Home / Featured / Σχετικά με τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην μεταφορά της προϋπηρεσίας από την γενική στην ειδική αγωγή και από κλάδο σε κλάδο

Σχετικά με τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην μεταφορά της προϋπηρεσίας από την γενική στην ειδική αγωγή και από κλάδο σε κλάδο

Δημοσιεύτηκε: 8:48 μμ Φεβρουάριος 19th, 2019  


Ανακοίνωση του συλλόγου ΣΑΝΔ.ΜΕΑ (Σύλλογος αναπληρωτών νηπιαγωγών και δασκάλων με μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή/σχολική ψυχολογία)

Σχετικά με τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην μεταφορά της προϋπηρεσίας από την γενική στην ειδική αγωγή και από κλάδο σε κλάδο.

Συνάδερφοι σύμφωνα με το νέο σύστημα προσλήψεων ,που ψηφίστηκε και αποτελεί πλέον νόμο του κράτους, οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός έχει προσόντα που σχετίζονται με την ειδική αγωγή (μεταπτυχιακό τίτλο, διδακτορικό τίτλο) θα μπορεί να μεταφέρει την προϋπηρεσία που έχει αποκτήσει σε δομές της γενικής αγωγής στους πίνακες της ειδικής(το ίδιο συμβαίνει και με την μεταφορά προϋπηρεσίας από κλάδο σε κλάδο).

Για παράδειγμα αν ένας εκπαιδευτικός έχει εργαστεί 6 χρόνια στην γενική αγωγή και έχει μεταπτυχιακό στην ειδική τότε θα μπορέσει να μεταφέρει και τα 6 αυτά χρόνια στους πίνακες της ειδικής ακόμη και αν δεν έχει εργαστεί ποτέ σε δομές της ειδικής αγωγής.

Είναι κατανοητό πως η συγκεκριμένη ρύθμιση δημιουργεί τεράστιες αδικίες εις βάρος όλων όσων δουλεύουν στον κλάδο της ειδικής αγωγής. Ως σύλλογος αποφασίσαμε να αντιπαλέψουμε, την συγκεκριμένη αδικία, δικαστικά. Συγκεκριμένα απευθυνθήκαμε στον κύριο Δημήτρη Περπατάρη ( δικηγόρο του συλλόγου) με σκοπό να καταφύγουμε σε προσφυγή . Ο κ.Περπατάρης δέχθηκε να αναλάβει την νομική μας εκπροσώπηση, αναφέροντας μας τα εξής: Αναφορικά με την ψηφισθείσα νομοθετική ρύθμιση και τις δυνατότητες δικαστικής προστασίας των εργασιακών σας δικαιωμάτων ως εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, κατόχων μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων, με πολύχρονη υπηρεσία, – αφού είναι δεδομένο ότι η ψηφισθείσα ρύθμιση, θα οδηγήσει σε αποκλεισμό σας από τη διαδικασία διορισμού που ξεκινά και θα υπονομεύσει το ίδιο το δικαίωμα για διορισμό, έστω ως αναπληρωτών εκπαιδευτικών- είναι απολύτως αναγκαίο να γίνουν δικαστικές ενέργειες.

Συγκεκριμένα, είναι απολύτως αναγκαίο να κατατεθούν, όχι μόνο από το Σύλλογο, αλλά και από αδιόριστους εκπαιδευτικούς που έχουν έννομο συμφέρον γι’ αυτό, αιτήσεις για την ακύρωση της πρόσφατης ρύθμισης, απο την στιγμή που δεν αναγάγει σε αποφασιστικό κριτήριο διορισμού την εξειδικευμένη εμπειρία σας ως εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, αλλά αντισυνταγματικά επιβάλλει και μάλιστα αναδρομικά την ευκαιρία σε εκπαιδευτικούς που καμία σχέση δεν έχουν με την ειδική αγωγή και δεν έχουν στηρίξει τους θεσμούς της να προταχθούν σε επίπεδο διορισμού στην εκπαίδευση.

