Home / Featured / Ωρομίσθιοι δάσκαλοι θα προσλαμβάνονται στα Τμήματα Προετοιμασίας για απολυτήριο δημοτικού στα ΣΔΕ

Ωρομίσθιοι δάσκαλοι θα προσλαμβάνονται στα Τμήματα Προετοιμασίας για απολυτήριο δημοτικού στα ΣΔΕ

Δημοσιεύτηκε: 9:27 μμ Φεβρουάριος 28th, 2019  


Για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια αδράνειας του νομικού πλαισίου, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενεργοποιεί τη δυνατότητα απόκτησης απολυτηρίου δημοτικού σχολείου με ταχύρρυθμα προγράμματα σπουδών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας(ΣΔΕ). Επιπλέον, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα δημιουργηθούν τμήματα ΕΠΑΛ μέσα στα Καταστήματα Κράτησης.

Πρόκειται για ορισμένες από τις έξι σημαντικές δράσεις έμπρακτης στήριξης του θεσμού της δεύτερης ευκαιρίας στην εκπαίδευση ενηλίκων, που ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη, σε Συνέντευξη Τύπου, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου. «Θέλουμε να αναβαθμίσουμε τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας. Ήδη έχουμε προχωρήσει στις ανάλογες νομοθετικές πρωτοβουλίες και αυτή η προσπάθεια θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Υπουργός και ανακοίνωσε συγκεκριμένα:

Α) Τμήματα προετοιμασίας για συμμετοχή σε εξετάσεις απόκτησης απολυτηρίου δημοτικού σχολείου

«Ενεργοποιούμε τη δυνατότητα που δίνεται από τον ιδρυτικό νόμο των ΣΔΕ (άρθρο 5, παρ.3, ν2525/1997) για ταχύρρυθμο πρόγραμμα σπουδών δημοτικής εκπαίδευσης και απόκτηση απολυτηρίου δημοτικού σχολείου. Στα Τμήματα Προετοιμασίας θα διδάσκουν ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί ΠΕ70. Η διάρκειά του προγράμματος, τα κριτήρια και η διαδικασία επιλογής των εκπαιδευτικών καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...