Κυριακή, 25/07/2021, 06:18


Home / Featured / Τοποθέτηση του Προέδρου ΔΟΕ και παρέμβαση Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά στο Ευρωκοινοβούλιο για τους αναπληρωτές

Τοποθέτηση του Προέδρου ΔΟΕ και παρέμβαση Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά στο Ευρωκοινοβούλιο για τους αναπληρωτές

Δημοσιεύτηκε: 7:51 πμ Φεβρουάριος 21st, 2019  


Θετική εξέλιξη σήμερα από τη συνεδρίαση της επιτροπής αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αντιπροσωπεία από το προεδρείο της ΔΟΕ παρευρέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση και υποστήριξε με επιχειρήματα, πολιτικά και νομικά, την αναφορά της ΔΟΕ για τους μόνιμους διορισμούς που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και φυσικά για τα ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών.

Η υπόθεση προχωρά με άμεσο αποτέλεσμα επιστολές από την επιτροπή στα τρία υπουργεία Παιδείας, Εργασίας και Οικονομικών για το τι ενέργειες κάνει η κυβέρνηση για να εναρμονιστεί με τις κοινοτικές οδηγίες που παραβιάζει η ελληνική πολιτεία όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια.

Στο παρακάτω video η τοποθέτηση του προέδρου της Δ.Ο.Ε. στη συνεδρίαση της επιτροπής αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου.

Πλήρη στήριξη υπέρ των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Δασκάλων και Νηπιαγωγών παρείχε ο Ευρωβουλευτής και μέλος του ECR Group Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες σήμερα Τετάρτη 20/2/2019.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ο Νότης Μαριάς με την ιδιότητά του συντονιστή του ECR στην Επιτροπή Αναφορών είχε ήδη στηρίξει την  Αναφορά της ΔΟΕ για τους Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς  και την συνακόλουθη  συμπερίληψή της στην Ημερήσια Διάταξη της Επιτροπής για συζήτηση τον Φεβρουάριο.

Στην τοποθέτησή του ο Νότης Μαριάς αφού κατήγγειλε την διαχρονική παραβίαση της Οδηγίας 1999/70/Ε.Κ. από τις διάφορες Ελληνικές κυβερνήσεις που είχε ως αποτέλεσμα τη συνεχή ομηρία των Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών Δασκάλων και Νηπιαγωγών,  πρότεινε την άμεση παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη δικαίωση των 22.000 Αναπληρωτών και την μονιμοποίησή τους καθότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.  Επιπλέον ζήτησε την άρση κάθε μισθολογικής και άλλης διάκρισης εις βάρος των Αναπληρωτών σε σχέση με τα εργασιακά και λοιπά τους δικαιώματα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Η Επιτροπή Αναφορών έκανε δεκτές τις προτάσεις του Νότη Μαριά οι οποίες ζητούσαν να μείνει ανοικτή η Αναφορά και να κληθεί η Ελληνική κυβέρνηση να μονιμοποιήσει τους 22.000 Αναπληρωτές Εκπαιδευτικούς Δάσκαλους και Νηπιαγωγούς που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες  καθώς επίσης να σταματήσει του λοιπού κάθε διακριτική μεταχείριση σε βάρος τους στο πεδίο των εργασιακών και λοιπών δικαιωμάτων τους.

Επισυνάπτεται βίντεο με τις τοποθετήσεις του Νότη Μαριά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Πηγές άρθρων: https://enimerosi-anapliroton.blogspot.com/


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το υπουργείο Παιδείας οι πίνακες με τις Ελάχιστες Βάσεις ...