Αδιαφορία ή νέα επεισόδια ιδεοληψίας κατά των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων;

Δημοσιεύτηκε:

9:04 μμ Μάρτιος 15th, 2019

Γ. Μαυρωτάς: «Αδιαφορία ή νέα επεισόδια ιδεοληψίας κατά των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων;»

Στη Βουλή έφερε ο Αντιπρόεδρος και βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς την αδιαφορία του Υπουργείου να στελεχώσει τη Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) της οποίας η θητεία έληξε στις 31/12/2018, ένα δείγμα ακόμα των προθέσεων του Υπουργείου να υποβαθμίσει τον θεσμό των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Π.Π.Σ.).

Τα Π.Π.Σ. είναι ένας πετυχημένος θεσμός του ΔΗΜΟΣΙΟΥ Σχολείου που αφενός δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά ακόμα και χαμηλών εισοδηματικών τάξεων να απολαμβάνουν ένα αναβαθμισμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον και αφετέρου να διαχέονται καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές σε όλη τη δημόσια εκπαίδευση

Όπως τονίζει ο κ. Μαυρωτάς ήδη από πέρυσι φάνηκαν τα πρώτα σημάδια αδιαφορίας, όταν ανανέωσε την 5ετή θητεία των εκπαιδευτικών κατά ένα χρόνο χωρίς καμία διάθεση να δημιουργήσει νέο πλαίσιο όπως ήταν η επίσημη δικαιολογία. Με τη μη συγκρότηση της Δ.Ε.Π.Π.Σ. δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των Π.Π.Σ. με πιο σημαντικό ότι είναι στον αέρα οι εξετάσεις του Ιουνίου καθώς τέτοια εποχή θα έπρεπε να έχει βγει η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου μετά από εισήγηση της Δ.Ε.Π.Π.Σ.

Δυστυχώς η ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα Π.Π.Σ. συνεχίζεται όπως τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησής του το 2015, οπότε η επέμβαση στον θεσμό ήταν η πρώτη εκπαιδευτική του «προτεραιότητα». Τελικά, με τις ενέργειες αποδόμησης των Π.Π.Σ. από τον ΣΥΡΙΖΑ οι μόνοι ωφελημένοι φαίνεται να είναι τα ιδιωτικά σχολεία, που από το 2011 στον θεσμό των Π.Π.Σ. είχαν βρει έναν ισχυρό ανταγωνιστή.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Σήμερα οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας Υπουργού Παιδείας
          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ερωτηματικά για τον καθορισμό του αριθμού των εισακτέων από τα Πανεπιστήμια

Είναι πράγματι ζήτημα αυτοτέλειας και αυτοδιοίκησης να ορίζουν τα Πανεπιστήμια τον αριθμό ...

Μοιράσου!