Home / Featured / Π.Ε.Α.Δ.: Τι άλλαξε στη μεταφορά της προϋπηρεσίας από τη Γενική στην Ειδική Αγωγή;

Π.Ε.Α.Δ.: Τι άλλαξε στη μεταφορά της προϋπηρεσίας από τη Γενική στην Ειδική Αγωγή;

Δημοσιεύτηκε: 3:36 μμ Μάρτιος 3rd, 2019  


Έκπληξη και αγανάκτηση δημιουργούν στον κόσμο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας σχετικά με τη μεταφορά της προϋπηρεσίας της γενικής στην ειδική αγωγή,  πως: «η προϋπηρεσία (σ.σ. της Γενικής) δεν μετράει από την αρχή, μετρά από τότε που έχει κάποιο προσόν (σ.σ. στην Ειδική Αγωγή) για αυτή την προϋπηρεσία».

Αν ισχύει κάτι τέτοιο πρόκειται αναντίρρητα για αναντιστοιχία λόγων και πράξεων για ενέργειες που στερούνται λογικής, σοβαρότητας και αξιοπιστίας αφού οι ενέργειες αυτές λειτουργούν κατάφωρα εναντίον των αναπληρωτών γενικής αγωγής και υπέρ των αναπληρωτών ειδικής οι οποίοι έκαναν και κάνουν χρήση και των δύο πινάκων.

Ας σημειωθεί ότι πρόθεση του Υπουργείου με το τελευταίο σχέδιο νόμου ήταν να θεραπεύσει μία χρόνια στρέβλωση στους πίνακες της Ειδικής και της Γενικής Αγωγής που αφορούσε τον  αποκλεισμό  των αναπληρωτών της Γενικής Αγωγής που διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα στην ΕΑΕ,  από τον πίνακα αναπληρωτών της Ειδικής Αγωγής.

Οι παλινωδίες και οι ανεξήγητες δηλώσεις του  Υπουργείου Παιδείας παραπέμπουν συνειρμικά στους στίχους της Παλινωδίας του ποιητή Στησιχόρου για την Ελένη:

«οὐκ ἔστ’ ἔτυμος λόγος οὗτος,
οὐδ’ ἔβας ἐν νηυσὶν εὐσέλμοις
οὐδ’ ἵκεο Πέργαμα Τροίας.»
(Πλάτωνας Φαίδρος  243Β)


 

5 Σχόλια

  1. Μα θα μας βγαλουν την ψυχή;;;; Χιλιαδες κόσμος καθε εβδομαδα μαθαινει και κατι αλλο!!!! Ισχύει κατι τετοιο;; Ολοι ειμαστε σε κατασταση νευρικου κλονισμου, δεν ξερουμε πως να οργανωσουμε τη ζωή μας. Δεν ειμαστε ζωα, Γαβρογλου, αναλογα με την πιεση μιας ομαδας να μας αλλαζετε την ζωή.

  2. Τι έγινε πάλι ρε παιδιά; τι ασοβαρότητα είναι αυτή; Σταματήστε πια αυτόν τον εμπαιγμό!!! Κουραστήκαμε! Δηλαδή, οι αναπληρωτές της ειδικής θα εξακολουθούν να κάνουν χρήση & των 2 πινάκων; Τι άλλαξε απ’ όταν διακηρύττατε ότι»η εκπαίδευση είναι ενιαία», κύριε Ύπουργε;;; Αλλάξατε πλευρό στον ύπνο σας; Απαράδεκτο, άδικο & ανισότιμο. Τους αναπηρωτές της γενικής πραγματικά τους έχετε του κλώτσου & του μπάτσου…

  3. Πολύ λογική διευκρίνιση από τον υπουργό. Δεν γίνεται στους πρώτους διορισμούς που θα γίνουν ποτέ στην ειδική αγωγή να διοριστούν άτομα που δεν έχουν περάσει ούτε έξω από ειδικό σχολείο, στη θέση όσων έχουν εργαστεί πάνω από δεκαετία στην ειδική εκπαίδευση.

    • Ηλίας Καμαργιάνης

      Διαβάστε καλά το άρθρο ,πουθενά δε βάζει προυποθέσεις για τη μεταφορά .Ισχύει εκατέρωθεν από τη στιγμή που αποκτάς ένα σχετικό Τίτλο .Αλλιώς θα χάνονταν ακόμη και η προυπηρεσία που έχεις και στην Ειδική πριν το Μεταπτυχιακό .

  4. Μαρία μείνε ήσυχη…αυτοί που έχουν δουλέψει τόσα χρόνια, σίγουρα θα διοριστούν..

    Δεν μπορούν όμως συνεχώς να αλλάζουν τους ισχυρισμούς τους, ο νόμος έχει ψηφιστεί με την λογική ότι η προϋπηρεσία είναι ΜΙΑ… Φτάνει η κοροϊδία… (η αδικία τόσων χρόνων πήγε να διορθωθεί και γυρνάμε πάλι στα ίδια…)

    Ας ελπίσουμε όλο αυτό να είναι είναι λάθος..

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...