Home / Featured / Τραυματισμός μαθητή. Κλείνουν ξανά όλα σχεδόν τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη και άλλους Δήμους της Β. Ελλάδας.

Τραυματισμός μαθητή. Κλείνουν ξανά όλα σχεδόν τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη και άλλους Δήμους της Β. Ελλάδας.

Δημοσιεύτηκε: 10:08 πμ Ιανουάριος 9th, 2019  


Κλείνουν τα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης

Με προφορική ενημέρωση ο  Δήμος Θεσσαλονίκης  (λίγο μετά τις 9.00 π.μ.) ειδοποίησε τα σχολεία ότι πρέπει να διακόψουν τη λειτουργία τους λόγω της χιονόπτωσης από το πρωί.

Σύμφωνα  με ενημέρωση που έχει το fresh-education.gr πολλά σχολεία στην Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης ενημερώνουν  ότι διακόπτουν και αυτά τη λειτουργία τους.

Αναμένονται αποφάσεις και από άλλους Δήμους της Περιφέρειας και θα σας ενημερώσουμε.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Λόγω της χιονόπτωσης που παρατηρείται εδώ και λίγη ώρα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης ανακοινώνει ότι τα σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης θα αναστείλουν για σήμερα, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, τη λειτουργία τους.

Παρακαλούνται οι διευθυντές και οι διευθύντριες των σχολείων να ενημερώσουν τους γονείς, ούτως ώστε να φροντίσουν για την αποχώρηση των μαθητών.

Για τις περιπτώσεις, ωστόσο, που δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή, οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν ανοιχτές για τη φύλαξη των παιδιών, μέχρι να μπορέσουν οι γονείς να τα παραλάβουν από το σχολείο.

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Μετά την νέα επιδείνωση του καιρού και την σφοδρή χιονόπτωση με απόφαση του Αντιδημάρχου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς κ. Παύλου Σιταρίδη τα σχολεία όλων των βαθμίδων σήμερα 9.1.2019 διέκοψαν την λειτουργία τους.

Όσον αφορά την αυριανή λειτουργία των σχολείων θα εκδοθεί εκ νέου σχετική απόφαση τις απογευματινές ώρες.

Tραυματισμός μαθητή

14χρονος μαθητής γλίστρησε στην σχολική αυλή και έσπασε το πόδι του στη διάρκεια διαλλείματος. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες στο 6ο Γυμνάσιο Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη. Ο μαθητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου και εισήχθη για να χειρουργηθεί.

«Έστειλα το παιδί μου στο σχολείο και το βρήκα στο νοσοκομείο» δήλωσε στο thestival.gr ο πατέρας του άτυχου μαθητή και προσθέτει: «Θα κινηθώ νομικά εναντίον όσων ευθύνονται για αυτό που συνέβη στο γιο μου. Δεν είναι δυνατόν να στέλνουμε τα παιδιά μας για να μορφωθούν και να καταλήγουν στο χειρουργείο».

«Δεν μπορούμε να κρατήσουμε πεντακόσια παιδιά μέσα στις τάξεις»

Από την πλευρά του ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Ευόσμου, Σωτήρης Νικολαΐδης, δηλώνει ότι ακολούθησε όλα όσα προβλέπονται σε περιπτώσεις κακοκαιρίας. «Ο δήμος έπρεπε να κρατήσει τα σχολεία κλειστά. Από τη στιγμή που τα άνοιξε κάναμε ότι έπρεπε για να προστατεύσουμε τα παιδιά. Είπαμε στους μαθητές να μη βγούνε στην αυλή στα διαλλείματα. Δεν μπορείς, όμως, να κρατήσεις πεντακόσιους μαθητές στις αίθουσες. Κάποιοι δεν μας άκουσαν και βγήκαν έξω. Ο δήμος είχε ρίξει αλάτι στα σκαλιά όμως υπήρχαν σημεία στην αυλή που είχαν πάγο. Όταν έγινε το κακό ενημέρωσα τους γονείς και έστειλα μια καθηγήτρια μαζί με τον μαθητή για να τον συνοδεύσει στο νοσοκομείο. Λυπάμαι γι’ αυτό που συνέβη, όμως, θα μπορούσε να συμβεί και περιμετρικά του σχολείου λόγω του πάγου που υπήρχε στο πεζοδρόμιο».

Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου: Είπαμε στους διευθυντές να μας ενημερώσουν εάν αντιμετωπίζουν πρόβλημα

«Ο Δήμος προέβη στις απαραίτητες ενέργειες για να λειτουργήσουν τα σχολεία. Ρίξαμε αλάτι και γύρω από τα σχολεία και στις αυλές τους. Επίσης με έγγραφό μας προς τους διευθυντές των σχολείων δηλώσαμε ότι είμαστε στη διάθεσή τους ανά πάσα στιγμή για να παρέμβουμε σε περίπτωση προβλήματος» δηλώνει στο thestival.gr ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Πέτρος Σούλας. Ο κ. Σούλας πρόσθεσε ότι δεν έχει ενημερωθεί για το περιστατικό από κανέναν. Σημείωσε ότι είναι ευθύνη των διευθυντών αν θα προαυλιστούν ή όχι οι μαθητές.