Επειδή, όμως, όπως έδειξαν και οι προηγούμενες δικαστικές ενέργειες του Συλλόγου σας ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι διαδικασίες αυτές είναι πολύχρονες, το πιο πρόσφορο μέσο για την αποφυγή («μπλοκάρισμα») της παγίωσης καταστάσεων που θίγουν τα δικαιώματά σας εν όψει της κατάρτισης πινάκων διοριστέων κατά το επόμενο διάστημα, είναι, ταυτόχρονα με την κατάθεση της αίτησης ακύρωσης να κατατεθούν και αιτήσεις αναστολής που θα στοχεύουν στο να μην ξεκινήσει η εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων.

Εξυπακούεται ότι η άσκηση πολλαπλών δικογράφων από το σύνολο των θιγόμενων εκπαιδευτικών και φορέων συναφών με την ειδική αγωγή, πολλαπλασιάζοντας τις προσπάθειες δικαστικής προστασίας, θα καταστήσει σαφές, ότι το σύνολο των εκπαιδευτικών και φορέων της ειδικής αγωγής διαφωνεί με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις που εξυπηρετούν μικροπολιτικές, προεκλογικές σκοπιμότητες. Δοθείσας της σύντομης 60νθήμερης προθεσμίας για την άσκηση αίτησης ακύρωσης είναι σημαντικό να κινητοποιηθεί άμεσα το σύνολο των εκπαιδευτικών που θίγονται από τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε να μην επιτραπεί οι προσλήψεις σε δομές ειδικής εκπαίδευσης να μετατραπούν σε προσλήψεις γενικής. Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψιν μας όλα τα παραπάνω προχωράμε σε αίτηση ακύρωσης και ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην ρύθμιση της μεταφοράς προϋπηρεσίας από την γενική στην ειδική αγωγή.

Καλούμε όλους τους συναδέρφους να συν στρατευτούν μαζί μας ώστε μαζικά να αποτρέψουμε μια αδικία που θα αλλάξει τα δεδομένα των ζώων μας και θα μας οδηγήσει στην ανεργία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο e-mail του συλλόγου sand.mea.2014@gmail.com ή τον υπεύθυνο οργάνωσης Θεόδωρο Μπαξεβανίδη στο τηλέφωνο 6972372428


 

8 Σχόλια

  1. Ενώ το αντίστροφο είναι νομιμότατο και ηθικότατο, ε;
    Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούσατε υπέρ σας μέχρι τώρα στρέφονται εναντίον σας.
    Καλά να πάθετε.
    Είστε απαράδεκτοι, για να μη χρησιμοποιηθεί κάποια αγοραία έκφραση…

  2. 1ον Είναι απαράδεκτο να διαφημίζεται με τέτοιον τρόπο από το συγκεκριμένο blog δικηγορικό γραφείο.
    2ον Εφόσον οι αναπληρωτές της ειδικής αγωγής θεωρούν ότι είναι δίκαιο να προσμετράται η προϋπηρεσία τους και στη γενική, επικαλούμενοι ένα σωρό επιχειρήματα, εκ των οποίων τα περισσότερα είναι για γέλια, με ποιο δικαίωμα αρνούνται το αντίθετο; Με ποιο δικαίωμα απαιτούν μονά διπλά δικά τους; Αφού τα τυπικά προσόντα, με τα οποία αυτοί εντάσσονται στους πίνακες ειδικής κι είναι γνωστό σε όλους το πως έχουν αποκτηθεί, τα έχουν κι άλλοι συνάδελφοί τους, που πιθανότατα έχουν και πολύ μεγαλύτερη εκπαιδευτική εμπειρία (αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημά τους).
    Προσφυγή που θα πέσει άμεσα στο κενό κι απλώς θα ενισχύσει το ταμείο του διηγορικού γραφείου.

