Τρίτη, 23/07/2019, 14:12


H ΟΛΜΕ για το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

Δημοσιεύτηκε:

8:30 μμ Μάρτιος 13th, 2019

Μετά από την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ της 26/1/2019

(δείτε εδώ:

)

σχετικά με την απαλλαγή των Δ/ντών των Σχολείων από την υποχρέωση υποβολής «Πόθεν έσχες» και το αίτημά μας προς του Υπουργείο Εσωτερικών να παρέμβει ώστε να απαλλαγούν πλήρως από την υποχρέωση αυτή οι Δ/ντές των σχολείων,

το Υπουργείο Εσωτερικών σε αίτημα σχετικό του Δήμου Θεσσαλονίκης απάντησε ότι: «…πρόσωπα που διαχειρίζονται χρηματικά ποσά για λογαριασμό σχολείων δεν εμπίπτουν στις υποχρεώσεις του νόμου».

Αναλυτικά η απάντηση είναι η ακόλουθη:

«ΘΕΜΑ: Υπόχρεοι ΔΠΚ και ΔΟΣ

Σε απάντηση του από 13/2/19 μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σχετικά με υποχρεώσεις που προβλέπει ο νόμος 3213/03 για τις σχολικές επιτροπές, σας ενημερώνουμε τα εξής:

Βάσει των συνδυασμένων αρ. 1 παρ. 1 περ. Θ΄ του ν. 3213/03 και του αρ. 3 παρ. 7 της ΥΑ 8440/2011, όπως ισχύουν, υποχρεώσεις υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης έχουν οι Πρόεδροι και οι νόμιμοι διαχειριστές των τραπεζικών λογαριασμών των σχολικών επιτροπών. Σε περίπτωση κατ’ εξουσιοδότηση άσκησης καθηκόντων διαχειριστών λογαριασμών σχολικών επιτροπών, τα εξουσιοδοτηθέντα πρόσωπα καθίστανται και αυτά υπόχρεα.

Αντίθετα, πρόσωπα που διαχειρίζονται χρηματικά ποσά για λογαριασμό σχολείων δεν εμπίπτουν στις υποχρεώσεις του νόμου.

Η αρμόδια για τη σύνταξη του καταλόγου υπηρεσία οφείλει να αξιολογήσει τα εκάστοτε πραγματικά περιστατικά και να συμπεριλάβει στις καταστάσεις υπόχρεων προσώπων όσους εμπίπτουν στις παραπάνω διατάξεις.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόγραμμα για τις Επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις των μαθημάτων ΓΕΛ και των ειδικών μαθημάτων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) έτους 2019

Γ. Μονάδα της Αρχής του άρθρου 47 του ν. 4557/2018»

Παρακαλούνται όλοι οι συνάδελφοι Δ/ντές στους οποίους ζητείται από τους οικείους Δήμους να υποβάλουν «Πόθεν έσχες», να ενημερώσουν τους υπευθύνους των Δήμων για το συγκεκριμένο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και να μην προχωρήσουν σε υποβολή των δηλώσεων.

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Μείωση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών – Τι θα ισχύσει με τους σημαιοφόρους

«Ανακοινώνουμε σήμερα τη μείωση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε φορείς, για να επιστρέψουν ...

Μοιράσου!