Τελευταία Νέα

Πέμπτη, 17/06/2021, 04:45


Home / Featured / «Όχι στη μεταφορά προϋπηρεσίας από τη γενική στην ειδική»

«Όχι στη μεταφορά προϋπηρεσίας από τη γενική στην ειδική»

Δημοσιεύτηκε: 7:38 πμ Ιανουάριος 14th, 2019  


Σύλλογος Εκπαιδευτικών Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Πύργου (Ε.Ε.Ε.Εκ. Πύργου)

Η παιδαγωγική προϋπηρεσία ΔΕΝ είναι ίδια από όπου και να προέρχεται». Ο χώρος της ειδικής αγωγής δεν έχει καμία σχέση με τη γενική. Είναι ένας ευαίσθητος τομέας που απαιτεί από μέρους των εκπαιδευτικών ουσιαστική εμπειρία στην τάξη για να λειτουργήσει σωστά. Με τη μεταφορά της προϋπηρεσίας από τη γενική στην ειδική θα μονιμοποιηθούν σε ειδικά σχολεία εκπαιδευτικοί της γενικής αγωγής χωρίς την απαιτούμενη εμπειρία και πιθανόν χωρίς να θέλουν πραγματικά να δουλέψουν με παιδιά με ειδικές ανάγκες, καθώς επιλογή τους ήταν πάντα η γενική αγωγή. Με αυτό τον τρόπο υποβαθμίζεται η ειδική αγωγή και προκύπτουν πολλές δυσκολίες τόσο για τους ίδιους που θα βρεθούν αντιμέτωποι με καταστάσεις που δεν έχουν ξαναζήσει όσο και για το πιο σπουδαίο κομμάτι που είναι τα παιδιά με αναπηρία και οι οικογένειές τους. Με αυτό το τεράστιο ανακάτεμα των πινάκων ενώ υπάρχει προσωπικό που είναι εξειδικευμένο, ανοίγεται η πόρτα σε εκπαιδευτικούς γενικής χωρίς ούτε 1 ημέρα προϋπηρεσίας να εργαστούν στην ειδική!!! Τέλος, η ενδεχόμενη πολυετής παραμονή τους στην ειδική θα συντηρεί αυτή την αδικία και θα οδηγεί πολλούς αναπληρωτές ειδικής στην ανεργία.

Αυτή τη στιγμή είναι η μόνη ευκαιρία από την ίδρυση της ειδικής αγωγής για μονιμοποίηση έμπειρου προσωπικού, γεγονός που θα πραγματοποιηθεί με την απόσυρση της συγκεκριμένης ρύθμισης!

Σας αποστέλλουμε ενδεικτικά στοιχεία από τους πίνακες αναπληρωτών ειδικής αγωγής των ειδικοτήτων Πληροφορικής,  Διοίκησης Επιχειρήσεων, Μαθηματικών και Φιλολόγων. Στα αρχεία που σας αποστέλλονται,  τονίζονται οι «μεγάλες» προϋπηρεσίες που έρχονται από τη γενική εκπαίδευση. Φυσικά, δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν τα άτομα που θα μπουν φέτος στους κύριους πίνακες με μεταπτυχιακό, με προϋπηρεσία από τη γενική, καθώς και αυτοί που βρίσκονται ήδη στους επικουρικούς με σεμινάριο και τα επόμενα χρόνια θα βρεθούν με μεταπτυχιακό, πάνω από άτομα που δουλεύουν ήδη στην ειδική αγωγή. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, εκπαιδευτικοί εξειδικευμένοι στην ειδική αγωγή, να βρεθούν ΑΝΕΡΓΟΙ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Διαμαρτυρία Αναπληρωτών Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας για τους διορισμούς εκπαιδευτικών

ΕΕΕΕΚ Πύργου

Ψήφισμα στο Avaaz

«Όχι στη μεταφορά προϋπηρεσίας από τη γενική στην ειδική»

Σας στέλνω ενδεικτικά στους κύριους πίνακες των ΠΕ86 Πληροφορικής  (όπου σύμφωνα με υπολογισμούς οι μόνιμοι διορισμοί θα αφορούν περίπου 70 θέσεις) υπάρχουν 18 αναπληρωτές με μεταπτυχιακό ειδικής χωρίς καμία μέρα προϋπηρεσίας στην ειδική αγωγή που θα βρίσκονται εντός των πρώτων 70 θέσεων, επομένως θα διοριστούν. Δηλαδή πάνω από 25% (1 στους 4) θα προσληφθούν στην ειδική αγωγή χωρίς ούτε 1 μέρα προϋπηρεσίας στην ειδική αγωγή. 

