Home / HEADER-NEWS / Οδηγίες προς τους υπαλλήλους των Περιφερειακών Υπηρεσιών Εκπαίδευσης, σχετικά με την προκήρυξη πλήρωσης θέσεων ευθύνης του ΥΠΠΕΘ

Οδηγίες προς τους υπαλλήλους των Περιφερειακών Υπηρεσιών Εκπαίδευσης, σχετικά με την προκήρυξη πλήρωσης θέσεων ευθύνης του ΥΠΠΕΘ

Δημοσιεύτηκε: 7:37 μμ Φεβρουάριος 20th, 2019  


Με την ΥΑ 24292/Γ1/15-2-2019 (ΑΔΑ:ΩΞΩΙ4653ΠΣ-Ι7Τ), προκηρύχθηκε η πλήρωση θέσεων ευθύνης επιπέδου Διεύθυνσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 84-86 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007), όπως ισχύει. Η προκήρυξη αφορά 42 θέσεις ευθύνης, όπως αναφέρονται αναλυτικά σε αυτήν.

 

Δικαίωμα υποβολής αίτησης υποψηφιότητας έχουν, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθοι υπάλληλοι των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

 

Α. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

  • οι υπάλληλοι των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
  • οι υπάλληλοι των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,
  • οι υπάλληλοι των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
  • οι υπάλληλοι των Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.),
  • οι υπάλληλοι των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.),

 

Β. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

  • οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης,
  • οι εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,

μόνο για τις θέσεις προϊσταμένων των Διευθύνσεων που υπάγονται στη Γενική Διεύθυνση Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Οι αιτήσεις υποψηφιότητας, συνοδευόμενες από αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, κατατίθενται σύμφωνα με το υπόδειγμα αίτησης που προσαρτάται στην προκήρυξη, στην υπηρεσία που ανήκει οργανικά ο υποψήφιος και έχει την ευθύνη τήρησης των ατομικών υπηρεσιακών φακέλων, ως ακολούθως:

  • οι διοικητικοί υπάλληλοι των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων των ΠΕ.Κ.Ε.Σ. και των Κ.Ε.Σ.Υ.,  καταθέτουν τις αιτήσεις τους στο Τμήμα Προσωπικού της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Διοικητικής, Οικονομικής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
  • οι διοικητικοί υπάλληλοι των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καταθέτουν τις αιτήσεις τους στο Τμήμα Προσωπικού των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,
  • οι υπάλληλοι των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καταθέτουν τις αιτήσεις τους στο Τμήμα Προσωπικού των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας βεβαίωσης των στοιχείων της αίτησης υποψηφιότητας και του βιογραφικού σημειώματος του υποψηφίου διοικητικού υπαλλήλου ή εκπαιδευτικού, αρμόδια είναι τα ανωτέρω αναφερθέντα, οικεία Τμήματα Προσωπικού των Διευθύνσεων στις οποίες ανήκουν οργανικά οι υποψήφιοι.

 

Σε περίπτωση αναντιστοιχίας των όσων υπεύθυνα δηλώνει ο υποψήφιος στην αίτηση υποψηφιότητας και στο βιογραφικό σημείωμα, με όσα τηρούνται στο προσωπικό Μητρώο του υπαλλήλου και στο αρχείο της υπηρεσίας στην οποία ανήκει οργανικά ο υποψήφιος, λαμβάνονται υπόψη όσα βεβαιώνει το Τμήμα Προσωπικού της Διεύθυνσης στην οποία ανήκει οργανικά ο υποψήφιος, αφού προηγουμένως τον έχει καλέσει για την προσκόμιση των επιπλέον εκείνων στοιχείων που υπεύθυνα δηλώνει ότι κατέχει.

 

Η ανωτέρω διαδικασία βεβαίωσης των στοιχείων της αίτησης υποψηφιότητας και του βιογραφικού σημειώματος από το Τμήμα Προσωπικού της Διεύθυνσης στην οποία ανήκει οργανικά ο υποψήφιος, γίνεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την 8η Μαρτίου 2019 (επομένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων).

 

Μετά το πέρας της προηγούμενης προθεσμίας, το κάθε Τμήμα Προσωπικού της Διεύθυνσης στην οποία ανήκει οργανικά ο υποψήφιος, του κοινοποιεί αμελλητί τη βεβαίωση των στοιχείων της αίτησης υποψηφιότητας και του βιογραφικού του σημειώματος. Οι υποψήφιοι, εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε (5) ημερών από την κοινοποίηση, υποβάλλουν στο Τμήμα Προσωπικού της Διεύθυνσης στην οποία ανήκουν οργανικά, τυχόν αντιρρήσεις τους επί των βεβαιώσεων, οι οποίες εξετάζονται από την ανωτέρω υπηρεσία εντός αποκλειστικής προθεσμίας πέντε (5) ημερών.

 

Μετά το πέρας της ως άνω διαδικασίας, τα Τμήματα Προσωπικού των Διευθύνσεων στις οποίες ανήκουν οργανικά οι υποψήφιοι, αποστέλλουν αμελλητί στο Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (Σ.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων τις βεβαιώσεις στοιχείων των υποψηφίων, τις αιτήσεις υποψηφιότητας και τα βιογραφικά τους σημειώματα, καθώς και τυχόν αντιρρήσεις που υποβλήθηκαν από τους υποψηφίους.

Η επιλογή των υποψηφίων πραγματοποιείται από το Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (Σ.Ε.Π.) του ΥΠ.Π.Ε.Θ., σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 84-86 του Υ.Κ. (ν. 3528/2007) και του π.δ. 18/2018 (Α΄ 31), όπως ισχύουν.

 

Επισημαίνεται ότι, καθώς τα κωλύματα υποψηφιότητας δεν πρέπει να συντρέχουν σε οποιοδήποτε στάδιο της διαδικασίας επιλογής και τοποθέτησης του υπαλλήλου, τα οικεία Τμήματα Προσωπικού των Διευθύνσεων στις οποίες ανήκουν οργανικά οι υποψήφιοι, οφείλουν να ενημερώνουν αμελλητί το Σ.Ε.Π., οποτεδήποτε ανακύψει κώλυμα υποψηφιότητας του υποψηφίου.

 

Της Προκήρυξης πλήρωσης θέσεων ευθύνης επιπέδου Διεύθυνσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και της παρούσης εγκυκλίου οδηγιών, με ευθύνη των Προϊσταμένων κάθε οργανικής μονάδας, να λάβει γνώση το σύνολο του προσωπικού των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με κάθε πρόσφορο τρόπο.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...