Home / HEADER-NEWS / Σύλλογος Σεφέρης: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Σχετικά με τη διεκδίκηση αναδρομικών 13ου και 14ου μισθού

Σύλλογος Σεφέρης: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Σχετικά με τη διεκδίκηση αναδρομικών 13ου και 14ου μισθού

Δημοσιεύτηκε: 8:58 πμ Ιανουάριος 29th, 2019  


ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Σχετικά με τη διεκδίκηση αναδρομικών 13ου και 14ου μισθού

O  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΜΑΣ  ΘΑ  ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ  ΤΗΝ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ!

Το ΔΣ του ΣΕΠΕ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» ενημερώνει τους συναδέλφους ότι:

  • Η απόφαση του ΣτΕ, μετά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την 1η/2/2019 για την κατάργηση των Δώρων και του επιδόματος αδείας, θα είναι οριστική και τελεσίδικη και εφόσον κρίνει αντισυνταγματική την περικοπή αυτών θα αφορά όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους.
  • το Στ΄ Τμήμα του ΣτΕ στις 6/1/2019 έχει κρίνει ήδη αντισυνταγματική την περικοπή των Δώρων και του επιδόματος αδείας.

 

Μετά και τις τελευταίες γνωμοδοτήσεις των νομικών συμβούλων ΑΔΕΔΥ και ΔΟΕ για τη δικαστική διεκδίκηση του 13ου & 14ου μισθού και τη στιγμή που το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί θέμα συζήτησης σε πολλά σχολεία (φυσικά με την …παρέμβαση και αρκετών δικηγορικών γραφείων), στην τελευταία του συνεδρίαση τη Δευτέρα 28/1/2019 αποφάσισε τα ακόλουθα:

  • Απαιτούμε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έως τώρα «κρύβεται» πίσω από αποφάσεις Δικαστηρίων και δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη να δώσει εδώ και τώρα πολιτική λύση στο ζήτημα της διεκδίκησης των αναδρομικών.
  • Ζητάμε από τη ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ:  να καλέσει σε παράσταση διαμαρτυρίας και συνάντηση άμεσα με τον Υπουργό Οικονομικών από τον οποίο να απαιτούν η Κυβέρνηση να αποδώσει τα αναδρομικά σε όλους του Δημοσίους Υπαλλήλους και όχι μόνον σε αυτούς που θα έχουν προσφύγει δικαστικά.
  • Η  δυνατότητα της άσκησης αγωγής για τη  δικαστική διεκδίκηση των αναδρομικών, αποτελεί ατομική απόφαση του κάθε συναδέλφου. Στην περίπτωση αυτή οι συνάδελφοι θα πρέπει να προχωρήσουν (ΟΧΙ αργότερα από τα μέσα Φεβρουαρίου) στην κατάθεση της σχετικής αγωγής.
  • Ως Σύλλογος δεν αμφισβητούμε ότι κάποιος εργαζόμενος μπορεί να «δικαιωθεί» δικαστικά για ορισμένα ζητήματα που αφορούν συνολικά εργασιακά – ασφαλιστικά  κ.ά. δικαιώματα κάτω και από την πίεση του συνδικαλιστικού και γενικότερα του λαϊκού κινήματος.
  • Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουμε το δικαίωμα ούτε θεωρούμε συνδικαλιστικά δεοντολογικό να επιλέξουμε ή να υποδείξουμε συγκεκριμένα δικηγορικά γραφεία και πολύ περισσσότερο να συνεργαστούμε ως συνδικαλιστικό όργανο με κάποιο από αυτά  μαζί του για το σύνολο των μελών μας. Κάτι τέτοιο δε συνάδει με τον διεκδικητικό ρόλο και την αγωνιστική  δράση του συνδικαλιστικού κινήματος.
  • Σας ενημερώνουμε  (ακόμα μια φορά) ότι ο αριθμός πρωτοκόλλου που μας έδωσε η  Διεύθυνση Π.Ε. Β΄Αθήνας όταν καταθέσαμε τις αιτήσεις για τη μη παραγραφή είναι: 12477/7-12-18.

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

το συνδικαλιστικό κίνημα σε κάθε περίπτωση, πέρα από την όποια έκβαση των δικαστικών αποφάσεων θα συνεχίζει να μάχεται για την διεκδίκηση των απωλειών των εργαζομένων και την επιστροφή των αναδρομικών σε όλους τους συναδέλφους.

Για το Δ.Σ. η διεκδίκηση της κάλυψης των μισθολογικών απωλειών βρίσκεται στον οργανωμένο, πολιτικό, ταξικό, λαϊκό αγώνα ως  μέρος της πάλης  για  την ανατροπή συνολικά αυτής της πολιτικής.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                                                 ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...