Home / HEADER-NEWS / ΠΕΣΥΘ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΠΕΘ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

ΠΕΣΥΘ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΠΕΘ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Δημοσιεύτηκε: 8:58 πμ Ιανουάριος 8th, 2019  


Δελτίο Τύπου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΠΕΘ

ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

  Ο Π.Ε.ΣΥ.Θ. κάλεσε τους θεατρολόγους, τους φοιτητές και τους φίλους του Συλλόγου να παραστούν στη σημερινή κινητοποίηση (Δευτέρα, 7-1-2019) στο ΥΠΠΕΘ και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο κατατεθέν προς ψήφιση –πλέον– νομοσχέδιο για το Σύστημα Διορισμών/Προσλήψεων Αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

  Διορισμοί που ΑΝ έρθουν, θα έρθουν μετά από 10 και 15 χρόνια αναπλήρωσης και υποσχέσεων από όλες τις κυβερνήσεις. Διορισμοί και προσλήψεις αναπληρωτών, που έρχονται για να διχάσουν τους εκπαιδευτικούς και να τους οδηγήσουν σε ένα ανελέητο κυνήγι «προσόντων».

  Το νομοσχέδιο υποτιμά ευθέως το βασικό πτυχίο 4ετούς ή 5ετούς φοίτησης, μοριοδοτώντας το ουσιαστικά με 14-16 μονάδες, όση είναι και η μοριοδότηση του δεύτερου πτυχίου ασχέτως συνάφειας με το διδακτικό αντικείμενο!– και πάντως με λιγότερη μοριοδότηση από το μεταπτυχιακό του ενός έτους (!) που παρέχει 21 μονάδες!

  Το «υλικό» προσφέρεται για σκηνή από το θέατρο του Παραλόγου, θα πείτε; Αν μη τί άλλο μάς ενέπνευσε για το δρώμενο, που παρουσιάσαμε παράλληλα με τη σημερινή μας διαμαρτυρία: Ο Άη Βασίλης με τους βοηθούς του βγάζει από τον σάκο του και μοιράζει διοριστήρια, μεταπτυχιακά, δεύτερα πτυχία και διδακτορικά, ακόμα και παιδιά –και 1 και 2 και 3! Κάποιοι σπεύδουν να τα αγοράσουν, αλλά ο Άη Βασίλης μας είναι γενναιόδωρος, τα σκορπάει!…

  Συνάδελφοι, φοιτητές και φίλοι, ακολουθούν και άλλες κινητοποιήσεις, όπως η συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στη 1:00μ.μ. στα Προπύλαια,με προκηρυγμένη απεργία.

  Σας καλούμε να συμμετέχετε όλοι, μαζικά και αγωνιστικά, να δυναμώσετε τη φωνή του Π.Ε.ΣΥ.Θ., τη φωνή όλων μας!

  Να σκεφτείτε και να δημιουργήσετε δρώμενα!

  Όπως ένα σπουργίτι δεν φέρνει την άνοιξη, έτσι και τις αλλαγές και τις ανατροπές δεν θα τις φέρουν όσοι ήταν σήμερα, άλλα όλοι μαζί!

  • Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια (σημείο συνάντησης το πανό του Συλλόγου), στη 1:00 μ.μ και πραγματοποίηση πορείας προς τη Βουλή, με αίτημα συνάντησης με τον Πρωθυπουργό.
  • Συμμετέχουμε στις έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Εκπαιδευτικών, στους οποίους ανήκουμε, από Τρίτη 8/1 μέχρι και Παρασκευή 11/1, με αντικείμενο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μετά τις 11 Ιανουαρίου (τουλάχιστον 48ωρη απεργία, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις περιφέρειες κλπ.).

Συνεχίζουμε και κορυφώνουμε, αποφασιστικά και διεκδικητικά, τον αγώνα για την πραγματοποίηση των χιλιάδων διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση.

ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΩΡΑ!

ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΕΧΕΤΕ ΔΥΝΑΤΗ ΦΩΝΗ.

ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΕΣΥΘ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΑΧΗ!

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ!

Πανελλήνιος Επιστημονικός ΣΥλλογος Θεατρολόγων – Π.Ε.ΣΥ.Θ.


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...