Home / HEADER-NEWS / Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών! Να αρθεί η συνταγματική απαγόρευση για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών! Να αρθεί η συνταγματική απαγόρευση για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Δημοσιεύτηκε: 8:10 μμ Ιανουάριος 24th, 2019  


Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Θεσ/νίκης                                                      Θεσσαλονίκη, 22 Ιανουαρίου 2018

Π. Κορομηλά 51. τκ: 54622                                            Προς : Σχολεία

Τηλ.-τηλ/τυπία: 2310-240698                          Δ/νσεις Β΄θμιας Εκπ/σης

http://aelmethe.blogspot.com                        Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης,

Περιφέρεια  Εκπ/σης Κεντρ. Μακεδονίας,

ΜΜΕ

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα για τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών!

Οι μαζικές, μαχητικές απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών (μονίμων και αναπληρωτών) ενάντια στην τροπολογία των απολύσεων, που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη 17/1, αποτελούν μια σημαντική παρακαταθήκη στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την ικανοποίηση των σύγχρονων μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συνάδελφους που απήργησαν, που πήραν μέρος στις μεγάλες συγκεντρώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Πάτρα και πολλές ακόμα περιοχές όλης της Ελλάδας, που ταξίδεψαν από κάθε γωνιά της χώρας για να βρεθούν στα Πανελλαδικά Συλλαλητήρια.

Δε μας φοβίζει, αντίθετα μας κάνει πιο δυνατούς, η  κυβερνητική βία και καταστολή! Μετά τα ψέματα, τις φρούδες ελπίδες και την τακτική της εξαπάτησης η κυβέρνηση, όπως έκαναν άλλωστε και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, χρησιμοποίησε και την «πειθώ» των ΜΑΤ απέναντι στους εκπαιδευτικούς, που δε «συμμορφώνονται προς τα υποδείξεις» και διεκδικούν τη ζωή που τους ανήκει.

Ο αγώνας αυτών των ημερών φανέρωσε ένα μικρό μέρος της δύναμης που έχουν οι εργαζόμενοι, όταν αποφασίσουν να πάρουν την τύχη στα δικά τους χέρια, όταν θέσουν στο προσκήνιο τις δικές τους ανάγκες και διεκδικήσεις. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι απαραίτητο να πολλαπλασιαστούν οι εστίες αγώνα και αντίστασης.

Οι κινητοποιήσεις μας στρίμωξαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ! Βοήθησαν να αποκαλυφθεί η προεκλογική εξαπάτηση, με τις εξαγγελίες για διορισμούς σε βάθος τριετίας!

Αποκάλυψαν σε ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας τον χαρακτήρα του αντιδραστικού συστήματος πρόσληψης – απόλυσης αναπληρωτών, που έχει τη σφραγίδα της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ, που απαξιώνει τα πτυχία των Σχολών, πετάει στα σκουπίδια χρόνια δουλειάς των αναπληρωτών και καθιερώνει ένα ατέλειωτο εμπόριο προσόντων και πιστοποιήσεων.

Ακύρωσαν το βρώμικο σχέδιο, που μεθοδικά είχαν προετοιμάσει τα κυβερνητικά επιτελεία, πολυδιάσπασης των αναπληρωτών και εμφάνισης ενός σκηνικού ανθρωποφαγίας ανάμεσα σε «παλιούς» και «νέους» αναπληρωτές, ανάμεσα σε αναπληρωτές και φοιτητές κ.ά.

Ανέδειξαν ότι τα μέτρα αυτά θα αποτελέσουν προάγγελλο και για την επερχόμενη αξιολόγηση των μονίμων και την απαξίωση των δικών τους πτυχίων, ότι αρχίζει έτσι ένα ατελείωτο κυνηγητό προσόντων και πιστοποιήσεων, που θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση με όρους αγοράς των σχολείων και την πλήρη εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης. Ο όρος «δια βίου μάθηση», δηλαδή δια βίου πιστοποίηση και ανασφάλεια θα είναι γεγονός μέχρι τα 67.

Έφεραν στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης το πρόβλημα της ελαστικής εργασίας και της αναπλήρωσης στην εκπαίδευση και όχι μόνο. Έγινε πιο φανερό σε ευρύτερα τμήματα εργαζομένων το τι σημαίνει να είναι κάποιος συμβασιούχος – αναπληρωτής, να αλλάζει κάθε χρόνο σχολεία, να μην μπορεί να κάνει οικογένειας, να ζει σε μόνιμη ανασφάλεια και αγωνία.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών σωματείων έχει στο επίκεντρό του τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Για να έχουν όλα τα παιδιά δασκάλους και καθηγητές στην ώρα τους και όχι μόνιμα περιφερόμενους αναπληρωτές. Για να λειτουργούν όλες οι δομές της Ειδικής Αγωγής πλήρως στελεχωμένες με όλες τις ειδικότητες. Για να υπάρχουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, μουσικοί, γυμναστές, θεατρολόγοι, εικαστικοί, που να διδάσκουν αποκλειστικά το αντικείμενό τους. Θέλουμε πραγματικά ένα σχολείο, που θα καλύπτει τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας! Ανάμεσα σε πολλά ακόμα βασική προϋπόθεση είναι να υπάρχουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί!

