Home / HEADER-NEWS / Τη σύνταξη πορίσματος για την πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ Κρήτης αποφάσισε η Επιστημονική Επιτροπή

Τη σύνταξη πορίσματος για την πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ Κρήτης αποφάσισε η Επιστημονική Επιτροπή

Δημοσιεύτηκε: 8:22 μμ Ιανουάριος 22nd, 2019  


Σήμερα, Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων η τέταρτη σε σειρά συνεδρίαση της Επιστημονικής Επιτροπής στην οποία ο αρμόδιος Υπουργός, Κώστας Γαβρόγλου, έχει αναθέσει τη διερεύνηση των μελλοντικών προοπτικών ανάπτυξης του ΤΕΙ Κρήτης.

Με τη συνεδρίαση αυτή η Επιτροπή έχει πλέον ολοκληρώσει τον κύκλο των συναντήσεών της καθώς και την επεξεργασία των ζητημάτων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Στις επόμενες ημέρες τα μέλη της Επιτροπής θα συγγράψουν το πόρισμά τους και θα το καταθέσουν στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Το πόρισμα θα εισηγείται την πλήρη πανεπιστημιακή μετεξέλιξη του ΤΕΙ Κρήτης, βάσει των ακαδημαϊκών κριτηρίων που είχαν εκ των προτέρων τεθεί, και θα αποτυπώνει την προτεινόμενη διάρθρωση των ακαδημαϊκών του μονάδων.

Αποτελεί κοινή διαπίστωση των μελών της ότι η Επιτροπή εργάσθηκε σε συνθήκες μιας πολύ γόνιμης ακαδημαϊκής συνεργασίας με πολύωρες συνεδριάσεις στις οποίες εξετάσθηκαν λεπτομερώς και σε βάθος όλα τα θέματα που ετέθησαν τόσο από τα εσωτερικά όσο και από τα εξωτερικά μέλη της. Το πόρισμα που θα κατατεθεί θα είναι προϊόν ευρείας συναίνεσης σε όσα δε επιμέρους σημεία καταγραφούν διαφωνίες ή επιφυλάξεις αυτές θα αποτυπωθούν με σαφήνεια και πλήρη διαφάνεια στο τελικό πορισματικό κείμενο, όπως άλλωστε υπαγορεύει η ακαδημαϊκή δεοντολογία.

 

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...