Τελευταία Νέα

Κυριακή, 16/06/2019, 09:55


Συγκλονιστικά στοιχεία για σεξουαλική κακοποίηση 12χρονου σε σχολείο. Διατάχθηκε Ε.Δ.Ε.

Δημοσιεύτηκε:

1:47 μμ Φεβρουάριος 12th, 2019

Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το συμβάν σε Γυμνάσιο του Δήμου Ζωγράφου

Σχετικά με το συμβάν σε Γυμνάσιο του Δήμου Ζωγράφου, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη συγκεκριμένη πράξη και δηλώνει ότι, ανεξάρτητα και παράλληλα με την εξέλιξη των ενδίκων μέσων που έχει ή σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η οικογένεια του θύματος, έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες του σχολείου, είτε στο επίπεδο της πρόληψης είτε και κατά τον μετέπειτα χειρισμό.

Πρωταρχικό μέλημα του σχολείου, αλλά και του Υπουργείου γενικότερα, είναι η ασφάλεια και η προστασία του κάθε μαθητή και της κάθε μαθήτριας. Φαινόμενα αυτού του είδους, μόνο ως εγκληματικές πράξεις πρέπει να αντιμετωπίζονται, απέναντι στις οποίες δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή ανοχή. Η βία και μάλιστα στην ακραία της μορφή, όπως αποκαλύφθηκε σε αυτό το συμβάν, δεν μπορεί να έχει θέση σε μια ευνομούμενη κοινωνία και ιδιαίτερα στον χώρο του σχολείου.

Το ΥΠΠΕΘ εκφράζει την αμέριστη συμπάθεια τόσο προς το ίδιο το θύμα όσο και προς την οικογένειά του και δεσμεύεται να πράξει όλα τα δέοντα για την πάταξη τέτοιων εγκλημάτων και την εκτόπισή τους από το σχολικό περιβάλλον.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Εξεταστικά κέντρα Μαθημάτων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική Αντίληψη και Γνώση» 2019

Γονείς καταγγέλλουν σεξουαλική κακοποίηση του 12χρονου γιου τους σε σχολείο του Ζωγράφου

Μια σοκαριστική καταγγελία έρχεται στο φως. Γονείς καταγγέλλουν ότι ο 12χρονος γιος τους κακοποιήθηκε σεξουαλικά από έναν συμμαθητή του κι ένα άλλο, επίσης ανήλικο, αγόρι μέσα στο σχολείο του στου Ζωγράφου.

Τη σοκαριστική καταγγελία έκαναν οι γονείς του 12χρονου αγοριού στον ΑΝΤ1. Όλα έγιναν σε σχολείο στου Ζωγράφου, εν ώρα μαθήματος, όπως κατήγγειλε η μητέρα. Δράστες όπως καταγγέλλουν ένα συμμαθητής του γιου τους και ένας εξωσχολικός.

«Ο εξωσχολικός τράβηξε το παιδί μου από το χέρι. Μας ομολόγησε ότι τον στρίμωξαν στο μπάνιο», είπε. Σύμφωνα με την ίδια, τα δυο αγόρια κακοποιούσαν σεξουαλικά το άτυχο 12χρονο αγόρι επί 10 με 15 λεπτά, ενώ το θύμα παρακαλούσε να τον αφήσουν και προσπαθούσε να ξεφύγει αλλά επειδή ήταν πιο μικρός, δεν τα κατάφερνε.

Το σοκαριστικό στην όλη υπόθεση είναι ότι ένας άλλος συμμαθητής του, βιντεοσκοπούσε τα πάντα. Και το βίντεο αυτό το έδειχναν στους άλλους συμμαθητές τους.

Το παιδί δεχόταν μπούλινγκ από συμμαθητές του ενώ οι γονείς του παιδιού θορυβήθηκαν όταν το παιδί τους έτρεμε και έκανε εμετούς. Ωστόσο, πιθανότατα δεν θα έβγαινε ποτέ στο φως της δημοσιότητας εάν δεν εφταναν στα αυτιά του αδερφού του, ο οποίος πάει Γ’ Γυμνασίου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τα σημερινά θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Τότε ήταν τελικά που ο 12χρονος αποκάλυψε τι είχε συμβεί αλλά και ότι είχε μιλήσει τόσο στον διευθυντή του γυμνασίου αλλά και σε έναν άλλο καθηγητή! «Ο καθηγητής του είπε να πάει στον διευθυντή και ο διευθυντής του είπε ότι αν ξανασυμβεί αυτό, να τον ενημερώσει. Τότε ζήτησε το παιδί μας να μας πάρει να μας ενημερώσει για το τι είχε γίνει. Και ο διευθυντής του είπε πως δεν χρειάζεται να μιλήσεις με τη μαμά σου και τον μπαμπά σου αυτή τη στιγμή. Πήγαινε στην τάξη σου», ανέφερε ο πατέρας του θύματος.

Όταν οι γονείς έμαθαν πια τι ακριβώς είχε συμβεί στο παιδί τους, κατήγγειλαν τα πάντα στην αστυνομία και στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, απομάκρυναν τα παιδιά τους από το σχολείο, ενώ το 12χρονο αγοράκι υποβλήθηκε και σε ιατροδικαστική εξέταση.

ΑΝΤ1 / Υπουργείο Παιδείας

          

     

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Εξεταστικά κέντρα Μαθημάτων «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» και «Μουσική Αντίληψη και Γνώση» 2019

Το έγγραφο σε μορφή Word ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ολοκληρώθηκε το Παζλ της ...

Μοιράσου!