Φανέρωσαν με τον πιο γλαφυρό τρόπο τους εχθρούς και τους φίλους μας! Ποιοι στηρίζουν τον αγώνα για ζωή με δικαιώματα και ποιοι είναι απέναντι. Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. να δηλώνει ότι: «δε δεσμεύεται για μόνιμους διορισμούς».

Αποδείχτηκε ότι για όλους αυτούς είναι «εφικτό» και δυνατό να δίνουν κάθε χρόνο 4 δις σε ΝΑΤΟικές δαπάνες, να φοροαπαλλάσουν τις μεγάλες επιχειρήσεις από τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές, να τσακίζουν τον λαό στη φοροληστεία, αλλά δεν είναι «εφικτό» να δώσουν 500 εκατομμύρια για να υπάρχουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί, να καλύπτονται οι ανάγκες στην Παιδεία, την Υγεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!

Το αίτημα που προέβαλαν δεκάδες ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΕΛΜΕ και Επιτροπές Αγώνα Αναπληρωτών για: Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία! Εδώ και τώρα μόνιμοι διορισμοί, για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων, έδωσε δύναμη και μαχητικότητα στον αγώνα μας, γιατί είναι ρεαλιστικό, γιατί απαντά στις ανάγκες των μαθητών, γιατί συγκρούεται με την αντιεκπαιδευτική πολιτική και στην πράξη είναι το μοναδικό αίτημα που υπερασπίζεται το πτυχίο και την προϋπηρεσία ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ!

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά! Δε δίνουμε καμία ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και  τους συνεταίρους της, σε όλα τα κόμματα που έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στα αντιλαϊκά μνημόνια, τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., στην πολιτική της ελαστικής εργασίας.

  • Συμμετέχουμε στην πλατιά – ανοιχτή σύσκεψη σωματείων και Ομοσπονδιών του Δημόσιου, της Τετάρτης 30 Γενάρη στις 6 μ.μ., στο NOVOTEL με θέμα: την κλιμάκωση της πάλης για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και την άρση της συνταγματικής απαγόρευσης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Προχωράμε σε Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων και των ΕΛΜΕ έως τα τέλη Ιανουαρίου.
  • Συγκροτούμε Επιτροπές Αγώνα Αναπληρωτών σε κάθε Σύλλογο και ΕΛΜΕ.
  • Μοιράζουμε στους γονείς και πλατιά στις γειτονιές γράμμα για τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας.
  • Προχωράμε σε πολύμορφες πρωτοβουλίες των σωματείων (συσκέψεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συναυλίες).

Να αρθεί η συνταγματική απαγόρευση για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Συμμετέχουμε στην

πλατιά – ανοιχτή σύσκεψη Σωματείων και Ομοσπονδιών του Δημοσίου

Τετάρτη, 30 Γενάρη 6.00 μμ HOTEL NOVOTEL

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τα τελευταία χρόνια όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, μόνιμοι και συμβασιούχοι, ζήσαμε σημαντικούς αγώνες για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Στην κυριολεξία χιλιάδες συνάδελφοι εργαζόμενοι από τους ΟΤΑ, τα Νοσοκομεία και πρόσφατα από την Εκπαίδευση, αλλά και τους άλλους κλάδους του Δημοσίου, κατέβηκαν στους δρόμους κι απαίτησαν τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, όλων αυτών των ανθρώπων που καλύπτουν πραγματικά κενά και ανάγκες του Δημοσίου.

Κάθε φορά που ήμασταν στους δρόμους εισπράτταμε από τους αρμόδιους υπουργούς των εκάστοτε κυβερνήσεων, ότι “δεν μπορούν να μετατραπούν οι συμβάσεις σε ΙΔΑΧ, δεν μπορούν να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι γιατί το απαγορεύει το άρθρο 103 του Συντάγματος”.

Τις μέρες αυτές η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή την αναθεώρηση του Συντάγματος. “Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”. Τώρα η κυβέρνηση έχει και το “μαχαίρι και το πεπόνι”. Τελειώνουν τα προσχήματα και οι ψευτοδικαιολογίες. Οφείλει να προχωρήσει άμεσα στη συνταγματική κατοχύρωση του πανανθρώπινου δικαιώματος όλων στην εργασία και συνεπώς και στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Υιοθετούμε την παρακάτω πρόταση και συμμετέχουμε στις 30 Γενάρη, 6μμ, στην πλατιά σύσκεψη, όπου θα συζητήσουμε για την “πρόταση άρσης της συνταγματικής απαγόρευσης”, όπως και την κλιμάκωση της πάλης και τον καθορισμό αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Προτείνεται η πρόταση να έχει ως εξής:

“Το δικαίωμα στην εργασία, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά είναι αδιαπραγμάτευτο και κατοχυρωμένα για όλους τους εργαζόμενους. Ως εκ τούτου, απαλείφεται από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Εφεξής, κατοχυρώνεται διά του Συντάγματος και επιβάλλεται υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.”

Η πρόταση θα κατατεθεί άμεσα στο προεδρείο της Βουλής και σε όλα τα κόμματα, πλην της φασιστικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας αποτελείται από τους: Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ο Σωκράτης», Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας, Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», Ομοσπονδία Συλλόγων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Σωματείο Εργαζομένων Θριάσιου Νοσοκομείου, Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης, Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού, Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Η Πρόεδρος                                                              Ο Γραμματέας

Δέσποινα Δάσιου                               Δημήτρης Καραμανλής


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...