Home / Featured / Προσφυγή των αναπληρωτών μηδενικής προϋπηρεσίας κατά του Νόμου Γαβρόγλου

Προσφυγή των αναπληρωτών μηδενικής προϋπηρεσίας κατά του Νόμου Γαβρόγλου

Δημοσιεύτηκε: 8:11 μμ Φεβρουάριος 15th, 2019  


Η ώρα της προσφυγής των αναπληρωτών μηδενικής προϋπηρεσίας στην ελληνική δικαιοσύνη είναι τώρα!

Κατόπιν πολύμηνης διερεύνησης ήρθαμε σε συμφωνία με το μεγαλύτερο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας και είμαστε έτοιμοι να καταρρίψουμε τον νόμο Γαβρόγλου ως αντισυνταγματικό!

Απαιτούμε την τήρηση του Συντάγματος (άρθρο 4, περί ισότητας όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων) και της απόφασης 527/2015 του Συμβουλίου της Επικρατείας περί της μη χρήσης της προϋπηρεσίας ως αποκλειστικού κριτηρίου διορισμού!

Η δήλωση του ίδιου του υπουργού (18 Ιανουαρίου 2019) ότι όποιος έχει 8 χρόνια προϋπηρεσίας θα μονιμοποιηθεί αποκαλύπτει τις προκλητικότατες στρεβλώσεις του συστήματος διορισμών και την ασύλληπτη ευνοιοκρατία!

Μόνη διέξοδος, η προσφυγή στα Ανώτατα Δικαστήρια της πατρίδας μας, για να μην αποκλειστούμε εφ’ όρου ζωής από τη δημόσια εκπαίδευση!

Συμπληρώστε τη διαδικτυακή φόρμα και θα σας αποσταλεί ένα προσωποποιημένο μήνυμα με λεπτομέρειες.

Το κόστος της δικαστικής προσφυγής θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τον αριθμό των συμμετεχόντων.


 

6 Σχόλια

 1. Το ίδιο το κείμενο αυτο-αναιρείται!
  Γράφετε: «…Απαιτούμε την τήρηση του Συντάγματος (άρθρο 4, περί ισότητας όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων) και της απόφασης 527/2015 του Συμβουλίου της Επικρατείας περί της μη χρήσης της προϋπηρεσίας ως αποκλειστικού κριτηρίου διορισμού!…»
  Μα η προκήρυξη δεν έχει ως αποκλειστικό κριτήριο την προϋπηρεσία! Έχει άλλα δέκα πράγματα μέσα. Εκτός κι αν οι υπόλοιποι διαβάζουμε άλλη προκήρυξη.
  Το επιχείρημα είναι νομικά έωλο.
  Τελικά, όλοι για τους δικηγόρους εργάζονται…

  • Ο, τι να ναι… Πραγματικά! Εδώ γίνεται χαμός με τα τόσα άλλα κριτήρια επιλογής κι αυτοί βλέπουν το δάκτυλο τους

  • έωλο…δηλαδή μπαγιάτικο!

  • Αν ήξερες απλή αριθμητική θα καταλάβαινες ότι ΜΟΝΟ όσοι έχουν προυπηρεσία έχουν πιθανότητες διορισμού.. ‘Ολσ τα άλλα κριτήρια είναι για ψίχουλα.
   Απλή αριθμητική.

   • Ο κόσμος σκοτώνεται για τα υπόλοιπα κριτήρια κι εσείς μιλάτε, επικαλούμενοι ένα επιχείρημα που δεν μπορεί να σταθεί πουθενά. Τα 120 μόρια, το μέγιστο, των κριτηρίων εκτός προϋπηρεσίας είναι από άλλη προκήρυξη.
    Τέλος πάντων, ό,τι καταλαβαίνει ο καθένας κι ό,τι αντέχει η τσέπη του…

   • Εκτιμώ ότι το μόνο κριτήριο μοριοδότησης το οποίο δεν αποκλείει τον οποιονδήποτε από την Εκπαίδευση είναι αυτό της βαθμολόγησης από γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
    Το κριτήριο αυτό ,αν όχι ως πρωταρχικό( και ουσιαστικά προαπαιτούμενο κριτήριο κατά το Ν3848/2010 έτσι όπως αυτός το έθετε), αλλά σε συνδυασμό με λοιπά κριτήρια, είναι από μόνο του ικανό για έναν νέο πτυχιούχο που δεν έχει καθόλου προυπηρεσία να αντισταθμίσει κάποιον παλαιότερο, επιτυγχάνοντας μια ισχυρή βαθμολόγησή του από γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ. Διαφορετικά θα επιδιδόταν σε ένα μακροχρόνιο κυνηγητό των μοριοδοτούμενων ακαδημαϊκών προσόντων (και των κοινωνικών κριτηρίων) που θα τον αναδείκνυαν όμως ως τον νέο Σίσυφο ,αφού και επί αυτών θα ενασχολούνταν όλοι!
    Το σύστημα με βαθμολογία από γραπτό ΑΣΕΠ θέτει ισότιμα όλους (σε όσους φυσικά επιθυμούν να διαγωνιστούν ) στην ίδια αφετηρία και εκτιμάται ως το πλέον αντικειμενικά αξιολογικό σύστημα. Το νέο σύστημα δημιουργεί σοβαρές στρεβλώσεις,αφού η υπέρμετρη μοριοδότηση της προυπηρεσίας στα 120 μόρια, επιφέρει (στην λογική της εξισορρόπησης) και την συνακόλουθη υπέρμετρης μοριοδότησης (επίσης στα 120 μόρια) στα ακαδημαικά προσόντα με έναν αυθαίρετο τρόπο (πχ μεταπτυχιακά χωρίς άμεση συνάφεια με την ειδικότητα ή την διδακτική του αντικειμένου, σχέση σεμιναρίου στην ΕΑ με το αντίστοιχο μεταπτυχιακό 1:10,περιορισμός μόνο στο ένα μοριοδοτούμενο σεμινάριο, κλπ).

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...