Home / Featured / Περισσότερες μέρες αδειών για τρίτεκνους, πολύτεκνους και μονογενείς υπαλλήλους για ασθένειες των παιδιών τους

Περισσότερες μέρες αδειών για τρίτεκνους, πολύτεκνους και μονογενείς υπαλλήλους για ασθένειες των παιδιών τους

Δημοσιεύτηκε: 8:36 μμ Φεβρουάριος 1st, 2019  


Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ που μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει ως άρθρο τροπολογία που αυξάνει τις μέρες αδειών με αποδοχές για τρίτεκνους και πολύτεκνους καθώς και μονογενείς υπαλλήλους σε περίπτωση ασθένειας των παιδιών τους. Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έκθεση του ΓΛΚ:

Η παρ. 8 του άρθρου 53 του ν. 3528/2007 (Α΄ 26) και η παρ. 8 του άρθρου 60 του ν. 3584/2007 (Α΄ 143) αντικαθίστανται ως εξής:

«8. Υπάλληλοι που έχουν ανήλικα τέκνα δικαιούνται άδεια µε αποδοχές έως τέσσερις (4) εργάσιµες ηµέρες για κάθε ηµερολογιακό έτος σε περίπτωση ασθένειας των τέκνων τους. Για τους υπαλλήλους που είναι τρίτεκνοι η ως άνω άδεια ανέρχεται σε επτά (7) εργάσιµες η µέρες για κάθε ηµερολογιακό έτος και για τους υπαλλήλους που είναι πολύτεκνοι σε δέκα (10) εργάσιµες ηµέρες. Για τους υπαλλήλους που είναι µονογονείς, η ως άνω άδεια ανέρχεται σε οκτώ (8) εργάσιµες ηµέρες για κάθε ηµερολογιακό έτος.»


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...