Αντίστοιχα και στις πιο χαμηλές θέσεις, υπάρχουν πάρα πολλοί, οι οποίοι μεταφέροντας τις τεράστιες προϋπηρεσίες τους από την γενική παραγκωνίζουν αναπληρωτές ειδικής αγωγής που εργάζονται χρόνια από τους πίνακες αναπληρωτών.

Λόγω της μεταφοράς της προϋπηρεσίας από τη γενική στην ειδική, στο μέλλον θα υπάρξει τεράστια αδικία και πάλι εις βάρος των αναπληρωτών ειδικής, γιατί οι έχοντες μεγάλες προϋπηρεσίες στην γενική θα αποκτήσουν κάποιο μεταπτυχιακό ειδικής και θα μεταφέρουν όλη τους την προϋπηρεσία στην ειδική.

Όσο για το να εργαστούμε εμείς της ειδικής στη γενική, ούτε λόγος, αφού οι προϋπηρεσίες μας είναι κατά πολύ μικρότερες από αυτές των γενικής. Και δεν αναφέρομαι ΜΟΝΟ για την ειδικότητα των πληροφορικών, αλλά ΟΛΩΝ.

Δε μπορώ να φανταστώ το τι συμβαίνει σε άλλες ειδικότητες, αν και έχω δει τα ίδια να συμβαίνουν στους πίνακες Μαθηματικών (ως επιπλέον παράδειγμα το αναφέρω).

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;  Τα μέτρα που ισχύουν για ΑΕΙ, Φροντιστήρια, ΚΞΓ, εκδηλώσεις αποφοίτησης μαθητών και ορκωμοσίας φοιτητών

Σας επισυνάπτω τον συγκριτικό πίνακα, όπου με κόκκινο είναι οι περιπτώσεις αναπληρωτών που θα βρεθούν σε θέσεις διορισμού χωρίς καμία μέρα προϋπηρεσίας στην ειδική και με κίτρινο τις περιπτώσεις όπου υπάρχει τεράστια μεταφορά προϋπηρεσίας.

Με την μεταφορά της προϋπηρεσίας από την γενική στην ειδική γίνεται ένα τεράστιο ανακάτεμα των πινάκων λίγο πριν τους πρώτους μόνιμους διορισμούς εξειδικευμένου προσωπικού στην ειδική αγωγή. Αυτή τη στιγμή και ενώ υπάρχει προσωπικό που είναι εξειδικευμένο (τόσο με τυπικά προσόντα αλλά και με αρκετά μεγάλες προϋπηρεσίες) ανακατεύοντας και πάλι τους πίνακες, οι αναπληρωτές  δε γνωρίζουν, όχι αν θα διοριστούν, ΑΛΛΑ αν θα δουλέψουν ξανά και ως αναπληρωτές.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αναπληρωτών της γενικής  που έχουν τεράστιες προϋπηρεσίες (πάνω από 50 μήνες (δλδ 6+ χρόνια) που δεν έχουν δουλέψει ούτε 1 μέρα στην ειδική αγωγή. Αυτοί θα βρεθούν όχι απλά σε υψηλές θέσεις (προσπερνώντας αναπληρωτές με προϋπηρεσία στην ειδική αγωγή), αλλά σε θέσεις μόνιμου διορισμού. 

Παρακαλούμε πολύ για τις ενέργειές σας προς τον υπουργό για τη ΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Oι πίνακες επειδή περιέχουν προσωπικά στοιχεία είναι στη διάθεση της ιστοσελίδας


 

21 Σχόλια

 1. Απαράδεκτη επιστολή…

  – Ο πληροφορικάριος που την έγραψε μάλλον ξέχασε πως όταν ξεκίνησε να δουλεύει δεν είχε και αυτός ούτε μία μέρα προϋπηρεσίας στην ειδική αγωγή, δεν ήταν ούτε αυτός εξειδικευμένο προσωπικό…

  – Για ακόμα μία φορά (πλέον έχει χαθεί το μέτρο!!) ο κάθε σύλλογος εκφράζει αυτό που βολεύει τα μέλη του…

