Home / Featured / Τι ζητάει η ΕΣΑμεΑ για τους μόνιμους διορισμούς των εκπαιδευτικών ΑΜΕΑ στην ΕΑΕ

Τι ζητάει η ΕΣΑμεΑ για τους μόνιμους διορισμούς των εκπαιδευτικών ΑΜΕΑ στην ΕΑΕ

Δημοσιεύτηκε: 8:27 μμ Ιανουάριος 30th, 2019  


Με έγγραφό της στον ΕΦΚΑ η ΕΣΑμεΑ ζητά να δίνεται προτεραιότητα στην εξέταση και στην έκδοση αποτελεσμάτων από τις επιτροπές ΚΕΠΑ στα άτομα που επιθυμούν να υποβάλουν αίτημα για διορισμό στην εκπαίδευση, ώστε να προλάβουν την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και να μην χάσουν τη μοριοδότηση της αναπηρίας.

Το υπουργείο Παιδείας έχει προβεί στη θέσπιση νέου συστήματος διορισμού και προσλήψεων Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) μέσω Α.Σ.Ε.Π, με το οποίο μοριοδοτείται και η αναπηρία. Το άρθρο 66 του ν. 4589/2019 (ΦΕΚ 13 Α΄) που ψηφίστηκε για την εφαρμογή του προαναφερόμενου συστήματος, αναφέρει ότι η προκήρυξη για τις θέσεις των εκπαιδευτικών, του Ε.Ε.Π. και του Ε.Β.Π. θα εκδοθεί μέσα σε ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του εν λόγω νόμου. Υπάρχουν όμως εκπαιδευτικοί με αναπηρία ή εκπαιδευτικοί που προστατεύουν άτομα με αναπηρία, οι οποίοι δεν έχουν γνωματεύσεις ΚΕΠΑ σε ισχύ, ώστε να τις καταθέσουν μαζί με την αίτησή τους για διορισμό, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη μοριοδότηση που δικαιούνται.

Για αυτό το λόγο η ΕΣΑμεΑ ζητά το αμέσως προσεχές διάστημα, να δίνεται προτεραιότητα στην εξέταση και στην έκδοση αποτελεσμάτων από τις επιτροπές ΚΕΠΑ στα άτομα που επιθυμούν να υποβάλουν αίτημα για διορισμό στην εκπαίδευση, ώστε να προλάβουν την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και να μην χάσουν τη μοριοδότηση της αναπηρίας.

Δείτε το αίτημα παρακάτω:

Αθήνα: 30/01/2019

ΠΡΟΣ:
κ. Δ. Τσακίρη, Υποδιοικητή ΕΦΚΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
Γραφείο Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κ. Γαβρόγλου
– Γραφείο Δ/ντή Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Υπ. Παιδείας, κ. Π. Κασσιανού
– Γραφείο Γεν. Γραμμ. Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Στ. Βρακά
– Διεύθυνση Αναπηρίας του ΙΚΑ, κα Θεοδωράκη

Ζητείται να δοθεί προτεραιότητα στην εξέταση και στην έκδοση αποτελεσμάτων από τις επιτροπές ΚΕΠΑ στα άτομα που επιθυμούν να υποβάλουν αίτημα για διορισμό στην εκπαίδευση

Κύριε Διοικητή,

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) –που αποτελεί τον τριτοβάθμιο κοινωνικό και συνδικαλιστικό φορέα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στη χώρα, επίσημα αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας- με το παρόν έγγραφό της επιθυμεί να θέσει υπόψη σας ένα ζήτημα που αφορά στην έγκαιρη έκδοση πιστοποιητικών αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ στους εκπαιδευτικούς.

