Home / HEADER-NEWS / Σύλλογος Κ. Σωτηρίου «Απόσυρση του ν/σχεδιου εκτρώματος  με το σύστημα πρόσληψης – Το προσοντολόγιο ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ»

Σύλλογος Κ. Σωτηρίου «Απόσυρση του ν/σχεδιου εκτρώματος  με το σύστημα πρόσληψης – Το προσοντολόγιο ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ»

Δημοσιεύτηκε: 8:16 μμ Ιανουάριος 5th, 2019  


Η ανακοίνωση σε εκτυπώσιμη μορφή: 

– Συλλαλητήριο 7/1 και Απεργία 11/1

ΑΠ 100/ 4-1-2019                                                             Προς:  τα μέλη, ΔΟΕ,ΟΛΜΕ

 

Απόσυρση του ν/σχεδιου εκτρώματος  με το σύστημα πρόσληψης – Το προσοντολόγιο ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Συμμετέχουμε στη Συνέλευση Συντονιστικού Αναπληρωτών στις 6/1 στις 11.30πμ  Ναυαρίνου 13α – Αμφιθέατρο Χημικών

 Όλοι στην ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ συλλόγου Πέμπτη 10/1, 6μμ στο 1ο  ΔΣ Μαρκοπούλου

Όλοι στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση τη Δευτέρα 7/1 στις 12μ στο Υπ. Παιδείας

Όλοι στην απεργία Παρασκευή 11/1 και στο πανελλαδικό συλλαλητήριο 1μμ στα Προπύλαια 

 

Το προσοντολόγιο ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ – Διορισμός όλων των αναπληρωτών  με έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών της εκπαίδευσης.

 

Το Υπ. Παιδείας συνεχίζει την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση και την προσπάθεια για εφαρμογή όλων των δεσμεύσεων της κυβέρνησης σε ΕΕ και ΟΟΣΑ.

 

Το νέο σύστημα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση συγκεντρώνει όλα τα αντιεκπαιδευτικά χαρακτηριστικά όλων των προηγούμενων προσπαθειών να επιβληθούν οι δεσμεύσεις σε ΕΕ και ΟΟΣΑ από τον Αρσένη, Γιαννάκου, Διαμαντοπούλου, Αρβανιτόπουλου και Φίλη και επιδιώξει να περάσει ότι δεν μπόρεσαν μέχρι τώρα λόγω του εκπαιδευτικού κινήματος

Συγκεκριμένα :