  • Σωστα. Τόσα χρονια που βλεπουμε στο γενικο πινακα να κατεβαινουμε σειρα απο τις προϋπηρεσιες της ειδικης, δεν βλεπω κανενα τους να τον πειραζει. Εγω έχω επιτυχια ασεπ 2008 κ μονο για 2 εβδομ πριν κ μετα το πασχα του 2013 εργαστηκα στην ενισχυτικη κ ειμαι 41. Τα τελευταια χρονια επειδη εχω ελαχιστα μορια μαζι με τον ασεπ κ δεν ειχα ποτε μεσο για πδσ ή 6000χιλιαρα για μεταπτ ειδικης, βλεπω να κατεβσινω 200 πανω κατω θεσεις στον πινακα ειδικης. Του χρονου υπολογιζω να σπασω το φραγμα των 5000. Θα θελα να δω οι της ειδικης φιλολογοι που θα εμεναν εκτος διορισμων ακομα κι αν κριτηριο ηραν μονο το μεταπτυχιακο θα ελεγαν οχι στη δουλεια μεσω γενικης; Επετηριδα και παλι επετηριδα. Το μονο αξιοπρεπες κ αδιαβλητο συστημα διορισμου. Τα αλλα ολα ειναι σπασιμο νευρων, σφαγειο μεταξυ των εκπαιδευτικων, χωρις διασφαλιση ευκαιριων επι ισοις οροις για ολους.

  • Σε οποιαδήποτε δουλεια ο εργοδοτηςωαρχικα ψάχνει καποιον που να εχει εξειδικευμενη προϋπηρεσία και τυπικα προσοντα. Αν δεν υπαρχει τέτοιο ατομο/α ψαχνει τα τυπικα προσοντα. Αν δεν υπάρχει ουτε καποιος με τυπικα προσοντα προσλαμβάνεται αυτος ππυ εχει απλα πτυχιο. Οταν ξεκινησε η ειδικη αγωγη προφανώς κ δεν υπηρχε καποιος με εξειδικευμενη προϋπηρεσία οποτε προσελαβε με τυπικα προσοντα και σιγα σιγα απεκτησαν προϋπηρεσία. Αυτη τη στιγμη υπαρχουν ατομα κ με εξειδικευμένη προϋπηρεσία κ μεβτα τυπικα προσόντα, οποτε θα πρεπει να προηγηθούν. Και μην ακουσω για προϋπηρεσία απο την γενικη=προυπηρεσια με την Ειδική. Ενας παθολογος με 10 χρονια προϋπηρεσίας δεν μπορεί να κανει εξειδίκευση ως ενδοκρινολογος και να λεει οτι ειναι 10 ζρονια ενδοκρινολογος. Υ

 2. Γιατί ΟΧΙ; Εκπαιδευτική εμπειρία δεν είναι;Σε τάξη με μαθητές δεν αποκτήθηκε;
  Η εμπειρία είναι εμπειρία και όχι μόνο ΜΟΡΙΑ.

 3. Νίκος Αποστολάκης

  Πόσοι όμως από αυτούς της Γενικής θέλουν να δουλέψουν πραγματικά στην Ειδική Αγωγή? Ελάχιστοι είναι η γνώμη μου… Εκπαιδευτική εμπειρία είναι επίσης όταν κάνω Φροντιστήριο σε μαθητές Λυκείου, μαθαίνω τον σκύλο μου που να πάει να κάνει την ανάγκη του, μαθαίνω στο πεντάχρονο ανηψάκι μου την αλφαβήτα! Άρα όλοι αυτή η εμπείρια πρέπει να προσμετρηθεί κατά την γνώμη σας!

 4. Οχι και στο αντίστροφο!

 5. Εσείς αγαπητοί εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, όταν ξεκινήσατε να δουλεύετε ως τέτοιοι είχατε προηγούμενη προυπηρεσία στην ειδική; Όλοι απ’το μηδέν ξεκινήσατε! Αφήστε λοιπόν την καραμέλα ότι η γενικής δεν έχουν ούτε μια μερα προυπηρεσίας στην ειδική αγωγή. Εξάλλου τόσα χρόνια που η δική σας προυπηρεσία είχε διπλή προσμετρηση ήταν όλα καλά & άγια στο σύστημα! Γυρίζει ο τροχός λοιπόν!!!

