Home / HEADER-NEWS / Σήμερα στις 12.00 παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη. Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί.

Σήμερα στις 12.00 παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη. Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί.

Δημοσιεύτηκε: 10:51 πμ Ιανουάριος 12th, 2019  


Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί.

Το νέο ραντεβού ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, των οποίων μέλη διαδήλωσαν σήμερα Παρασκευή στο κέντρο της Αθήνας, δόθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα 14/1, ημέρα που ψηφίζεται το νομοσχέδιο στο οποίο έχει ενταχθεί ως τροπολογία το σύστημα διορισμών, για το οποίο αντιδρούν. Θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Βουλή στις 15.00, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Μια εκπαιδευτικός τραυματίστηκε από χειροβομβίδα κρότου λάμψης

Στο συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή 11/1 στο κέντρο της Αθήνας, υπήρχε μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών και φοιτητών. Χιλιάδες ήταν όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, να προσέλθουν στη συγκέντρωση και την πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας για το σύστημα 15.000 προσλήψεων την επόμενη τριετία.

Με δηλωμένη την πρόθεση να συναντήσουν τον πρωθυπουργό, οι διαδηλωτές ξεκίνησαν μετά τις 13.00 από τα Προπύλαια προς το Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο, στη διασταύρωση της Βασιλίσσης Σοφίας με την Ηρώδου Αττικού, ήταν παρατεταγμένες κλούβες των ΜΑΤ. Στο σημείο προκλήθηκε παρατεταμένη ένταση και σύμφωνα με πληροφορίες, μία γυναίκα εκπαιδευτικός τραυματίστηκε από χειροβομβίδα κρότου λάμψης και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τη μετέφερε στο νοσοκομείο.

Ένταση είχε σημειωθεί και νωρίτερα μεταξύ συγκεντρωμένων, που έφτασαν μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, και αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονταν στα σκαλιά του Κοινοβουλίου.

Τραυματίστηκε και βουλευτής του ΚΚΕ, το οποίο καταδίκασε την επίθεση των ΜΑΤ

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταδικάζει «την άγρια επίθεση των ΜΑΤ εναντίον της μαζικής συγκέντρωσης εκπαιδευτικών έξω από τη βουλή, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να εκτοξεύσουν, με τυφλό χτύπημα μέσα στο πλήθος, δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Αποτέλεσμα μάλιστα αυτής της επίθεσης ήταν ο τραυματισμός διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, οι οποίοι και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός».

«Η επίθεση αυτή δείχνει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει κανένα δισταγμό, προκειμένου να επιβάλει την πολιτική της, η οποία στο χώρο των εκπαιδευτικών εκφράζεται με την ομηρία και ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων και αδιόριστων, καθώς και με τα χιλιάδες κενά στα σχολεία» τονίζει το ΚΚΕ και προσθέτει ότι για το συμβάν διάβημα έκανε στην υπ. Προστασίας του Πολίτη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

«Αδίστακτη» χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο Κουτσούμπας

«Η σημερινή άγρια επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις, σε βάρος των εκπαιδευτικών, που είχε ως αποτέλεσμα και το σοβαρό τραυματισμό του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή, ο οποίος νοσηλεύεται, αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αδίστακτη» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, καταλήγοντας «με αυτό τον τρόπο φαίνεται πως σκοπεύει ο κ. Τσίπρας -όπως έκαναν κι όλοι οι προηγούμενοι- να «κλείσει τις εκκρεμότητές του», δηλαδή να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά που έχει αναλάβει».

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, κατ’ άρθρον στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις».

Το νομοσχέδιο εισάγεται τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση.

Ψήφισμα για την άγρια καταστολή της κυβέρνησης ενάντια στους εκπαιδευτικούς

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  Εκπαιδευτικών  Π.Ε.                                                ΑΝ. Αττικής  «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» Αχαρνές : 11/ 01/ 2019
Kάχι Καχιασβίλι 6                                                       Ολυμπιακο χωριό Αχαρνές                                                                          Πληροφορίες : Παπαγιαννόπουλος Αποστόλης                                             Τηλέφωνο : 6978896216                                http://syllogos-socratis.gr/                                           mail: sokratis.syllogos@gmail.com                                      Face book: Σύλλογος Εκπαιδευτικών Σωκράτης Προς: Εκπαιδευτικούς, ΔΟΕ , Μ.Μ.Ε.