 • Εισάγει προσοντολόγιο με βάση το οποίο στο εξής θα καταρτίζονται οι πίνακες τόσο για τους μόνιμους διορισμούς όσο και για τις προσλήψεις αναπληρωτών.
 • Το προσοντολόγιο διευρύνει τα μοριοδοτούμενα προσόντα του ν. 3848 της Διαμαντοπούλου καθώς μοριοδοτεί ως προϋπόθεση για το διορισμό όλα τα κριτήρια του Ν 3848 (βαθμό πτυχίου, μεταπτυχιακό, διδακτορικό, 2ο πτυχίο, προϋπηρεσία,  πιστοποίηση ΤΠΕ) και επιπλέον  το 2ο μεταπτυχιακό και τα σεμινάρια 300 ωρών!!! Ξεκινάει, έτσι, ένα μόνιμο αέναο κυνήγι προσόντων  που προάγει τον ανταγωνισμό και την ανθρωποφαγία μεταξύ των εκπαιδευτικών ενώ μεταφέρει την ευθύνη για την ανεργία του καθένα στον ίδιο και στην προσωπική ικανότητα για απόκτηση προσόντων. Ενισχύει την ιδιωτικοποίηση και το εμπόριο τίτλων και κάθε είδους πιστοποιήσεων με ατομική ευθύνη και πληρωμή όσων μπορούν να ανταποκριθούν ενισχύοντας την ταξικότηταστην πρόσβαση.  Εκτός των άλλων το σχέδιο αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα και το  χτύπημα συλλογικής δράσης και την απογείωση του ατομισμού.
 • Απαξιώνει τα πτυχία τα οποία δεν αποτελούν πλέον ικανό στοιχείο για την απόκτηση εργασίας η οποία εξαρτάται από τη δυνατότητα να συγκεντρώνεις “προσόντα”. Ταυτόχρονα αφαιρεί πλήρως τα επαγγελματικά δικαιώματα από αυτά καθώς προβλέπει την εφαρμογή του πιστοποιητικού παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας με άμεσο τρόπο.
 • Ακυρώνει -απαξιώνει την προϋπηρεσία και την όποια σταθερότητα στην εργασία ακόμη και την ελαστική. Όχι μόνο με το γεγονός ότι μπαίνει το ταβάνι των 120 μηνών αλλά κυρίως με την εισαγωγή του προσοντολόγιου και της παύσης στη διαμόρφωση του πίνακα αποκλειστικά από την προϋπηρεσία. Οι αναπληρωτές που επί χρόνια στηρίζουν τη δημόσια εκπαίδευση θα βρεθούν στη ανασφάλεια και την ανεργία. Όσοι επί χρόνια γύριζαν σε όλη τη χώρα κυνηγώντας το μεροκάματο και αδυνατούσαν να συνεχίσουν παράλληλες σπουδές τιμωρούνται!!!
 • Ανατρέπει τους πίνακες των αναπληρωτών όπως είναι σήμερα γεγονός που θα οδηγήσει σε απολύσεις και σε ανακύκλωση της ανεργίας σύμφωνα με τις επιταγές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Οι πίνακες στο εξής θα είναι διαρκώς μεταβαλλόμενοι με αναπροσαρμογή ανά διετία και με δυνατότητα να αλλάζουν η μοριοδότηση και τα προσόντα.                        
 • Προωθεί την λογική του άριστου – της αξιολόγησης σε όλους τους εκπαιδευτικούς πριν να μπουν στην εκπαίδευση και καθ΄ όλο τον εργάσιμο βίο σε αναπληρωτές και μόνιμους – δια βίου κυνήγι προσόντων και απόδειξη της ικανότητας. Τα ακαδημαϊκά προσόντα που μοριοδοτεί είναι τα ίδια με αυτά που προβλέπει και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών – και το ΠΔ 152 – αλλά και για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι τους πίνακες κατάταξης για το διορισμό / πρόσληψή αναπληρωτή τους ονομάζει «αξιολογικούς πίνακες». Επίσης ξανατονίζει καθόλου τυχαία ότι όσοι διορίζονται, επί 2 χρόνια είναι δόκιμοι και πρέπει να αξιολογηθούν επιτυχώς για να μονιμοποιηθούν!!! τη γνωστή ρύθμιση που με τους αγώνες του κινήματος έχει μείνει ανενεργή. Η διαδικασία που εισάγει στους αναπληρωτές αποτελεί και προαναγγελία εφαρμογής της αξιολόγησης σε όλους.
 • Το νέο σύστημα πρόσληψης συνδέεται με την   ευρύτερη αντιδραστική μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση με την ιδιωτικοοικονομική – επιχειρηματική λειτουργία των ΑΕΙ τα οποία καλούνται να επιβιώνουν οικονομικά στα πλαίσια της αυτοχρηματοδότησης τους με τη «βιομηχανία» τίτλων κάθε είδους από μεταπτυχιακά και διδακτορικά μέχρι σεμινάρια 300 ωρών – καθώς και τη διαδικασία πιστοποίησης παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας. Αυτό είναι το μέλλον των ΑΕΙ και της νεολαίας που θα κυνηγάει τίτλους και πιστοποιήσεις αφού το πτυχίο της θα είναι κουρελόχαρτο χωρίς αξία και επαγγελματικά δικαιώματα.
 • Το εξίσου σοβαρό όμως είναι ότι μέσα από τη συζήτηση για ποσοστώσεις και προσόντα προσπαθεί να κρύψει τη δραματική κατάργηση – μείωση χιλιάδων θέσεων εργασίας που συνεχίζεται. Η καρατόμηση χιλιάδων θέσεων που σχεδιάζει και στην ειδική αγωγή με την κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας στην παράλληλη στήριξη. Η διαρκής διαδικασία συγχωνεύσεων – καταργήσεων τμημάτων, μετακινήσεις μαθητών, υποβάθμιση κλείσιμο ολοήμερων (ΠΔ79). Η συρρίκνωση του Λυκείου που συνιστά το νέο Λύκειο το οποίο ανακοινώνει μαζί με το σύστημα διορισμών είναι μερικές μόνο από τις διαδικασίες κατάργησης θέσεων εργασίας στην εκπαίδευση. Αυτό καταδικάζει όλους τους αδιόριστους και αναπληρωτές σε ένα χειρότερο μέλλον ανασφάλειας και ανεργίας με την υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Από την επόμενη κιόλας χρονιά θα ανακαλύπτουν όλο και περισσότεροι αδιόριστοι και αναπληρωτές ότι όσους τίτλους – χαρτιά – «προσόντα» και να έχουν όλο και λιγότεροι θα χωράνε στη δημόσια εκπαίδευση η οποία διαρκώς θα συρρικνώνεται. Ήδη από το 2010 μέχρι σήμερα το σύνολο των εκπαιδευτικών έχει μειωθεί από 186000 σε 142000!!! και η συρρίκνωση συνεχίζεται ραγδαία από όλα τα μέτρα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ σε πλήρη συμφωνία με την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ.

