Home / Featured / Σήμερα και αύριο οι πιθανές αλλαγές στη μοριοδότηση. Τι θα αφορούν

Σήμερα και αύριο οι πιθανές αλλαγές στη μοριοδότηση. Τι θα αφορούν

Δημοσιεύτηκε: 10:28 πμ Ιανουάριος 9th, 2019  


Του Βασίλη Βούγια

Μετά την ακρόαση Φορέων σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων(Ε.Μ.Υ.) της Βουλής για το σύστημα μόνιμων διορισμών η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:

  • Ο Υπουργός Παιδείας πρότεινε στα κόμματα να συναποφασίσουν αύριο, κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης στην Ε.Μ.Υ., αλλαγές στην μοριοδότηση των κριτηρίων των μόνιμων διορισμών. Αυτές οι αλλαγές, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό να αφορούν στην μοριοδότηση των ΑμεΑ, του δεύτερου πτυχίου, των κατόχων πτυχίων Ι.Ε.Κ. Ε.Β.Π. κ.α.
  • Μετά την ψήφιση του συστήματος διορισμού(Δευτέρα-Τρίτη), σε  σύντομο χρονικό διάστημα θα εκδοθεί η προκήρυξη από το Α.Σ.Ε.Π. και, κατά το ΥΠ.Π.Ε.Θ., θα έχουμε έως το φθινόπωρο του 2019 έτοιμους τους Ενιαίους πίνακες για τους 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και στις προσλήψεις αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2019-20.

Σήμερα ξεκαθαρίστηκε επίσης πως:

1ον – Σύμφωνα με το σχέδιο διορισμών προσμετράται και μεταφέρεται η αποκτηθείσα προϋπηρεσία σε όποιον κλάδο και σε όποιο εκπαιδευτικό πλαίσιο (γενική και ειδική αγωγή) κι αν έχει αποκτηθεί . Η αιτιολόγηση του ΥΠ.Π.Ε.Θ. είναι πως «η εκπαίδευση είναι μία και η προϋπηρεσία, ανεξαρτήτως κλάδου και πλαισίου που έχει προσφερθεί, προσδίδει επιστημονική και παιδαγωγική εμπειρία και αποτελεί πολύτιμο εφόδιο για κάθε εκπαιδευτικό».

Η προϋπηρεσία των ΔΕ μεταφέρεται πάντα σε ΔΕ, των ΤΕ σε ΤΕ και των ΠΕ σε ΠΕ.

Παραδείγματα:                               

Α –  Έχω πτυχίο Ψυχολόγου και τα τελευταία 10 χρόνια δούλευα ως Δάσκαλος Ε.Α.Ε. με το άλλο μου πτυχίο. Με το σύστημα διορισμών που ανακοινώθηκε μπορώ να αναγνωρίσω την προϋπηρεσία μου ως Δάσκαλος αν κάνω αίτηση διορισμού ως Ψυχολόγος;;
Απάντηση: Ναι και το αντίστροφο.

Β – Έχω πτυχίο Φιλολόγου και τα τελευταία 5 χρόνια δούλευα ως Ε.Β.Π. με το άλλο μου πτυχίο. Με το σύστημα διορισμών που ανακοινώθηκε μπορώ να αναγνωρίσω την προϋπηρεσία μου ως Ε.Β.Π. αν κάνω αίτηση διορισμού ως φιλόλογος;;

Απάντηση: Όχι και το αντίστροφο.

2ον – Οι υποψήφιοι με προϋπηρεσία 50 μήνες στην Ειδική Αγωγή θα εντάσσονται στον Κύριο Πίνακα χωρίς να έπονται των εχόντων Μεταπτυχιακό.

 3ον – Για την πρώτη εφαρμογή του νόμου οι Πίνακες θα ισχύσουν για τρία (3) χρόνια και μετά για δύο(2) χρόνια.

4ον – Η κατανομή των 4.500 θέσεων θα γίνει μετά το πέρας των υπηρεσιακών μεταβολών των μονίμων.

http://seepea-stella.blogspot.com/


 

2 Σχόλια

  1. Καλημέρα,
    Αναφορικά με την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των εκπαιδευτικών, είμαι Φιλόλογος (πτυχίο Ιστορίας και Αρχαιολογίας ) και δουλεύω ως Παιδαγωγός σε Κέντρο Κοινότητας. Προαπαιτούμενο για την πρόσληψή μου ηταν η προϋπηρεσία στη διαπολιτισμική εκπαίδευση. Η προϋπηρεσία που απέκτησα ως Παιδαγωγός στο Κέντρο Κοινότητας μοριοδοτείται κανονικά;;;;

  2. …………………AYTOΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ Ή 50 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΙΝΑΚΑ……..Ή ΜΟΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ….ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ?

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...