Home / HEADER-NEWS / Υποκριτικές ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ και Υπουργείου Παιδείας για τον ξυλοδαρμό εκπαιδευτικών. Οι αστυνομικοί από που παίρνουν εντολές;

Υποκριτικές ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ και Υπουργείου Παιδείας για τον ξυλοδαρμό εκπαιδευτικών. Οι αστυνομικοί από που παίρνουν εντολές;

Δημοσιεύτηκε: 10:23 πμ Ιανουάριος 12th, 2019  


ΣΥΡΙΖΑ, Υπ. Παιδείας και Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τρεις ανακοινώσεις προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να «αποκαταστήσουν» το ηθικό πλεονέκτημα που χάνουν καθημερινά με τις βίαιες επιλογές κατά διαδηλωτών.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την επίθεση των ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών εκπαιδευτικών

Η σημερινή επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ σε διαδηλωτές εκπαιδευτικούς, που οδήγησε στον τραυματισμό του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και της συνδικαλίστριας, μέλους του ΠΑΜΕ, Θοδώρας Δριμάλα, είναι βάρβαρη και καταδικαστέα. Οι υπαίτιοι της επίθεσης πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά , ώστε να δοθεί το μήνυμα της μηδενικής ανοχής στα φαινόμενα αστυνομικής βίας. Ευχόμαστε την ταχεία ανάρρωση των δύο τραυματιών.

Το ΥΠΠΕΘ για την επίθεση εναντίον εκπαιδευτικών διαδηλωτών

Με αφορμή τη σημερινή επίθεση εναντίον εκπαιδευτικών διαδηλωτών , το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων δηλώνει:

« Η ¨τυφλή¨ αντίδραση ορισμένων αστυνομικών των ΜΑΤ εναντίον των διαδηλωτών εκπαιδευτικών είναι επικίνδυνη και απόλυτα καταδικαστέα. Τέτοιες ενέργειες παραπέμπουν σε άλλες εποχές και δεν έχουν καμία σχέση με το πνεύμα και τον ρόλο που η σημερινή κυβέρνηση επιθυμεί να έχει η Ελληνική Αστυνομία. Ήδη η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αντέδρασε άμεσα δίνοντας το μήνυμα σε όσους δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι οι σκοτεινές εποχές του παρελθόντος έχουν περάσει ανεπιστρεπτί».

Ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε  από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας  για τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια σημερινής πορείας στο κέντρο της Αθήνας

Η ανακοίνωση αναφέρει

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, για τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια σημερινής πορείας στο κέντρο της Αθήνας, διατάχθηκε η διενέργεια κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Επισημαίνεται για άλλη μία φορά ότι, επίμεμπτες συμπεριφορές αστυνομικών που πλήττουν κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών, δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεκτές από την Ηγεσία του Σώματος και με το πνεύμα αυτό θα εξεταστούν στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε.

Νωρίτερα η υπουργός Δημοσίας Τάξης, Ολγα Γεροβασίλη άσκησε κριτική σε άνδρες των ΜΑΤ για ενέργειές τους απέναντι σε διαδηλωτές κατά τις σημερινές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών.

Στην δήλωσή της αναφέρει: «Θεωρώ απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες τις σημερινές ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου -λάμψης, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές».


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...