Home / HEADER-NEWS / Υπουργός για κοσμήτορες ΕΑΠ «Μάγκες τέτοιου τύπου πρέπει να είναι μακριά από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα»

Υπουργός για κοσμήτορες ΕΑΠ «Μάγκες τέτοιου τύπου πρέπει να είναι μακριά από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα»

Δημοσιεύτηκε: 9:06 μμ Μάρτιος 1st, 2019  


Ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για τους Κοσμήτορες του ΕΑΠ

Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας για τους Κοσμήτορες του ΕΑΠ που αντιδρούν στη συγχώνευση του Ιδρύματος με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Υπουργός Παιδείας απέδειξε για άλλη μία φορά ότι η προσπάθειά του για επίτευξη συναινέσεων είναι, αν μη τι άλλο, υποκριτική. Μεταξύ άλλων, ο κ. Γαβρόγλου:

▪ αποκάλεσε τους Κοσμήτορες του ΕΑΠ “μάγκες” που “πρέπει να είναι μακριά από τα ΑΕΙ”,

▪ καταλόγισε στην ΑΔΙΠ “αριθμολαγνεία και ποσοτικοποίηση των πάντων” και χαρακτήρισε την έκθεσή της “κείμενο πολιτικής το οποίο ποσοτικοποιεί την ποιότητα” προκειμένου να την υποβαθμίσει και να την αποψιλώσει από αρμοδιότητες,

▪ εξέδωσε μία προσβλητική ανακοίνωση κατά του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, εγκαλώντας τον για “αυτογελοιοποίηση” και “αρλουμπολογία” επειδή διαφώνησε μαζί του,

▪ εξαπολύει επιθέσεις κατά οποιουδήποτε διαφωνεί μαζί του, με κάθε ευκαιρία.

Αυτά είναι τα δημοκρατικά αντανακλαστικά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι σκοπεύουν να ολοκληρώσουν τη θητεία τους: με αυταρχισμό και αλαζονεία. Συμπεριφορές τέτοιου τύπου πρέπει να είναι μακριά από την Παιδεία!»

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Αλλαγή στην ώρα αποχώρησης των μαθητών από το Νηπιαγωγείο

Κοσμήτορες των Σχολών του ΕΑΠ προς τον Υπ. Παιδείας

Κύριε Υπουργέ,

Η δημοσιευθείσα στον ηλεκτρονικό τύπο δήλωσή σας στη Θεσσαλονίκη «Μάγκες τέτοιου τύπου πρέπει να είναι μακριά από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα», με αποδέκτη τους εκλεγμένους Κοσμήτορες των Σχολών του ΕΑΠ, αποτελεί μία πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα στην ανώτατη εκπαίδευση θεσμική εκτροπή εκ μέρους του επικεφαλής του Υπουργείου Παιδείας, που παραπέμπει σε εποχές που για τη δημοκρατική πανεπιστημιακή κοινότητα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, σε εποχές που οι ακαδημαϊκοί λειτουργοί απειλούνταν με απόλυση από τους Υπουργούς Παιδείας και τους Κυβερνητικούς Επιτρόπους που είχαν εγκατασταθεί στα πανεπιστήμια και απαιτούσαν πλήρη συμμόρφωση αυτών με τας υποδείξεις.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα τη διαψεύσετε άμεσα.

Οι Κοσμήτορες των Σχολών του ΕΑΠ

Α. Λιοναράκης, Κοσμήτορας Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών

Α. Μιχιώτης, Κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών Επιστημών

Ι. Καλαβρουζιώτης, Κοσμήτορας Σχολής Θετικών Επιστημών & Τεχνολογίας

Tι είπε ο Υπουργός

«Μάγκες τέτοιου τύπου πρέπει να είναι μακριά από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, από τη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, εννοώντας τους κοσμήτορες του ΕΑΠ, όταν ρωτήθηκε για τις αντιδράσεις στη συγχώνευση του ΕΑΠ με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

“Υπάρχει αδικαιολόγητη ένταση ανάμεσα σε ακαδημαϊκό κόσμο” ανέφερε ο Κώστας Γαβρόγλου και πρόσθεσε:

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Κατανομή 20 θέσεων μόνιμου προσωπικού στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

“Δεν θα ήταν παράλογο για μια κυβέρνηση, που όσο άσχετη και να ήταν, να κάνει τόσο μεγάλο κακό σε έναν τόσο επιτυχημένο θεσμό; Αυτή είναι μια πρόταση όχι του υπουργείου. Είναι μια πρόταση που ακούμε και την ερχόμενη εβδομάδα θα κάνουμε εμείς μια πρόταση. Ζητάμε από τους διδάσκοντες να μας φέρουν μια πρόταση για την επόμενη μέρα. Όλα τα ιδρύματα να ξανακοιτάξουν τον εαυτό τους και να δουν πώς θα είναι σε δέκα χρόνια. Η πολιτεία πρέπει να δει πώς θα τα αναβαθμίσει».

Της δήλωσης του υπουργού Παιδείας είχε προηγηθεί έκκληση των κοσμητόρων του ΕΑΠ προς τον κ. Γαβρόγλου να μην γίνει ο υπουργός που θα καταργήσει το μοναδικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο της χώρας, σημειώνοντας παράλληλα ότι “η ανακοινωθείσα πλέον πρόθεσή σας για συγχώνευση του ΕΑΠ με άλλο συμβατικό ίδρυμα, κινείται εκτός του πλαισίου του άρθρου 16 του Συντάγματος, διότι ματαιώνει τον ειδικό σκοπό και την ειδική αποστολή του ΕΑΠ εντός του πανεπιστημιακού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης, όπως έχουν κατοχυρωθεί από τον ιδρυτικό του νόμο και έχουν αναγνωριστεί συνταγματικώς από τη νομολογία του ΣτΕ”.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Κατανομή 20 θέσεων μόνιμου προσωπικού στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Την κατανομή είκοσι θέσεων μόνιμου προσωπικού στις Περιφερειακές Υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας ...