Home / HEADER-NEWS / Fake news η εκχώρηση σχολείων στο υπερταμείο

Fake news η εκχώρηση σχολείων στο υπερταμείο

Δημοσιεύτηκε: 7:56 πμ Φεβρουάριος 15th, 2019  


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΣΥΝΕΚ) ΠΕΙΡΑΙΑ

 

«Η αλήθεια, όπως και το φως, τυφλώνει.»

Αλμπέρ Καμύ

 

Για άλλη μία φορά ΠΑΜΕ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΔΑΚΕ και ΠΕΚ της ΕΛΜΕ Πειραιά χρησιμοποιούν το σωματείο των εκπαιδευτικών για να διασπείρουν fake news και να περάσουν την κομματική τους προπαγάνδα.

Η σκόπιμη παραπληροφόρηση των συναδέλφων και της τοπικής κοινωνίας έχει γίνει το αγαπημένο χόμπι τους…

Στην πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά με τίτλο «ΕΚΧΩΡΗΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ!!!», που για άλλη μία φορά ΠΑΜΕ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΔΑΚΕ και ΠΕΚ ψήφισαν χέρι-χέρι, αναφέρεται:

«Με απόφαση της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄ 2317/19-6-18), πάνω από 10 χιλιάδες ακίνητα του Δημοσίου, ανάμεσά τους και 50 σχολεία/δημόσιοι/αθλητικοί χώροι του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, εντάχθηκαν στο Υπερταμείο. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, οι χώροι αυτοί είναι: σχολικά κτίρια (1ο ΓΕΛ Κερ/νιου, 2ο Γ/σιο-2ο ΓΕΛ Κερ/νίου μαζί με το γυμναστήριο, τα 8ο, 12ο και 14ο Δημοτικά Σχολεία Κερ/νίου, τα 11ο και 13ο Νηπιαγωγεία), ο αρχαιολογικός χώρος «Καστράκι», παιδικές χαρές και πλατείες, μέρους του πάρκου «Σελεπίτσαρι» (μαζί με το θερινό cinema), η περιοχή ανάπλασης του «Απρόοπτου» στη Δραπετσώνα, τα κλειστά γυμναστήρια «Κασσιμάτης» στη Δραπετσώνα και «Σιταποθήκες» στον Άγιο Αντώνη Κερατσινίου κ.α.»

Στην συνεδρίαση της Τετάρτης 13/2/19, οι ΣΥΝΕΚ Πειραιά καταψηφίσαμε την εν λόγω ανακοίνωση, αφού δηλώσαμε ότι η συγκεκριμένη καταγγελία δεν ισχύει. Θέσαμε υπόψιν του ΔΣ της ΕΛΜΕ την σχετική νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία όλοι οι παραπάνω χώροι εξαιρούνται:

Συγκεκριμένα στην παρ.4 του αρ. 196 του ν.4389/2016 αναφέρεται:

 «4. Η κυριότητα και νομή όλων των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων τα οποία ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο και τα διαχειρίζεται η ΕΤΑΔ σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, μεταβιβάζονται αυτομάτως στην ΕΤΑΔ χωρίς αντάλλαγμα, με τις κατωτέρω εξαιρέσεις:

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Την Άνοιξη οι προκαταρκτικές εξετάσεις των υποψηφίων για τις Σχολές Στρατού, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και Λιμενικού Σώματος

α. Αιγιαλοί, παραλίες και παρόχθιες εκτάσεις, υδρότοποι,β. περιοχές Ramsar, γ. περιοχές Natura, δ. αρχαιολογικοί χώροι, ε. αμιγώς δασικές εκτάσεις, και λοιπά πράγματα εκτός συναλλαγής…»

και στο άρθρο 966 του Αστικού Κώδικα:
«Πράγματα εκτός συναλλαγής είναι τα κοινά σε όλους, τα κοινόχρηστα και τα προορισμένα για την εξυπηρέτηση δημόσιων, δημοτικών, κοινοτικών ή θρησκευτικών σκοπών.»

Επιπλέον,  στην υπουργική απόφαση ΥΠΟΙΚ 0004586 ΕΞ 2018 /19.6.2018, σαφώς αναφέρεται  ότι η μεταβίβαση των ακινήτων προϋποθέτει τον έλεγχο των ΚΑΕΚ και τη μεταγραφή των ιδιοκτησιακών τίτλων τους σε υποθηκοφυλακείο ή κτηματολόγιο και δεν επέρχεται δυνάμει της καταχώρησής τους στο ΦΕΚ. Από τη μεταβίβαση εξαιρούνται όλα τα ακίνητα που εμπίπτουν στις διατάξεις του αρ. 196 παρ.4 του ν.4389/2016, καθώς και πιο συγκεκριμένα:

Ακίνητα εκτός συναλλαγής και κοινόχρηστα όπως αιγιαλοί, παραλίες και παρόχθιες εκτάσεις, υδρότοποι, περιοχές Ramsar, περιοχές Natura, αμιγώς δασικές εκτάσεις, κοινόχρηστοι χώροι κ.λπ.