Δήμος Δέλτα  

Λόγω της σημερινής εξέλιξης του καιρικού φαινομένου και της χιονόπτωσης που υπάρχει εδώ και μία ώρα, ο Δήμος Δέλτα ανακοινώνει ότι αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης για σήμερα Τετάρτη 9/1/2019.

Οι μαθητές θα παραμείνουν στο σχολείο μέχρις ότου οι διευθυντές και οι διευθύντριες των σχολείων ενημερώσουν τους γονείς και αποχωρήσουν με ασφάλεια οι μαθητές. Για τις περιπτώσεις, ωστόσο, που δεν υπάρχει η δυνατότητα αυτή, οι σχολικές μονάδες θα παραμείνουν ανοιχτές για τη φύλαξη των παιδιών, μέχρι να μπορέσουν οι γονείς να τα παραλάβουν από το σχολείο.

Δήμος Θέρμης

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων, όλων των βαθμίδων, στον δήμο Θέρμης, λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών, εφόσον είναι εφικτή η ασφαλής αποχώρηση των μαθητών. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Στέλιο Αποστόλου, έχουν ενημερωθεί όλοι οι διευθυντές των σχολείων οι οποίοι με τη σειρά τους ενημερώνουν τους γονείς προκειμένου να παραλάβουν τα παιδιά τους. Εξυπακούεται ότι τα παιδιά που δεν μπορούν να αποχωρήσουν για οποιοδήποτε λόγο, θα παραμείνουν στο σχολείο για φύλαξη έως την κανονική λήξη του ωραρίου.

Δήμος Χαλκηδόνος

Σύμφωνα με σημερινό έκτακτο δελτίο επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων της Ε.Μ.Υ. και κατόπιν του συνεχιζόμενου ολικού παγετού που πλήττει την περιοχή της Κεν. Μακεδονίας, τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου Χαλκηδόνος θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019.

Σημειώνεται πως το προσωπικό του Δήμου και οι Δ/νσεις των Σχολείων κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να είναι σε λειτουργία τα δίκτυα θέρμανσης και ύδρευσης των σχολικών μονάδων, ώστε τα κτίρια να είναι έτοιμα να υποδεχτούν το μαθητικό τους δυναμικό μόλις ομαλοποιηθούν οι καιρικές συνθήκες.

Τέλος, ανακοινώνεται πως οι Δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Χαλκηδόνος θα βρίσκονται κανονικά σε λειτουργία, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι γονείς.

Στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη η απόφαση για αναστολή της λειτουργίας των σχολικών μονάδων –αυτών που σήμερα αποφασίστηκε να είναι ανοιχτές- ανήκει στην κρίση του κάθε διευθυντή.

«Από τις 8 παρά είχαμε σφοδρότατη χιονόπτωση, εκτιμήσαμε ότι δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε άμεσα σε αναστολή λειτουργίας των σχολείων που είχαμε αποφασίσει ότι θα είναι ανοιχτά. Είναι στην κρίση του κάθε διευθυντή σχολείου να ειδοποιήσει τους γονείς, όσοι γονείς μπορούν πιθανότατα θα τα παραλάβουν, αλλά κανένα σχολείο δεν πρόκειται να κλείσει αν όλα τα παιδιά δεν βρίσκονται ασφαλή στα σπίτια τους» σχολίασε ο κ. Καϊτεζίδης, ο οποίος επισήμανε ότι «η απόφαση για τη λειτουργία των σχολείων αύριο Πέμπτη στον δήμο μας θα ληφθεί το μεσημέρι».

Όσον αφορά την αυριανή λειτουργία των σχολείων θα εκδοθεί εκ νέου σχετική απόφαση τις απογευματινές ώρες. Συνεχής ενημέρωση θα υπάρχει από την ιστοσελίδα του δήμου.

Στο μεταξύ, κανονικά λειτουργούν σήμερα τα σχολεία του δήμου Αμπελοκήπων -Μενεμένης, στη δυτική πλευρά της πόλης.

«Τα σχολεία λειτούργησαν όλα κανονικά, τα παιδιά ήρθαν το πρωί για μάθημα» είπε ο κ. Κυρίζογλου και πρόσθεσε ότι «όσοι γονείς έχουν τη δυνατότητα να έρθουν να παραλάβουν τα παιδιά τους, μπορούν να το κάνουν». Ωστόσο, είπε ο κ. Κυρίζογλου, «δεν μπορούμε να κλείσουμε τα σχολεία (…) λειτουργούν κανονικά, για να έχουν τη δυνατότητα οι γονείς να παραλάβουν τα παιδιά τους».

Παράλληλα, στο δήμο Νεάπολης – Συκεών δεν θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ενώ χθες ήταν προγραμματισμένο να μην ανοίξουν τα σχολεία μόνο στην δημοτική ενότητα των Πεύκων, λόγω της χιονόπτωσης την τελευταία ώρα στη Θεσσαλονίκη, κλείνουν όλες οι σχολικές μονάδες στον δήμο.

Επίσης κλείνουν σχολεία και σε άλλους Δήμους της Β.Ελλάδας

Γιαννιτσά

Με απόφαση του Δημάρχου τα σχολεία έκλεισαν στις 10.30

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...