Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 22/08/2019, 19:26


Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και τις προτάσεις της Ν.Δ. για την Παιδεία

Δημοσιεύτηκε:

9:34 μμ Μάρτιος 22nd, 2019

Στο πρόγραμμα και τις προτάσεις της ΝΔ στον τομέα της Παιδείας αναφέρθηκε η αρμόδια τομεάρχης και βουλευτής του κόμματος, Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε στη Λάρισα, με αφορμή την περιοδεία της στη θεσσαλική πόλη.

Η κ. Κεραμέως σημείωσε πως «η ΝΔ δίνει προτεραιότητα στην προσχολική αγωγή», τονίζοντας ότι έρευνες έχουν δείξει «πως οι αλλαγές που συντελούνται στον ανθρώπινο εγκέφαλο τα χρόνια από μηδέν έως έξι, είναι πολλαπλάσιες αυτών που συντελούνται τα επόμενα χρόνια».

Σχετικά με το σχέδιο της ΝΔ για τις μεταρρυθμίσεις στο δημοτικό σχολείο, επισήμανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει να δώσει έμφαση στις ήπιες δεξιότητες και στις ψηφιακές δεξιότητες, που σχετίζονται με την κριτική σκέψη, την ομαδική δουλειά, αλλά και τη συνεργατικότητα.

«Η πραγματική πρόκληση της εποχής μας δεν είναι η πρόσβαση στη γνώση, αλλά το φιλτράρισμα της γνώσης. Είναι να ξεχωρίζεις τη χρήσιμη από την άχρηστη πληροφορία, τη σωστή από την λάθος πληροφορία. Αυτό δεν το κάνεις με αποστήθιση, αλλά με κριτική σκέψη», υπογράμμισε η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ και πρόσθεσε: «Επίσης, ένας ακόμη λόγος είναι πως όταν κάνεις εκπαιδευτική πολιτική δεν μπορείς να σκέφτεσαι με τους όρους του έτους 2019, αλλά να σκέφτεσαι με βάση το έτος 2035. Διότι τα παιδιά που είναι σήμερα στην Α’ δημοτικού, θα βγουν στην αγορά εργασίας το νωρίτερο το 2035 και τα επαγγέλματα που υπάρχουν σήμερα κατά 60% δεν θα υπάρχουν τότε».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Πρόσκληση εκπαιδευτικών Α/θμιας κλάδων - ειδικοτήτων ΠΕ.06 , ΠΕ.11 , ΠΕ.79.01 και ΤΕ.16 – Μουσικής προς υποβολή αιτήσεων μετάθεσης κατά το άρθρο 254 του ν. 4610/2019

Αναφορικά με τις προτάσεις της ΝΔ για την αξιολόγηση στην εκπαίδευση, είπε πως «θα πρέπει να υπάρξει αξιολόγηση για όλους, χωρίς τιμωρητικό χαρακτήρα και η οποία θα συνδέεται με ταχύτερη μισθολογική εξέλιξη».

Ακόμη, η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ υποστήριξε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην τεχνολογική εκπαίδευση, σχολιάζοντας πως «η τεχνολογική εκπαίδευση μπορεί να αποδειχθεί κλειδί στη μεγάλη αναντιστοιχία που υπάρχει σήμερα μεταξύ εκπαίδευσης και των αναγκών στην αγορά εργασίας».

Ειδική αναφορά έκανε η κ. Κεραμέως στη λειτουργία πρότυπων σχολείων, σημειώνοντας πως «πέρα και πάνω από κόμματα θα πρέπει να αγωνιστούμε έτσι ώστε σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας να υπάρχει ένα πρότυπο σχολείο, ένα πειραματικό σχολείο, αλλά και ένα πρότυπο επαγγελματικό λύκειο.

Σχετικά με τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τόνισε ότι χρειάζεται να υπάρξουν πανεπιστήμια «πιο ελευθέρα, πιο αυτόνομα και σε κοινό βηματισμό με την αγορά εργασίας». Όπως είπε, υπάρχει δέσμευση της ΝΔ ώστε να δοθούν στα πανεπιστήμια τα εργαλεία που χρειάζονται για να γίνουν πιο εξωστρεφή, συμπληρώνοντας πως θα δοθεί η δυνατότητα στα πανεπιστήμια να κάνουν ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών για την προσέλκυση ξένων φοιτητών.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τη διαδικασία διανομής των σχολικών βιβλίων και την πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικών

Επίσης, η κ. Κεραμέως επανέλαβε τη θέση της ΝΔ για την ίδρυση μη κρατικών και ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Μιλώντας για την κρατική χρηματοδότηση στη δημόσια παιδεία, επισήμανε ότι χρειάζεται αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, υποστηρίζοντας πως «δεν μπορούμε να δεσμευτούμε ακόμη μέχρι να ξέρουμε πια κατάσταση παραλάβουμε».

«Μπορούμε να δεσμευτούμε όμως για το εξής: Ότι θα δώσουμε στα τριτοβάθμια ιδρύματα περισσότερα χρηματοδοτικά εργαλεία. Θα αξιοποιήσουμε τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, (ΣΔΙΤ), θα θεσμοθετήσουμε ένα πλήρες πλαίσιο για δωρεές προς τα τριτοβάθμια ιδρύματα με φορολογικά κίνητρα σε όσους προβαίνουν σε δωρεές», υπογράμμισε.

Σχετικά με το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, είπε ότι «το άσυλο έχει καταντήσει άσυλο εγκληματιών» και πρέπει να καταργηθεί. Τόνισε, δε, πως πέρα από τη νομοθέτηση για κατάργηση του ασύλου χρειάζεται και πολιτική βούληση, που θα αφορά «την επέμβαση των δημόσιων αρχών όταν λαμβάνει χώρα κάποια αξιόποινη πράξη εντός των πανεπιστημίων».

Την τομεάρχη Παιδείας καλωσόρισαν οι βουλευτές της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Χρήστος Κέλλας και Γιώργος Κατσιαντώνης, καθώς και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Χρήστος Καπετάνος.

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πρόσκληση εκπαιδευτικών Α/θμιας κλάδων – ειδικοτήτων ΠΕ.06 , ΠΕ.11 , ΠΕ.79.01 και ΤΕ.16 – Μουσικής προς υποβολή αιτήσεων μετάθεσης κατά το άρθρο 254 του ν. 4610/2019

To Υπ. Παιδείας καλεί τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων-ειδικοτήτων ΠΕ.06-Αγγλικής, ΠΕ.11 – ...

Μοιράσου!