπολεμήσουμε τη ξενοφοβία, να αντιμετωπίσουμε αλυτρωτισμούς, το μίσος απέναντι στον συνάνθρωπο, να αποτρέψουμε να χυθεί δηλητήριο στις ψυχές των μαθητών μας. Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί καθηγητές-μαθητές-γονείς για ένα πραγματικά  δημόσιο, δωρεάν σχολείο για όλους, που θα προάγει τη δημοκρατία και την ισότητα προς όφελος των κοινωνικών αναγκών.

Καλούμε τους συναδέλφους να καταδικάσουν την προσπάθεια ποινικοποίησης  της σχολικής λειτουργίας,  την επιδίωξη  καλλιέργειας μισαλλοδοξίας και φανατισμού στο σχολείο και στην κοινωνία.

Καλούμε τους μαθητές και τους γονείς τους να καταδικάσουν τις ενέργειες εκφοβισμού και να στηρίξουν τους εκπαιδευτικούς στον αγώνα τους.

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε ποινική και διοικητική δίωξη των συναδέλφων

Η ΕΛΜΕ στηρίζει τους συναδέλφους με όλα τα πρόσφορα μέσα (συνδικαλιστικά, ηθικά, οικονομικά κλπ)

Καλούμε την ΟΛΜΕ να πάρει άμεσα θέση, καταδικάζοντας τη νέα απόπειρα τρομοκράτησης των συναδέλφων και στηρίζοντάς τους συνδικαλιστικά και οικονομικά.

ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Ε΄ΕΛΜΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...