  3. Πολύ σωστή κίνηση καθώς η αναδρομική προσμέτρηση – μεταφορά προυπηρεσίας πέραν του ανήθικου είναι και κατά της λογικής συνέπειας – συνέχειας του κράτους και γενικά κατά της λογικής… Αν θέλουν να νομοθετήσουν κάτι τέτοιο θα πρέπει να ισχυει από εδώ και πέρα. Ξεκάθαρα πράγματα για όλους.

    Επίσης, στην Δευτεροβάθμια πολλοί εκπαιδευτικοί ξεκίνησαν να «μαζεύουν» την προυπηρεσία τους κατά γενική αποδοχή με ΜΗ αξιοκρατικούς τρόπους, χωρίς πίνακες αξιολόγησης και κριτηρίων, με μόνο κριτήριο κάποιο γνωστό κάποιο διευθυντή, μέσω της ενισχυτικής διδασκαλίας κατα τα έτη 2006-2009 περίπου. Αυτοί τώρα οι εκπαιδευτικοί θα μεταφέρουν αυτήν την προυπηρεσία στην Ειδική Αγωγή. Τι έχει να πει γι αυτό ο ΑΣΕΠ?

  4. βεβαια ειναι πολυ σωστο που τοσα χρονια μπηκατε στην εκπαιδευση χωρις ασεπ χωρις τιποτα και διαβαζουμε κ μηνυματα του στυλ οτι καποιοι μπηκαν αναξιοκρατικα απο ΠΔΣ….Απιστευτα σχολια

  5. Κάποιοι επειδή πέρασαν την βάση του ΑΣΕΠ, νομίζουν ότι πρέπει να είναι οι μόνοι που δικαιούνται να είναι καθηγητές….!!! ΕΛΛΑΣ το μεγαλείο σου!! Για αυτό δεν πρόκειται να πάμε ποτέ μπροστά σαν χώρα!! Υπάρχουν άτομα που διορίστηκαν με ΑΣΕΠ και ήξεραν πάνω κάτω από πριν τα θέματα!!!! Ο ΑΣΕΠ του 2002 ήταν τόσο εύκολος που κ χωρίς την παραμικρή προετοιμασία έγραφες σχεδόν άριστα! Επίσης κάποιος που έγραψε 54 από κάποιον που έγραψε 55 να πάει στον καιάδα… Απίστευτα σχόλια όντως απο κάποιον που έχει και nickname καθηγητής …

    • Ε,και?Να μην δίνουμε οι υπόλοιποι?Αν μαζεύαμε μεταπτυχιακά αντί να δίναμε γραπτούς ΑΣΕΠ πως θα δουλεύαμε μέχρι τώρα?

      • ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ

        Οσοι περασαν τη βαση του ΑΣΕΠ και θελουν να μονιμοποιηθουν ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ!Πρεπει να το καταλαβει ο καιε ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ αυτο!!!Ελεος!

  6. Δεν είναι ο διορισμός το καταρχήν ζητούμενο αλλά η σωστή σύνταξη της λίστας των αναπληρωτών.Η επιτυχία σε γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ αποδεικνύει αρχικά την επάρκεια του κάθενος.Και επομένως αποτελεί σημαντικότατο κριτήριο αξιολόγησης και συνακόλουθα μοριοδότησης.Από την άλλη τα ακαδημαικά προσόντα φαίνονται σημαντικά αλλά μπορεί να στερούνται αποτελεσματικότητας στο βαθμό που δεν καθιστούν τον κάτοχό τους ικανότερο για να επιτύχει αυτόςυψηλότερη βαθμολογία σε γραπτούς διαγωνισμούς!Και αν κάποιος δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του να ανταπεξέλθει ικανοποιητικά σε γραπτές εξετάσεις πως άραγε αυτός μπορεί να βοηθήσει τους μαθήτες του στις αντίστοιχες αναλογικά εξετάσεις τους?

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...