  • Νίκος Αποστολάκης

   Δεν είπαμε ότι όλα ήταν καλά και άγια, εξάλλου εκεί ήταν η ειδική αγωγή μπορούσατε να δουλέψετε σε αυτήν αν πραγματικά το επιθυμούσατε. Γιατί κάποιος που έχει μεγάλη προϋπηρεσία στην Γενική Αγωγή ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ πολύ άνετα να δουλέψει σ’ αυτήν. Απλά η Ειδική Αγωγή είναι πολύ δύσκολη και αυτό το γνωρίζουν όλοι και την απόφευγαν και τώρα θέλουμε να διοριστούνε σε αυτήν!!!

 6. Εύστοχη η τοποθέτηση για τη μη μεταφορά προϋπηρεσίας από τη γενική στην ειδική και αν δεν μπορεί να αποσυρθεί η συγκεκριμένη πρόταση, τουλάχιστον να μην έχει αναδρομική ισχύ!!!! Τόσα χρόνια πολλοί συνάδελφοι της γενικής δεν ήθελαν να δουλέψουν στα ειδικά σχολεία γιατί ξέρουν πολύ καλά πόσο δύσκολες είναι οι καταστάσεις και γι΄αυτό επέλεγαν τη γενική, να κάνουν το μάθημά τους και να αισθάνονται καθηγητές. Στο ειδικό σχολείο όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική και για αυτό και η προϋπηρεσία δε μπορεί να είναι ίδια…δεν είσαι μόνο καθηγητής και καλείσαι να παίξεις πολλούς και δύσκολους ρόλους. Από την άλλη πολλοί συνάδελφοι της ειδικής επέλγαν τα ειδικά σχολεία και πρόσφεραν το έργο τους πιστά σε αυτές τις δομές. Νομίζω πως όλο αυτό είναι άδικο και για τις δυο πλευρές… για τους συναδέλφους της γενικής γιατί τους χρυσώνουν το χάπι ότι θα διοριστούν, όχι βέβαια εκεί που πραγματικά έχουν δουλέψει και θέλουν….και για τους συναδέλφους της ειδικής γιατί τόσα χρόνια θυσίασαν πολλά για να παραγκωνιστούν τόσο ανέντιμα!

 7. Αγαπητοι συνάδελφοι, κατανοω οτι οποιαδήποτε ρύθμιση του νομοσχεδίου δεν εξυπηρετει τα συμφέροντα μας θεωρειται αδικία, εφόσον δημιουργει εμπόδια στην προσωπική μας αποκατάσταση.
  Όμως, δεν μπορω να διανοηθώ αυτο που διαβάζω τόσες μέρες απο τους συναδέλφους που έχουν προυπηρεσία στις δομές της ειδικής αγωγής.
  Όπως γνωρίζουμε, τόσα χρόνια οι συνάδελφοι αυτοί έχουν το δικαίωμα να μεταφέρουν την προυπηρεσία τους στη γενική ή στην ειδική αγωγή, χωρίς αυτή να διαφοροποιείται. Μέχρι τωρα λοιπόν δεν ειδα κανέναν να διαμαρτύρεται ούτε να του φαινεται περίεργο το πώς αυτές οι δύο δομές λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία. Ούτε ειδα κανέναν της γενικής αγωγής να διαμαρτύρεται για το πώς οι συνάδελφοι της ειδικής αγωγής , που δεν εχουν διαγωνιστει σε ΑΣΕΠ, ούτε έχουν προυπηρεσία στη γενική αγωγή, μπορουν να διεκδικούν τις ίδιες θέσεις κ να τους προσπερνούν κιόλας, αφού δουλεύουν απο τις πρώτες φάσεις των προσλήψεων.
  Μου φαίνεται απερίγραπτα ανήθικο να επικαλουνται επιχειρήματα εντελώς αβασιμα για να υποστηρίξουν τις θέσεις τους.
  Συναδελφοι, έχω δουλέψει επί χρόνια σε σχολεια όλης της ελληνικής επικράτειας. Εχω αντιμετωπίσει περιπτωσεις μαθητών που είχαν αυτισμό κ μαθητών με συνδρομο Down, που δεν είχαν παράλληλη στηριξη αλλά φοιτούσαν κανονικά στο σχολείο. Εχω διδαξει σε τμήματα σε ακριτικά νησια, όπου οι 5 απο τους 7 μαθητές ειχαν σοβαρότατες μαθησιακές δυσκολίες κ δεν παρακολουθούσαν κανένα τμημα ενταξης. Έχω σπουδάσει, εχω διαβάσει, έχω διδάξει σε παιδιά με ειδικές ικανότητες. Δεν μπορούσα όμως καθε φορά να ζητάω απο τις διευθύνσεις να μου πιστοποιήσουν ότι απέκτησα τέτοιου είδους εμπειρία. Και δεν ανέχομαι από κανέναν να μου αφαιρέσει το δικαιωμα να διεκδικήσω τη θέση μου στην ειδική εκπαίδευση με το επιχείρημα ότι δεν εχω ούτε μια ωρα εμπειρίας. Ειναι τουλάχιστον αστειο.
  Θα ζητήσω λοιπόν απο τους αγαπητούς συναδέλφους, όπως τόσα χρόνια εγω τους θεωρούσα ανταξιους να ασχοληθούν με τη γενική αγωγή, να κάνουν το ίδιο ή τουλάχιστον να μην προφασίζονται ότι αγνοούν πως οι καθηγητές που δουλεψαν σε σχολεια σε καθε γωνια της χώρας έχουν εμπειρία και στις δύο δομές.
  Ας είμαστε πια ειλικρινείς, τουλάχιστον με τους εαυτούς μας.

