Home / Featured / Το νέο σύστημα μονίμων διορισμών. Η τελική μοριοδότηση

Το νέο σύστημα μονίμων διορισμών. Η τελική μοριοδότηση

Δημοσιεύτηκε: 2:25 μμ Ιανουάριος 17th, 2019  


ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΝΙΜΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

Α. Ακαδημαϊκά Προσόντα : εκατόν είκοσι (120) μονάδες κατ’ ανώτατο όριο

 

  • Διδακτορικό δίπλωμα: σαράντα (40) μονάδες.
  • Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών διάρκειας ενός (1) τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους: είκοσι (20) μονάδες.
  • Δεύτερος μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών διάρκειας ενός (1) τουλάχιστον ακαδημαϊκού έτους: οκτώ  (8) μονάδες.
  • Δεύτερο πτυχίο Α.Ε.Ι.: επτά (7) μονάδες.
  • Ο βαθμός του πτυχίου: για πτυχία με βαθμολογική κλίμακα από ένα (1) έως δέκα (10), το γινόμενο των μονάδων που προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του βαθμού του πτυχίου, με στρογγυλοποίηση στο δεύτερο δεκαδικό ψηφίο, με συντελεστή δύο μονάδων και πέντε δεκάτων (2,5) της μονάδας και με ανώτατο όριο τις είκοσι πέντε (25) μονάδες. Σε περίπτωση που η κλίμακα είναι διαφορετική, ο βαθμός υπολογίζεται με αναγωγή στην κλίμακα αυτή.
  • Άριστη γνώση  έως δύο (2) ξένων γλωσσών:   επτά (7) μονάδες για  κάθε μία (1) εξ αυτών.
  • Πολύ καλή γνώση έως δύο (2) ξένων γλωσσών:  πέντε (5) μονάδες για κάθε μία (1) εξ αυτών.
  • Καλή γνώση έως δύο (2) ξένων γλωσσών :  τρεις (3) μονάδες για κάθε μία (1) εξ αυτών.
  • Πιστοποιημένη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή Α΄ επιπέδου (ενότητες Επεξεργασία Κειμένου, Υπολογιστικά Φύλλα και Υπηρεσίες Διαδικτύου):  τέσσερις (4) μονάδες.
  • Επιμόρφωση Α.Ε.Ι. ή άλλου φορέα του δημόσιου τομέα που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, διάρκειας τουλάχιστον τριακοσίων (300) ωρών που πραγματοποιήθηκε σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών: δύο (2) μονάδες.

 

 Β. Εκπαιδευτική προϋπηρεσία:

 

  • Εκατόν είκοσι μονάδες κατ’ ανώτατο όριο: μία (1) μονάδα ανά μήνα πραγματικής εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας έως κατ’ ανώτατο όριο εκατόν είκοσι (120) μήνες.

 

 

Γ. Κοινωνικά κριτήρια:

 

  • Τρεις (3) μονάδες για κάθε τέκνο ανήλικο για το οποίο ο υποψήφιος έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια ή άγαμο και δεν έχει συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας ή σπουδάζει σε Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ομοταγές ίδρυμα της αλλοδαπής ή εκπληρώνει τη στρατιωτική του υποχρέωση και δεν έχει συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας του.

 

  • Αναπηρία  πενήντα τοις εκατό (50%) και άνω του υποψηφίου ή του/της συζύγου, εφόσον ο έγγαμος βίος έχει διαρκέσει τουλάχιστον δέκα (10) έτη, ή τέκνου: το γινόμενο των μονάδων το οποίο προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του ποσοστού αναπηρίας με συντελεστή τεσσάρων δεκάτων (0,4) της μονάδας.  Η αναπηρία του υποψηφίου μοριοδοτείται εφόσον δεν οφείλεται κατά κανένα ποσοστό σε ψυχικές παθήσεις.

 

14 Σχόλια

  1. Είναι άδικο το 2ο πτυχίο ΑΕΙ (4 χρόνια ) να μοριοδοτείται μόνο με 7 μονάδες….και το Μεταπτυχιακό με 20…..η προηγούμενη μοριοδότηση ήταν πολύ πιο λογική ….μόνιμα πιέσεις συμφερόντων!