 Καταδικάζουμε την άγρια και βάρβαρη καταστολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενάντια στους διαδηλωτές εκπαιδευτικούς στη συγκέντρωση στις 11 Γενάρη που έγινε ενάντια στο ν/σ για τις «προσλήψεις» – απολύσεις των εκπαιδευτικών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να ολοκληρώσει το βρώμικο έργο της έδειξε για μια ακόμα φορά το αδίστακτο πρόσωπο της χτυπώντας με βροχή από χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης τους διαδηλωτές με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο εκπαιδευτικός και βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, και η εκπαιδευτικός Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας το Σάββατο 12 Γενάρη 12:00 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Π. Κανελλοπούλου 4, Τ.Κ. 101 77, Αθήνα).

Για το άγριο χτύπημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ των διαδηλωτών εκπαιδευτικών!

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε Αν. Αττικής ΄΄Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ΄΄ καταδικάζει την άγρια καταστολή τη βροχή χημικών και κροτίδων στους διαδηλωτές από τα ΜΑΤ στην μαζική συγκέντρωση των εκπαιδευτικών σήμερα το μεσημέρι έξω από το Μέγαρο Μαξίμου που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό στο κεφάλι της συναδέλφισσας και μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ και στελέχους του Π.Α.ΜΕ. Δριμάλας Θεοδώρας, του εκπαιδευτικού και βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και ενός φοιτητή από την Φιλοσοφική σχολή.

Αυτή η ενέργεια καταγράφεται ως μια ακόμα πράξη αυταρχισμού και βαρβαρότητας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να περάσει την αντιλαϊκή της πολιτική.

Χαιρετίζουμε τη μαζική και δυναμική συγκέντρωση εκπαιδευτικών και φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο για τους διορισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που επιδιώκει να στείλει χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία, να τσακίσει το δικαίωμα τους στην μόνιμη και σταθερή εργασία. Οι αγωνιστές εκπαιδευτικοί με τη σημερινή κινητοποίηση έδωσαν την καλύτερη απάντηση στις προκλητικές διακηρύξεις τους  Γαβρόγλου ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δουν το εαυτό τους στην προκήρυξη που σχεδιάζει η κυβέρνηση, δηλαδή να δουν τον εαυτό τους αδιόριστο, απολυμένο, ταπεινωμένο και χωρίς δικαιώματα.

Η σημερινή κινητοποίηση ήταν η καλύτερη απάντηση σε μια ανάλγητη κυβερνητική πολιτική που θέλει να ρίξει τις ζωές χιλιάδων συναδέλφων στον Καιάδα, να τους βάλει στην αρένα τους αλληλοφαγωμού αντί να υλοποιήσει το αίτημα για την μονιμοποίηση 30.000 συναδέλφων για την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εκπαίδευσης.

Παρά τη βαρβαρότητα της κυβερνητικής καταστολής οι συγκεντρωμένοι έδωσαν αποφασιστικό παρόν και  παρέμειναν στο χώρο της κυβέρνησης με τα συνθήματα.

Αν νομίζει αυτή η κυβέρνηση ότι θα ξεμπερδέψει με την τρομοκρατία, τον εμπαιγμό και την εκλογική εξαπάτηση από την μάχη αυτή χιλιάδων συναδέλφων για το δικαίωμα στην ζωή και στην αξιοπρεπή εργασία είναι βαθιά γελασμένη.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας το Σάββατο 12 Γενάρη 12:00 στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Π. Κανελλοπούλου 4, Τ.Κ. 101 77, Αθήνα).

Οι απολύσεις δεν θα περάσουν! Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

Συνεχίζουμε τον αγώνα, για την απόσυρση του νομοσχεδίου! Οργανώνουμε την πάλη, δίνουμε τη μάχη για την επιτυχία της 24ωρης Απεργίας τη Δευτέρα 14 Γενάρη!

Όλες οι ΕΛΜΕ και οι Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα
να διαδηλώσουμε στο Σύνταγμα στις 15:00!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                   Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

  ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                                         ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

 


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...