Home / HEADER-NEWS / Τζανακόπουλος και Γαβρόγλου υπενθυμίζουν ότι θα κάνουν 4500 προσλήψεις εκπαιδευτικών προεκλογικά…

Τζανακόπουλος και Γαβρόγλου υπενθυμίζουν ότι θα κάνουν 4500 προσλήψεις εκπαιδευτικών προεκλογικά…

Δημοσιεύτηκε: 7:05 μμ Φεβρουάριος 22nd, 2019  


Μαζί με τις 3.000 προσλήψεις για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα φτάσουν τις 7.500

Για τις 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή δεσμεύθηκε εκ νέου σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη κυβέρνηση που θα κάνει προσλήψεις μονίμων στην ειδική αγωγή», επισήμανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε το Ειδικό Σχολείο Κατερίνης στη Γανόχωρα.

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στην εξαγγελία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή, και είπε πως μαζί με τις 3.000 προσλήψεις για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» θα φτάσουν τις 7.500.

……………………………………………………………………………………………………………………….

Γαβρόγλου:

Είμαστε η Κυβέρνηση που έκανε τις περισσότερες προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή. Προχωράμε στην προκήρυξη των πρώτων μόνιμων προσλήψεων στην Ειδική Αγωγή και νομίζουμε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες και το πλαίσιο μόνο την καταστροφολογία δεν μπορούν να επικαλούνται δήλωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο Κώστας Γαβρόγλου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την Ειδική Αγωγή.

Χαρακτηριστικά ο Υπουργός δήλωσε:

…Οι νέοι αυτοί θεσμοί έρχονται να αντικαταστήσουν τον παλιό και έρχονται να τον αναβαθμίσουν με μία διεπιστημονική παρουσία ατόμων με διαφορετικές ειδικότητες. Όπως καλά γνωρίζετε, είμαστε η Κυβέρνηση η οποία έκανε τις περισσότερες προσλήψεις για θέματα ειδικής αγωγής. Οι μισοί αναπληρωτές καθηγητές εκπαιδευτικοί μας είναι στην ειδική αγωγή. Προχωράμε στην προκήρυξη των πρώτων μόνιμων προσλήψεων για την ειδική αγωγή. Και νομίζουμε ότι αυτές οι πρωτοβουλίες και αυτό το πλαίσιο μόνο την καταστροφολογία δεν μπορούν να επικαλούνται.

Ως προς το συγκεκριμένο ερώτημά σας, είπατε και εσείς ότι υπάρχουν εννέα καινούργια ΚΕΣΥ. Τα εννέα καινούργια ΚΕΣΥ είναι 30% μία αύξηση από τα υπάρχοντα, όπως ξέρετε. Το ίδιο και ο αριθμός των ειδικών που θα απασχολείται σε αυτά. Υπάρχει μια αύξηση στις οργανικές θέσεις, στις προσλήψεις των ψυχολόγων, τις προσλήψεις όλων των ειδών ειδικευμένου προσωπικού, που είναι μία αύξηση 30%.

Τώρα, είναι όλα ιδανικά; Η απάντηση είναι ότι προφανώς και δεν είναι ιδανικά. Δεν είναι ιδανικά, διότι ξέρετε ότι βρήκαμε μία κατάσταση, όχι υποστελέχωσης -κάτι πιο τραγικό από υποστελέχωση- στις νέες δημοσιονομικές δυνατότητες και κυρίως, μέσα στο νέο θεσμικό πλαίσιο προτείνουμε αυτήν την αύξηση πρόσληψης του προσωπικού και δημιουργίας αυτών των νέων Κέντρων. Για δε την πίεση και τον χρόνο παραμονής στον οποίο αναφερθήκατε, πράγματι υπήρχε αυτό στα παλιά, αλλά είναι σε ένα θεσμικό πλαίσιο που το βρήκαμε έτσι και ακριβώς αυτό πάμε να βελτιώσουμε.

Θα έλεγα, λοιπόν, ότι θα πρέπει να αναγνωριστεί το πολύ θετικό στοιχείο αυτής της νέας κατάστασης και με βάση αυτό, να δούμε κάποιες δυσλειτουργίες που μπορούν να βελτιωθούν.

Στη δευτερολογία του μεταξύ των άλλων ανέφερε ο Υπουργός:

Επιμένω ότι είναι μίζερη κριτική ότι δεν κάνουμε πράγματα για την ειδική εκπαίδευση. Θα σας παρακαλούσα να δείτε τους αριθμούς. Είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν τόσες πολλές προσλήψεις, είναι η πρώτη φορά που θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί. Αυτά είναι καλά για την κοινωνία μας. Ας μην το παραβλέπουμε και ας μη θεωρούμε ότι πίσω από όλο αυτό υπάρχει ένα σχέδιο ιδιωτικοποίησης της αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων.

Εγώ χαιρετίζω το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία, με εμπιστοσύνη πια στους θεσμούς αυτούς που δημιουργούνται και στις τάσεις που διαφαίνονται από την Κυβέρνηση, έχει πια θετική αντιμετώπιση στο πώς αυτά τα παιδιά θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν ένα όχι εύκολο μέλλον. Σε αυτό από την πρώτη στιγμή -δεν είναι θέμα όσο είναι η συγκεκριμένη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας- δείξαμε όχι μόνο μία ευαισθησία, αλλά και μία έμπρακτη συμβολή στην επίλυση αυτού του τύπου των προβλημάτων.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...