Home / Featured / Σε ΦΕΚ η τροπολογία για τα θέματα επιλογής προσωπικού στην Ειδική Αγωγή

Σε ΦΕΚ η τροπολογία για τα θέματα επιλογής προσωπικού στην Ειδική Αγωγή

Δημοσιεύτηκε: 12:53 μμ Μάρτιος 27th, 2019  


Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η τροπολογία που αφορά τα θέματα επιλογής προσωπικού της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.):

1. Το άρθρο 58 του ν. 4589/2019 (Α΄ 13) τροποποιείται ως εξής:

α) Το εισαγωγικό εδάφιο της περίπτωσης α΄ της παρ. 1 του άρθρου 58 του ν. 4589/2019 (Α΄13) αντικαθίσταται ως εξής: «Ακαδημαϊκά Προσόντα: εκατόν είκοσι (120) μονάδες κατ’ ανώτατο όριο, οι οποίες αναλύονται για τους κλάδους της ΠΕ κατηγορίας ως εξής.».

β) Η παράγραφος 2 αντικαθίσταται ως εξής:
«2. Προσόντα τα οποία αποδεικνύουν εξειδίκευση στην Ε.Α.Ε. σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 16 του ν. 3699/2008, μοριοδοτούνται σύμφωνα με το παρόν άρθρο.».

γ) Στην περίπτωση γ΄της παραγράφου 4, ύστερα από
το μόνο εδάφιο προστίθεται εδάφιο ως εξής:
«Τα κριτήρια ένταξης στον επικουρικό αξιολογικό πίνακα των υποπεριπτώσεων αα΄ έως γγ΄ της περίπτωσης β’ μοριοδοτούνται κατά τα οριζόμενα στο παρόν άρθρο.».

2. Η παρ. 2 του άρθρου 59 του ν. 4589/2019 αντικαθίσταται ως εξής:
«2. Ειδικά για τον κλάδο ΠΕ23 Ψυχολόγων, οι υποψήφιοι οι οποίοι διαθέτουν εξειδίκευση στη σχολική ψυχολογία, η οποία πιστοποιείται είτε με την κατοχή διδακτορικού διπλώματος ή μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Σχολική Ψυχολογία είτε με εμπειρία τουλάχιστον
πενήντα (50) μηνών προϋπηρεσίας στην πρωτοβάθμια ή τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως ψυχολόγοι, προτάσσονται των λοιπών υποψηφίων στον οικείο αξιολογικό πίνακα κατάταξης. Τα προσόντα τα οποία πιστοποιούν την εξειδίκευση στη σχολική ψυχολογία, σύμφωνα με το
προηγούμενο εδάφιο, μοριοδοτούνται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 57.».

3. Η υποπερίπτωση αα΄ της περίπτωσης α΄ του άρθρου 65 του ν. 4589/2019 αντικαθίσταται ως εξής:

«αα) Τα ακαδημαϊκά προσόντα τα οποία μοριοδοτούνται, κατ’ αναλογία της περίπτωσης α΄ του άρθρου 57, καθώς και η μοριοδότησή τους για τους κλάδους εκπαιδευτικών ΤΕ και ΔΕ της γενικής εκπαίδευσης και της Ε.Α.Ε., με τήρηση του ανώτατου ορίου των εκατόν είκοσι μονάδων
(120) που προβλέπεται στην περίπτωση αυτήν.».

4. Η περίπτωση δ΄ της παρ. 1 του άρθρου 66 του ν. 4589/2019 αντικαθίσταται ως εξής:

«δ) Με εξαίρεση τον κλάδο ΠΕ25 Σχολικών Νοσηλευτών, για το διορισμό και την πρόσληψη στους κλάδους του Ε.Ε.Π. οι υποψήφιοι απόφοιτοι Πανεπιστημίου που δεν διαθέτουν παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια κατατάσσονται μαζί με τους υποψήφιους απόφοιτους Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) που διαθέτουν την επάρκεια αυτή και επιμορφώνονται υποχρεωτικά σε χρονικό διάστημα δύο (2) ετών από την ημερομηνία του διορισμού τους, σύμφωνα με την παράγραφο 6 του άρθρου 62. Στην ανωτέρω υποχρέωση επιμόρφωσης εμπίπτουν και οι υποψήφιοι του κλάδου ΠΕ22 Επαγγελματικών Συμβούλων, οι οποίοι κατατάσσονται ανεξαρτήτως παιδαγωγικής επάρκειας, καθώς και οι υποψήφιοι του κλάδου ΠΕ23 Ψυχολόγων, οι οποίοι κατατάσσονται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 2 του άρθρου 59, ανεξαρτήτως παιδαγωγικής επάρκειας.».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...