Home / HEADER-NEWS / Η ΟΕΦΕ απαντά στην ΟΙΕΛΕ «Ποτέ δεν έχουμε μιλήσει για ωρομίσθιο ύψους 3,5 ευρώ και όλα τα άλλα»

Η ΟΕΦΕ απαντά στην ΟΙΕΛΕ «Ποτέ δεν έχουμε μιλήσει για ωρομίσθιο ύψους 3,5 ευρώ και όλα τα άλλα»

Δημοσιεύτηκε: 3:11 μμ Φεβρουάριος 2nd, 2019  


Με έκπληξη διαβάσαμε πρόσφατα σε Μ.Μ.Ε. ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ, η οποία εγκαλεί την Ο.Ε.Φ.Ε. για την προσφυγή που έχει καταθέσει και πρόκειται να εκδικαστεί μετά από επτά αναβολές (!) στις 5 Φεβρουαρίου. Η προσφυγή της Ο.Ε.Φ.Ε. αφορά την ερμηνευτική εγκύκλιο του Υπουργού Παιδείας για τον καθορισμό με Υπουργική Εγκύκλιο τελικά του καθορισμού του ωρομισθίου για τους εργαζόμενους στα φροντιστήρια ΜΕ κατά παράβαση κάθε λογικής συλλογικών διαπραγματεύσεων, πράγμα εντελώς πρωτόγνωρο και αθέμιτο κατά τη γνώμη μας!

Η  προσφυγή μας αυτή είναι γνωστή εδώ και δύο χρόνια (από το Φθινόπωρο του 2016), κάτι που εύκολα διαπιστώνεται και από τις επτά αναβολές της εκδίκασης της υπόθεσης, αναβολές που οφείλονται αποκλειστικά στην άρνηση του Υπουργείου Παιδείας να στείλει τεκμηριωμένη άποψη στο δικαστήριο! Η ΟΙΕΛΕ δηλαδή κατάλαβε μετά από δύο χρόνια την προσφυγή της Ο.Ε.Φ.Ε. και διαμαρτύρεται τον Ιανουάριο του 2019, για μία προσφυγή του 2016! Αν αδυνατεί να παρακολουθεί τις εξελίξεις, είναι δικό της θέμα, όχι δικό μας.

Πρόκειται για ακατανόητη ενέργεια. Η ηγεσία της Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. γνωρίζει ότι:

  • Η Ο.Ε.Φ.Ε. ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της ΟΙΕΛΕ και ήδη βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγματεύσεων για την υπογραφή ΣΣΕ από τον Οκτώβριο του 2018! 
  • Κατά τη διαδικασία έχουν γίνει δύο συναντήσεις σε  ομολογουμένως καλό κλίμα και έχουν ανταλλαγεί υπομνήματα και από τις δύο πλευρές.
  • Η Ο.Ε.Φ.Ε. προσήλθε με θέσεις και απόψεις στις διαπραγματεύσεις, και συνεισφέρει γόνιμα στη συζήτηση για την υπογραφή ΣΣΕ, κάτι που θέλει και επιδιώκει.
  • Ότι η Ο.Ε.Φ.Ε. έχει καταθέσει εγγράφως ολοκληρωμένη πρόταση και σ’ αυτήν δεν υπάρχουν όσα αναφέρονται στην ανακοίνωσή της. Πρόκειται για ωμή διαστρέβλωση της θέσης της ΟΕΦΕ που επιχειρεί η ΟΙΕΛΕ, πιθανά για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Ποτέ δεν έχουμε μιλήσει για ωρομίσθιο ύψους 3,5 ευρώ και όλα τα άλλα.
  •  Καλούμε τη διοίκηση της ΟΙΕΛΕ να σταματήσει να υπονομεύει το κλίμα των διαπραγματεύσεων για λόγους που σε εμάς τουλάχιστον είναι ακατανόητοι! 

Εμείς ως Ο.Ε.Φ.Ε. πιστεύουμε στον διάλογο, στην ειλικρίνεια και τη διαπραγμάτευση για να πετύχουμε μαζί με την Ο.Ι.Ε.Λ.Ε. μία Σ.Σ.Ε. που θα είναι αμοιβαία επωφελής. Μ΄ αυτή την αντίληψη προσήλθαμε στη διαπραγμάτευση, μ ΄αυτή την αντίληψη θα συνεχίσουμε, εξαντλώντας όλα τα όρια διαλόγου.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...