Home / HEADER-NEWS / Μέχρι τις 15/3 θα εκδοθεί η Υπ. Απόφαση για τους νέους δήμους όπου θα επεκταθεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση

Μέχρι τις 15/3 θα εκδοθεί η Υπ. Απόφαση για τους νέους δήμους όπου θα επεκταθεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε: 7:17 μμ Φεβρουάριος 19th, 2019  


Παραθέτουμε χωρίο από το δελτίο τύπου της ΔΟΕ για τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση με τον Υπ. Παιδείας για το θέμα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης:

Έπειτα από σειρά αιτημάτων του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14/2/2019, συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν τον χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

  • Η έκδοση της υπουργικής απόφασης για τους νέους δήμους όπου θα εφαρμοστεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για το σχ. Έτος 2019-2020.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση της υπουργικής απόφασης με την οποία θα εντάσσονται όλοι οι Δήμοι της χώρας στην εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης από το σχολικό έτος 2019 – 2020. Τονίσαμε το γεγονός ότι υπάρχουν δήμαρχοι οι οποίοι αρνούνται να συναινέσουν, παρότι οι κτιριακές υποδομές επαρκούν ή υπάρχουν άμεσες λύσεις, εμπόδιο που η πολιτική ηγεσία επιβάλλεται να ξεπεράσει, ιδιαίτερα τώρα, λίγο καιρό πριν τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση. Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις ασκούνται πιέσεις από συγκεκριμένες ομάδες που με κίνητρο το συμφέρον (π.χ. ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί) καταθέτουν ακόμη και μηνύσεις κατά των δήμων όπου εφαρμόζεται η δίχρονη προσχολική (π.χ. περίπτωση Πύργου Ηλείας όπου οι νηπιαγωγοί καλούνται να καταθέσουν επί της… καταλληλότητας των κτιρίων) και είναι απαραίτητη η παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας για την κάλυψή τους.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε να εκδώσει την υπουργική απόφαση μέχρι τις 15 Μαρτίου. Σ’ αυτήν δήλωσε ότι θα περιλαμβάνονται οι Δήμοι με ομόφωνες αποφάσεις των τριμερών επιτροπών καθώς και οι Δήμοι όπου υπάρχει πλειοψηφία στις τριμερείς και έχει πιστοποιηθεί η επάρκεια της υλικοτεχνικής υποδομής. Πρόκειται για 100 περίπου δήμους ακόμη (συνολικά 285 επί των 325, συνυπολογίζοντας τους 184 περσινούς)


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...