Τελευταία Νέα

Τετάρτη, 18/09/2019, 12:29


Home / HEADER-NEWS / Μόνο 3.500 οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί στην Ειδική Αγωγή. Άμεσα η προκήρυξη για τις 4.500 νέες θέσεις

Μόνο 3.500 οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί στην Ειδική Αγωγή. Άμεσα η προκήρυξη για τις 4.500 νέες θέσεις

Δημοσιεύτηκε: 8:58 μμ Μάρτιος 13th, 2019  


Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Υφυπουργός κι στις 4.500 προσλήψεις για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ), για τις οποίες εκδόθηκε το σχετικό ΦΕΚ, με την κ. Τζούφη να παρουσιάζει επιγραμματικά τις ανάγκες σε προσωπικό:

«Το 2015 είχαμε 60.000 παιδιά που είχαν ανάγκη υποστήριξης εντός της γενικής τάξης, για αναπτυξιακά ή μαθησιακά προβλήματα. Πέρυσι αυτός ο αριθμός έφτασε τα 95.000 παιδιά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τούτου δοθέντος, ο αριθμός των εκπαιδευτικών υπηρέτησαν στο πλαίσιο της ΕΑΕ ήταν μεγαλύτερος από ποτέ, φτάνοντας τους 16.000 αναπληρωτές.

Eπίσης η Υφυπουργός ανέφερε ότι όλα τα χρόνια δεν είχε γίνει πότε ΑΣΕΠ για μόνιμους εκπαιδευτικούς στην Ειδική Αγωγή. » Έχουμε μόνο 3.500 μόνιμους εκπαιδευτικούς. Άρα είναι μια πολύ σοβαρή ενδυνάμωση οι προσλήψεις αυτές. Άμεσα αφού δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ θα βγει και η προκήρυξη» τόνισε η κα Τζούφη.

Αναλυτικά

Για τις εξελίξεις στον χώρο της Παιδείας και τις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων μίλησε η Υφυπουργός Μερόπη Τζούφη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή «Άλλη Διάσταση», της ΕΡΤ.

Ερωτηθείσα για τις προτεινόμενες αλλαγές για το νέο Λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η Υφυπουργός επεσήμανε ότι «τα παιδιά στην Τρίτη Λυκείου επιλέγουν να μην παρακολουθούν το σχολείο αλλά τα φροντιστήρια και οι ελληνικές οικογένειες δαπανούν πάρα πολλά χρήματα για την εισαγωγή των παιδιών τους στα πανεπιστήμια. Επομένως», επεσήμανε, «προκύπτει η αναγκαιότητα να αλλάξουμε το εκπαιδευτικό σύστημα και η συζήτηση διεξάγεται εδώ και δύο χρόνια στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και στα πλαίσια της Εθνικής Επιτροπής Διαλόγου, συνεπώς αυτό που προτείνουμε είναι αποτέλεσμα μιας ευρύτατης, διαχρονικής διαβούλευσης».

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Επισκέψεις σχολείων στη Βουλή

Ειδική μνεία έκανε η κ. Τζούφη στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.), υπογραμμίζοντας ότι «έχει γίνει μια πολύ μεγάλη επένδυση», με πολλούς περισσότερους καθηγητές, ψυχολόγους, ειδικότητες, αλλά και, κυρίως, με πολλές περισσότερες δυνατότητες για τους αποφοίτους τους, είτε να συνεχίσουν τις σπουδές τους, είτε να ενταχθούν άμεσα στην αγορά εργασίας.

Αναφέρθηκε συνοπτικά στην Τάξη Μαθητείας, από την οποία ο απόφοιτος λαμβάνει επαγγελματικά δικαιώματα επιπέδου 5, έπειτα από εξετάσεις πιστοποίησης και με μισθό αυξημένο κατά 27%, λόγω της κατάργησης του υποκατώτατου μισθού. Επίσης, στα διετή προγράμματα σπουδών εντός των Πανεπιστημίων, τα οποία επίσης δίνουν διπλώματα επιπέδου 5, αλλά και στην εισαγωγή των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. στα ΤΕΙ και τα ΑΕΙ της χώρας, με το απολυτήριό τους, σε ποσοστό επί του αριθμού των εισακτέων, τα οποίο και θα επαναρυθμιστεί, λόγω της ενοποίησης του χώρου της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Προκήρυξη για πρόσληψη ενός νηπιαγωγού

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Υφυπουργός και στις 4.500 προσλήψεις για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ), για τις οποίες εκδόθηκε το σχετικό ΦΕΚ, με την κ. Τζούφη να παρουσιάζει επιγραμματικά τις ανάγκες σε προσωπικό:

«Το 2015 είχαμε 60.000 παιδιά που είχαν ανάγκη υποστήριξης εντός της γενικής τάξης, για αναπτυξιακά ή μαθησιακά προβλήματα. Πέρυσι αυτός ο αριθμός έφτασε τα 95.000 παιδιά», δήλωσε χαρακτηριστικά. Τούτου δοθέντος, ο αριθμός των εκπαιδευτικών υπηρέτησαν στο πλαίσιο της ΕΑΕ ήταν μεγαλύτερος από ποτέ, φτάνοντας τους 16.000 αναπληρωτές.

Δοθείσης της ευκαιρίας, η κ. Τζούφη μίλησε για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας για την υλοποίηση προγραμμάτων πρώιμης παρέμβασης στο πλαίσιο της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.

Τέλος, αναφέρθηκε συνοπτικά στην στρατηγική για τον Ενιαίο Χώρο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Έρευνας και τις στοχευμένες παρεμβάσεις ενίσχυσής του.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Επιστροφή περισσότερων εκπαιδευτικών στις τάξεις

Επιστροφή περισσότερων εκπαιδευτικών στις τάξεις Σχετικά με τη στελέχωση των σχολικών μονάδων ...