 8. Έχει κανείς την εντύπωση ότι οι όλοι μαθητές με εμπόδια στην μάθηση βρίσκονται σε τμήματα ένταξης…ή μήπως σε όλα τα σχολεία δημιουργούνται τμήματα ένταξης…

  Όλοι οι εκπαιδευτικοί της γενικής, κάποια στιγμή (κάθε χρόνο δηλαδή!!) έχει χρειαστεί να διδάξουν παιδιά που έπρεπε να βρίσκονται στα τμήματα αυτά αλλά στο σχολείο δεν γινόταν τμήμα ένταξης…και τότε ΝΑΙ, έπαιξαν και πολλούς ρόλους και ενημερώθηκαν και διάβασαν και βρήκαν λύσεις και συμβουλεύτηκαν τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ και πολλά άλλα..

  Ας σταματήσει να επαναλαμβάνεται ότι δεν έχουν όρεξη, δεν έχουν εμπειρία, δεν έχουν ζήλο…

  Η εκπαιδευτική προϋπηρεσία είναι ΜΙΑ…η ειδική αγωγή δεν είναι κλειστό επάγγελμα.

 9. Οι συνάδελφοι της γενικής αφού επιθυμούν τώρα να εργαστούν στην ειδική καλό θα είναι να έχουν υπομονή με όσα διαβάζουν και ψυχραιμία!!! Τόσα χρόνια που η προϋπηρεσία της ειδικής μετρούσε στη γενική δεν άκουγαν κάτι γιατί οι συνάδελφοι της ειδικής επέλεγαν να εργαστούν στα ειδικά σχολεία και πολλές φορές απέσυραν την αίτησή τους από τη γενική περιμένοντας 1 1,5 ή και 2 μήνες (πιο παλιά που μόνο οι προσλήψεις της γενικής γίνονταν τις πρώτες μέρες) και δε δημιουργούσαν πρόβλημα στους συναδέλφους της γενικής. Ακόμη, το να έχεις έναν μαθητή με μαθησιακές δυσκολίες ή ήπιους αυτισμούς στη γενική τάξη δεν έχει καμία σχέση με ένα τμήμα ειδικού σχολείου που όλοι οι μαθητές έχουν σοβαρές δυσκολίες όπως βαριά νοητική στέρηση ή βαρύ αυτισμό. Δυστυχώς όπως έχει δείξει η ιστορία (βλέπε όταν με το νόμο Φίλη μόνιμοι εκπαιδευτικοί χωρίς εμπειρία στην ειδική και χωρίς τυπικά προσόντα ή τα ελάχιστα, για να μην είναι υπεράριθμοι «πετάχτηκαν» μέσα στα ειδικά σχολεία και μετά από μερικές εβδομάδες έφυγαν τρέχοντας, αφήνοντας τους μαθητές με αναπηρία) για μια ακόμη φορά οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα είναι αυτοί που θα ταλαιπωρηθούν και οι οικογένειές τους που κάθε τόσο στο βωμό του εκάστοτε συμφέροντος θα πρέπει να αγωνίζονται ξανά και ξανά για τα αυτονόητα. Οι έμπειροι και εξειδικευμένοι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής που πλέον υπάρχουν και είναι πολλοί και για χρόνια υπηρετούν τις δομές της ειδκής αγωγής επειδή το θέλουν και το αγαπούν, θα αδικηθούν!