Το Υπ. Παιδείας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ  προσπαθούν να αιφνιδιάσουν και με διαδικασίες εξπρές να ψηφίσουν το νέο σύστημα αμέσως μετά τις γιορτές για να αποφύγουν τις αντιδράσεις. Από την άλλη έχουν την ουσιαστική στήριξη των μνημονιακών πολιτικών κομμάτων. Η ΝΔ είναι το μόνο θέμα για το οποίο δεν έχει αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση αφού στην ουσία συμφωνεί και αποτελεί μέρος και του προγράμματος Μητσοτάκη. Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ συμφωνεί με το προσοντολόγιο και ζητά επιπλέον και διαγωνισμό του ΑΣΕΠ!!!! επιμένοντας στην εκδοχή Διαμαντοπούλου.

Θα μας βρουν όλοι τους απέναντι. Δε θα αποδεχτούμε τετελεσμένα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΑΝ ΤΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ.

Καλούμε τη ΔΟΕ:

 • Να μη μείνει μόνο στο αίτημα για απόσυρση του ν/σχεδιου έκτρωμα. Οφείλει να καταγγείλει καθαρά το προσοντολόγιο σε κάθε εκδοχή του και να διεκδικήσει διορισμό όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία.
 • Στο συγκεκριμένο σχέδιο αγώνα που ανακοίνωσε να διακηρύξει ότι έχει στόχο την αποτροπή του νέου συστήματος πρόσληψης και θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί. Γι΄ αυτό είναι αναγκαία και ζητάμε να ορίσει ολομέλεια των προέδρων το Σάββατο 12/1 ώστε αμέσως μετά την απεργία στις 11/1 να συζητήσει την αναγκαία κλιμάκωση για άμεση συνέχιση της απεργίας και των κινητοποιήσεων μέχρι την οριστική απόσυρση του σχεδίου.
 • Να καλέσει σε πανεκπαιδευτικό αγώνα με τους καθηγητές και τους φοιτητές και μαθητές ενάντια στο σύστημα πρόσληψης και την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

Στηρίζουμε αποφασιστικά  :

 • το συλλαλητήριο τη Δευτέρα 7/1 στις 12 στο Υπ Παιδείας για να δώσουμε το πρώτο μήνυμα στο Υπ Παιδείας
 • την Παρασκευή 11πμ στην 24ωρη απεργία τα σχολεία πρέπει να κλείσουν όλα και να συμμετέχουμε μαζικά στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 1μμ στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή.

Στην κατεύθυνση αυτή ο σύλλογος θα συμμετέχει στη συνέλευση αγώνα που καλεί το Συντονιστικό αναπληρωτών στις 6 Γενάρη στις 12 το μεσημέρι και καλεί τους ιδιαίτερα τους αναπληρωτές και όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν σ αυτή.

Καλούμε σε συνέλευση του συλλόγου την Πέμπτη 10 /1 στις 6μμ στο 1ο ΔΣ Μαρκοπούλου για να πάρουμε αποφάσεις.

 

 • Στη συνέλευση να συζητήσουμε μέτρα ενίσχυσης του αγώνα και των ήδη αποφασισμένων κινητοποιήσεων
 • συγκεκριμένες προτάσεις του συλλόγου για τη συνέχεια και τη μορφή των απεργιακών κινητοποιήσεων με επαναλαμβανόμενες μορφές
 • τη σύνδεση των κινητοποιήσεων και με τη διεκδίκηση των μισθολογικών αιτημάτων και της απόδοσης σε όλους μας των αναδρομικών 13ου  και 14ου  μισθού και την επαναφορά τους καθώς και των συνταξιοδοτικών και άλλων διεκδικήσεων διευρύνοντας το μέτωπο
 • επίσης την άμεση διεκδίκηση θεσμοθέτησης των ίσων δικαιωμάτων και αδειών (μητρότητας, αναρρωτικών κλπ) των αναπληρωτών με τους μόνιμους με την άμεση ψήφισή τους στο σχετικό ν/σχέδιο του Υπ. Διοικητικής ανασυγκρότησης 

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Το νέο σύστημα πρόσληψης και η αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ  !


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...