Επίσης όλα όσα είναι προορισμένα για την εξυπηρέτηση δημόσιων, δημοτικών, κοινοτικών ή θρησκευτικών σκοπών. Ενδεικτικά: αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, μνημεία, μουσεία, νοσοκομεία, δημόσια στάδια, πανεπιστήμια, σχολεία, γυμναστήρια, κολυμβητήρια κ.λπ., στρατόπεδα, αεροδρόμια, ναύσταθμοι κ.λπ., κτίρια, γήπεδα, αποθηκευτικοί χώροι, πάρκινγκ κ.λπ. τα οποία χρειάζονται οι δημόσιες υπηρεσίες για την διεξαγωγή του έργου τους.

Παρότι λοιπόν, ΠΑΜΕ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΔΑΚΕ και ΠΕΚ ήταν πλήρως ενημερωμένοι ότι η  ανακοίνωση που ετοιμάζονταν να ψηφίσουν ήταν γεμάτη ανακρίβειες και ψέματα, την ψήφισαν και να τη δημοσίευσαν πάραυτα. Ελλείψει επιχειρημάτων, θέσεων και προτάσεων υιοθετούν γκεμπελίστικες λογικές «πες, πες κάτι θα μείνει», θεωρώντας ότι επειδή τα ψηφίζουν όλοι μαζί «αριστεροί» και δεξιοί, γίνονται πειστικοί.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τα μέτρα που ισχύουν από 27/9 μέχρι 4/10 σε σχολεία, ΑΕΙ, Κολλέγια, ΙΕΚ, ΣΔΕ, Φροντιστήρια και ΚΞΓ

Η τυφλή κομματική τους υποταγή για άλλη μία φορά, τους οδηγεί στο να χρησιμοποιούν με τον πιο χυδαίο τρόπο το σωματείο μας, παίζοντας μικροκομματικά παιχνίδια στις πλάτες των συναδέλφων και των συλλόγων διδασκόντων, τους οποίους καλούν να βγάζουν ψηφίσματα-καταγγελίες για το συγκεκριμένο θέμα, εκθέτοντάς τους.

Δεν είναι τυχαίος φυσικά και ο χρόνος που επέλεξαν να ανακινήσουν το θέμα. Άραγε γιατί αυτή η ανακοίνωση ήρθε τώρα, στην προεκλογική περίοδο…; Δεν ήξεραν νωρίτερα μας είπαν…

Κι αν από τη μια χρειάζεται μεγάλο θράσος για να αδιαφορείς για την αξιοπιστία του σωματείου και άρα για την ουσιαστική ύπαρξή του, από την άλλη αποτελεί ντροπή η εκμετάλλευση των μαθητών για «πολιτικάντικες» πρακτικές. Στην συνέχεια της ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ αναφέρεται: «Στηρίζουμε τη μαθητική κινητοποίηση την Τετάρτη 13/2 στις 10:00 (συγκέντρωση στην Πλατεία Λαού και πορεία προς το Δημαρχείο Κερατσινίου-Δραπετσώνας).»

Ποιος αλήθεια είναι ο διοργανωτής της «μαθητικής» κινητοποίησης; Ποιος είναι ο υποκινητής τέτοιων «μαθητικών» πρωτοβουλιών;

Παρότι οι παρατάξεις αυτές (ΠΑΜΕ,ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ,ΔΑΚΕ,ΠΕΚ) έχουν επανειλημμένως διαψευστεί και εκτεθεί στα μάτια των συναδέλφων για τα ασύστολα ψεύδη που διαδίδουν (βλ. αξιολόγηση, 30ωρο, συγχωνεύσεις, μειώσεις μισθών, αύξηση ωραρίου και τόσα άλλα…), συνεχίζουν ακάθεκτες να τρομοκρατούν τους συναδέλφους και να απαξιώνουν στα μάτια τους το σωματείο.

«Τα ψέματα είναι η θρησκεία των σκλάβων και των αφεντικών. Η αλήθεια είναι ο θεός του ελεύθερου ανθρώπου.»
Μαξίμ Γκόρκι


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραx

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Προσλήψεις 5.944 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Προσλήψεις 5.944 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, ...