Όπως ίσως γνωρίζετε, το Υπουργείο Παιδείας έχει προβεί στη θέσπιση νέου συστήματος διορισμού και προσλήψεων Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) μέσω Α.Σ.Ε.Π, με το οποίο μοριοδοτείται και η αναπηρία. Το άρθρο 66 του ν. 4589/2019 (ΦΕΚ 13 Α΄) που ψηφίστηκε για την εφαρμογή του προαναφερόμενου συστήματος, αναφέρει ότι η προκήρυξη για τις θέσεις των εκπαιδευτικών, του Ε.Ε.Π. και του Ε.Β.Π. θα εκδοθεί μέσα σε ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του εν λόγω νόμου. Υπάρχουν όμως εκπαιδευτικοί με αναπηρία ή εκπαιδευτικοί που προστατεύουν άτομα με αναπηρία, οι οποίοι δεν έχουν γνωματεύσεις ΚΕΠΑ σε ισχύ, να τις καταθέσουν μαζί με την αίτησή τους για διορισμό, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη μοριοδότηση που δικαιούνται.
Ως εκ τούτου, ζητάμε την προσωπική σας παρέμβαση, προκειμένου, το αμέσως προσεχές διάστημα, να δίνεται προτεραιότητα στην εξέταση και στην έκδοση αποτελεσμάτων από τις επιτροπές ΚΕΠΑ στα άτομα που επιθυμούν να υποβάλουν αίτημα για διορισμό στην εκπαίδευση, ώστε να προλάβουν την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων και να μην χάσουν τη μοριοδότηση της αναπηρίας.
Πιστεύοντας πως θα ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο αίτημά μας,

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος

Ι. Βαρδακαστάνης

Ο Γεν. Γραμματέας

Ι. Λυμβαίος


 

6 Σχόλια

 1. Δυνάμει απολυμένη

  Τη διατήρηση της πρόταξής μας έπρεπε να διεκδικήσετε, κύριοι της ΕΣΑΜΕΑ και τίποτε άλλο. Η μοριοδότηση- ψίχουλα που δίνει στα μέλη σας το υπουργείο για τις προσλήψεις είναι γελοιότητα, κοροιδία και μας στέλνει όλους ολοταχώς στην ανεργία. Επιτέλους ξυπνήστε & διεκδικήστε δυναμικά το συμφέρον των ΑΜΕΑ. Μας κούρασε η ανεπάρκειά σας!

  • ΣΥΜΦΩΝΏ ΑΠΌΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ (ΔΥΝΑΜΕΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ).ΕΠΙΚΟΙΝΏΝΗΣΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑ ΚΑΙ ΤΑ ΆΚΟΥΣΑ ΚΙΌΛΑΣ.ΜΉΠΩΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΎΜΕ ΝΟΜΙΚΆ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΉΣΟΥΜΕ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΊΑ ΚΙ ΌΧΙ ΕΛΕΗΜΟΣΎΝΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΈΡΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΈΔΙΟ?ΕΓΩ,ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ,ΘΑ ΤΟ ΚΆΝΩ,ΑΦΟΎ ΔΕΝ ΜΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ

 2. Συμφωνώ με την παρατήρηση των συναδέλφων. Οι λόγοι είναι προφανείς.

 3. ΜΙΧΑΛΟΥΔΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝ

  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ Α.Π. Φ80000/ΟΙΚ.30002/14-12-2011 Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 01/09/2011 ΑΠΟ ΤΙΣ Α/ΒΑΘΜΙΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ , ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΄Η ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ , ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΟΜΙΜΗ ΧΡΗΣΗ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΝΤΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΚΕΠΑ.

  • ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΠΟΛΎ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ.
   ΕΓΩ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑ ΔΙΚΗΓΌΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΏΣΩ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΈΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΌΤΙ ΝΕΌΤΕΡΟ.
   ΚΑΙ ΠΆΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΠΟΛΎ

  • Η ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΑΠΌΦΑΣΗ ΙΣΧΎΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΆ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΊ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 1/09/2011 ΚΑΙ ΙΣΧΎΟΥΝ ΕΠ ΑΌΡΙΣΤΟΝ.
   ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ,ΜΈΧΡΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΉΞΗΣ ΤΟΥΣ ΚΙ ΈΠΕΙΤΑ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΕΠΑ.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και στα ΔΙΕΚ

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων παρατίθενται πληροφορίες για τις διαδικασίες επιλογής ...