Σάββατο, 27/11/2021, 13:58


Home / Featured / Ποιοι υποψήφιοι αναπληρωτές μπορούν να διεκδικήσουν θέση αναπληρωτή με τη νέα πρόσκληση

Ποιοι υποψήφιοι αναπληρωτές μπορούν να διεκδικήσουν θέση αναπληρωτή με τη νέα πρόσκληση

Δημοσιεύτηκε: 4:38 μμ Φεβρουάριος 12th, 2019  


Εκδόθηκε σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας η πρόσκληση που καλεί υποψήφιους αναπληρωτές εγγεγραμμένους στους πίνακες αναπληρωτών να διεκδικήσουν θέση αναπληρωτή πλήρους ή μειωμένου ωραρίου σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες. Η πρόσκληση αυτή δεν απευθύνεται σε όλους τους αναπληρωτές που δεν έχουν προσληφθεί ακόμα καθώς υπάρχουν κάποιες παράμετροι:

  1. Οι υποψήφιοι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που έχουν ενταχθεί στους πίνακες αναπληρωτών του οικείου σχολικού έτους μπορούν να υποβάλλουν αίτηση – δήλωση συμμετοχής στην ειδική πρόσκληση για σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποκλειστικά σε περιοχές για τις οποίες έχουν ήδη εκδηλώσει την προτίμησή τους στην πρόσκληση δήλωσης περιοχής προτίμησης αναπληρωτών του οικείου έτους. Η τοποθέτηση στις σχολικές μονάδες της ειδικής προκήρυξης γίνεται με βάση τη σειρά κατάταξης στους πίνακες των αναπληρωτών.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Ζ. Μακρή: Πιθανή αφαίρεση γονικής μέριμνας και ποινική τιμωρία για τους αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο

Σχόλιο xenesglosses.eu: Από το παραπάνω αντιλαμβανόμαστε ότι για να διεκδικήσει για παράδειγμα ένας δάσκαλος θέση σε δημοτικά της Β Θεσσαλονίκης θα πρέπει ήδη να την έχει συμπεριλάβει στις προτιμήσεις του όταν κατέθεσε αίτηση για εργασία ως αναπληρωτής.

Ήδη όπως μας ενημέρωσαν αναπληρωτές έχει προστεθεί ένα εικονίδιο στο ιστορικό αιτήσεων » τοποθέτηση σε σχολική μονάδα» αν το επιλέξετε και δεν υπάρχουν σχολεία για τις περιοχές που είχατε δηλώσει θα σας βγάλει το ακόλουθο μήνυμα:

Στην εγκύκλιο του Υπουργείου τονίζεται:

Δυνατότητα επιλογής σχολικών μονάδων παρέχεται αποκλειστικά και μόνο για όσες σχολικές μονάδες ανήκουν στις περιοχές προτίμησης που παραμένουν ενεργοποιημένες στην αίτηση του υποψηφίου, κατόπιν και της 221109/Ε1/21-12-2018 (ΑΔΑ: Ψ6ΣΚ4653ΠΣ-ΤΔΒ) εγκυκλίου, περί δυνατότητας αφαίρεσης περιοχών προτίμησης.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Οδηγίες για τις αιτήσεις μετάταξης/απόσπασης εκπαιδευτικών που υποβάλλονται μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:
α1. Οι υποψήφιοι αναπληρωτές που δεν έχουν προσληφθεί έως σήμερα. Οι εν λόγω εκπ/κοί έχουν
δικαίωμα να δηλώσουν σχολικές μονάδες ή/και ομάδες σχολείων για πρόσληψη με πλήρες ωράριο
ή/και μειωμένο ωράριο.
α2. Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι απασχολούνται ως αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου. Ειδικότερα οι εν λόγω εκπ/κοί έχουν δικαίωμα να δηλώσουν αποκλειστικά και μόνο: i) σχολικές μονάδες για πρόσληψη με πλήρες ωράριο της περιοχής και βαθμίδας στην οποία έχουν προσληφθεί και ii) σχολικές μονάδες με πλήρες ωράριο για το σύνολο των περιοχών του δεύτερου κλάδου (στον οποίο ενδεχομένως εντάσσονται).


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

«SOS» από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο προς εκπαιδευτικούς

«SOS» εκπέμπει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο προς τους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να αποφύγουν ...