Πέμπτη, 22/08/2019, 19:33

Ανακοίνωση από το γραφείο του ΑΝΥΠ Έρευνας & Καινοτομίας Κώστα Φωτάκη σχετικά με δημοσίευμα εφημερίδας

Δημοσιεύτηκε:

7:19 μμ Απρίλιος 12th, 2019

Σε σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας του γνωστού Συγκροτήματος γίνεται αναφορά σε μέλος της οικογένειάς μου που διεκδίκησε με επιτυχία το 2017 υποτροφία υποψήφιου διδάκτορα από το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ), στο πλαίσιο ανοικτής διαγωνιστικής διαδικασίας. Η χρονική στιγμή που επιλέγεται να κυκλοφορήσει αυτό το δημοσίευμα, «σύμφωνα με πληροφορίες» όπως αναφέρεται, δεν είναι τυχαία γιατί τα αποτελέσματα έχουν δημοσίως ανακοινωθεί εδώ και δύο χρόνια. Κατά συνέπεια οι «πληροφορίες» είναι αήθεις και αποσκοπούν στο να πλήξουν τη θεσμική μου ιδιότητα και το έργο που επιτελείται στο Υπουργείο, ενώ παράλληλα σπιλώνουν την προσωπικότητα ενός νέου και πλήρως ανεξάρτητου ατόμου.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι θίγουν το ίδιο το ΕΛΙΔΕΚ, ένα Ίδρυμα-θεσμό που στηρίζει την Έρευνα και τους νέους επιστήμονες στη χώρα. Ένα Ίδρυμα που έχει γίνει αποδεκτό από ολόκληρη την επιστημονική κοινότητα για το σημαντικό έργο που επιτελεί.

Οι «πληροφοριοδότες» αδυνατούν να κατανοήσουν ότι τα πράγματα έχουν πλέον αλλάξει. Δεν σχετίζονται με τις τακτικές που οι ίδιοι καθιέρωσαν και εξέθρεψαν στο παρελθόν.

Το ΕΛΙΔΕΚ είναι ένα παντελώς ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ από την Πολιτεία Ίδρυμα. Η Διοίκησή του, δηλαδή το Επιστημονικό Συμβούλιο, επιλέγεται από 40 εκπροσώπους που ορίζονται από τα ΑΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα της χώρας. Οι αξιολογήσεις των προτάσεων των προκηρύξεων του ΕΛΙΔΕΚ γίνονται από ανεξάρτητες Επιτροπές καταξιωμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, χωρίς καμία δυνατότητα εξωτερικής παρέμβασης.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τη διαδικασία διανομής των σχολικών βιβλίων και την πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών

Αλλά ας μην κρυβόμαστε. Η σημερινή αντιπολιτευτική ένδεια, οδηγεί σε τέτοιες απόπειρες έγερσης θεμάτων ηθικής τάξης και δεοντολογίας εκεί που δεν υπάρχουν. Ας το εμπεδώσουν όμως καλά όσοι ακολουθούν αυτόν τον δρόμο. Όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι!

Πρόσκληση εκπαιδευτικών Α/θμιας κλάδων – ειδικοτήτων ΠΕ.06 , ΠΕ.11 , ΠΕ.79.01 και ΤΕ.16 – Μουσικής προς υποβολή αιτήσεων μετάθεσης κατά το άρθρο 254 του ν. 4610/2019

To Υπ. Παιδείας καλεί τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων-ειδικοτήτων ΠΕ.06-Αγγλικής, ΠΕ.11 – ...

Μοιράσου!