Τελευταία Νέα

Κυριακή, 28/02/2021, 20:18


Home / HEADER-NEWS / Στο μάθημα της Ιστορίας θα πρέπει να γίνεται και διερεύνηση των αρχείων

Στο μάθημα της Ιστορίας θα πρέπει να γίνεται και διερεύνηση των αρχείων

Δημοσιεύτηκε: 7:01 μμ Μάρτιος 26th, 2019  


Στην ομιλία του σε συνέδριο που διοργάνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών με θέμα «Αρχειακές συλλογές του Υπουργείου Εσωτερικών» ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ανάγκη της δημιουργίας κουλτούρας αρχείων επισημαίνοντας ότι τα Αρχεία του Κράτους πρέπει να είναι ανοιχτά σε όλους τους πολίτες «ώστε να ξεφύγουμε από τη λογική του παρελθόντος ότι όποιος έχει στα χέρια του τα αρχεία έχει εξουσία».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δεν θα ξαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Πανεπιστήμια όλο το εαρινό εξάμηνο

Αναφερόμενος στη χρήση των νέων τεχνολογιών επισήμανε τις τεράστιες δυνατότητες που παρέχονται με την ψηφιοποίηση των αρχείων και τις δυνατότητες που παρέχουν στον χρήστη να τα προσαρμόσει και να τα μετασχηματίσει. «Οι μαζικές ψηφιοποιήσεις -όπως είπε- θέτουν επιτακτικά το ζήτημα της αποθήκευσης αν και το χαρτί αποδείχθηκε το πιο ανθεκτικό μέσο». Ως προς στα Γενικά Αρχεία του Κράτους ο Υπουργός τόνισε ότι ο ρόλος τους είναι στρατηγικός αφού έχουν την ευθύνη του γενικότερου συντονισμού και της εποπτείας όλων των αρχείων του κράτους και προανήγγειλε σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία τους.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Δεν θα ξαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Πανεπιστήμια όλο το εαρινό εξάμηνο

Τέλος, αναφερόμενος στη χρήση των αρχείων στην εκπαίδευση ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι η διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας στα σχολεία δεν πρέπει να είναι μόνο η αφήγηση αλλά και η διερεύνηση των αρχείων.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Δεν θα ξαναλειτουργήσουν δια ζώσης τα Πανεπιστήμια όλο το εαρινό εξάμηνο

Κατόπιν εισήγησης της επιτροπής των Ειδικών, η εκπαιδευτική διαδικασία των προπτυχιακών και ...