 10. Ένας καρδιολόγος μπορεί να πει πως είναι γιατρός.
  Ένας γιατρός μπορεί να πει πως είναι καρδιολόγος?

  και μια ερώτηση, εάν θελήσετε να κάνετε ένα χειρουργείο, θα θέλατε να σας εγχειρήσει ο χειρούργος που έχει 70 μόρια πραγματική προϋπηρεσία στα χειρουργεία ή ο παιδίατρος που μετά την μεταφορά προϋπηρεσίας έχει 90?

  θεωρώ πως αναλογικά το ίδιο συμβαίνει στην ειδική – γενική

  • Γιώργο το παράδειγμα που χρησιμοποιείς είναι ακραίο και ολοκληρωτικά άστοχο στην συζήτηση…(…μη ξεχνάς ότι κάποιοι για να γίνουν αρχικά καρδιολόγοι έκαναν μονάχα σεμινάρια ωρών και αμέσως έπιασαν το νυστέρι, η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε… άστο καλύτερα..

   η ερώτηση είναι άστοχη…η αναλογία δεν υφίσταται..

 11. «Μαθησιακές δυσκολίες και ήπιους αυτισμους… Μπορείτε και κάνετε απομακρυσμένες διαγνώσεις; έχετε ιδέα τι συμβαίνει σε ένα σχολείο γενικής αγωγής; είμαι πληροφορικός και δουλεύω πολλά χρόνια στη γενική αγωγή,οταν επιμορφωθηκα στην ειδική αγωγή όπως και πολλοί συνάδελφοι άλλων ειδικοτήτων γενικής αγωγής μόνο κίνητρο μας ήταν η αυτοβελτιωση και όχι η επαγγελματική αποκατάσταση.
  Επιτέλους θα διορθωθει μία χρόνια αδικια.

 12. Ας είμαστε πια ειλικρινείς, τουλάχιστον με τους εαυτούς μας….Με αυτά τα λόγια κλείνετε το παραπάνω μήνυμά σας, γιατί δεν τα κάνετε πράξη??!!!
  Οι περισσότεροι συνάδελφοι στον κλάδο σας έκαναν ένα από τα γνωστά και πολυδιαφημιζόμενα μεταπτυχιακά ειδικής αγωγής με μόνο κίνητρο να πάρουν την παιδαγωγική επάρκεια (είτε γιατί κάποτε στην ΑΣΠΑΙΤΕ δεν έμπαινε όποιος κι όποιος….είτε γιατί πιο πρόσφατα ακολουθούσαν τη λογική ας το πάρουμε να έχουμε την παιδαγωγική κατάρτιση και αν δεν έχουμε την πρώτη μας επιλογή που ήταν η γενική μπορεί να μας πάρουν στην ειδική)
  Και αφού ήταν χρόνια αδικία γιατί τόσα χρόνια δεν αγωνιζόσασταν να αποκατασταθεί? Και σας το θύμισαν τώρα εν όψει των διορισμών στην ειδική αγωγή??

  Όπως και να έχει θλίβομαι που οι συνάδελφοι της γενικής αγωγής δεν μιλούν έντιμα! Θα ήταν πιο ειλικρινές να έλεγαν ότι εμείς δεν θέλουμε να διοριστούμε στην ειδική αγωγή αλλά εκεί που υπηρετούμε για χρόνια, τα γενικά σχολεία! Και να παραδέχονταν ότι αυτό είναι ένα ανήθικο τρικ διορισμών. Να απαιτήσουν διορισμούς στη γενική αγωγή. Φυσικά και δεν ευθύνονται οι ίδιοι, όλοι στη θέση τους το ίδιο θα έκαναν. Απλώς ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα γιατί και οι αναπληρωτές ειδικής αγωγής είναι πάρα πολλοί και κάποιοι δουλεύουν πολλά χρόνια και γνωρίζουν καλά πως έχουν τα πράγματα!

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθραSorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

Πανελλήνιες 2021: Το πρόγραμμα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι οι εξετάσεις των Eιδικών ...