    • Πολυ σωστά για το δευτερο πτυχίο!Απο που και ως που απο 16 να το μειώσει στο 7!Δηλαδη συγγνωμη αν εχει καποιος 2 ξένες γλώσσες σε άριστο επιπεδο θα πάρει τα ιδια μόρια με κάποιον που κατέχει ενα δευτερο πτυχίο και μια επισης ξένη γλώσσα σε επιπεδο proficiency?Που βασίζεται επιστημονικά αυτο;;;Τι αλλο θα ακούσουμε!!Ελεος!!Πραγματικά η παράνοια στο μεγαλείο της και το άνοιγμα του δρόμου στους ιδιώτες και τα φρόντιστηρια!!Ευγε!!Κανενας λόγος να φοιτά κανεις στο δημόσιο πανεπιστήμιο!!

    • Βρε κοπέλα μου πραγματικά κάνεις πλάκα ή δεν έκατσες να σκεφτείς αυτά που γράφεις. Η προηγούμενη μοριοδότηση ήταν πιο σωστή; δηλαδή να δίνει το βασικό πτυχίο μέχρι είκοσι μόρια και όποιος έχει απο 7 και κάτω να παίρνει οχτώ μόρια και το δεύτερο πτυχίο, άσχετα από συνάφεια και βαθμό να παίρνει 16;

      • Θεωρω πως μια χαρα τα εχω σκεφτεί!!Εννοω παντα β πτυχίο με συνάφεια!!!Δεν εννοώ κατι διαφορετικό απο αυτο που πιστεύεις εςυ!!!Φαινεται ξεκάθαρα τι θελει να κανει αυτη η κυβέρνηση!Αν εσενα κατα τα ολα αυτο σου φαίνεται λογικό που γιενται ή και δικαιότερο τοτε Ενταξει!!Απ’οτι φαίνεται η πλειοψηφία θίγεται απο αυτο!Εσυ δλδ ειλικρινά θεωρείς την νεα τροποποίηση πολυ σωστότερη και δικαιότερη;Ολα τα αλλα δλδ σου φαίνονται επιστημονικά σωστά!!

      • Και απ’οτι καταλαβαινω οι ξένες γλώσσες κατα την γνώμη σου ειναι πολυ πιο σημαντικές για να διδάξει κανεις σε ενα σχολειο πρωτοβάθμιας/δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απ’οτι ενα β πτυχίο με συνάφεια που πιθανώς θα μπορέσει να το αξιοποιήσει παράλληλα με το πρωτο δίνοντας του αντίστοιχα μόρια. Εσυ δλδ εχεις μείνει μονο στην ενίσχυση του βαθμού πτυχίου;Που οπωσδήποτε πρεπει να δοθεί έμφαση και σε αυτο και ΔΕΝ διαφωφνω!!Εγω μιλάω για το ακριβές αντιστάθμισμα μορίων και την παράλογη καταχώρηση τους σε προσόντα που κατα πάσα πιθανότητα δεν εχουν σχεση με την εκπαιδευση και το αντικείμενο που καλείσαι να διδάξεις!!Ο,τι θελει καταλαβαίνει ο καθένας!!

  2. ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ

    ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΑΚΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ!!ΦΑΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ!!ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΛΙΓΟΙ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ…ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ..ΚΑΜΑΙ ΦΟΡΑ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΛΟ…ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΣΚΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕΡΙΚΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑΚΙΑ…ΣΑΣ ΧΑΛΑΓΕ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ…ΑΝΤΙΟΣ…

  3. Εκτος από κυνήγι 2ου πτυχίου, 2ου μεταπτυχιακού, 2 γλωσσων, τα αλλα μόρια δεν μπορώ να τα πιασω. Δεν έχω παιδια κ ούτε με βλεπω να κάνω. Συμπέρασμα. Για να διοριστεις, εστω κι ο,τι διαθέτεις τα ακαδημαϊκά, θα σε τρώει η αλλη με τα παιδιά. Μοριοδότηση ανοίγματος ποδιων κ φεσωματος των αλλων, οι οποιοι θα φορολογούνται για τους μισθούς τους.

    • Αν το παιδί το θεωρείς » άνοιγμα ποδιών» τότε ευτυχώς που δεν έχεις παιδιά. Εσύ είσαι η εκπαιδευτικός που πρόκειται να διοριστείς και να διδάξεις σε παιδιά; Αυτήν την παιδαγωγική κατάρτιση έλαβες στο πανεπιστήμιο; Το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του πέρα των ακαδημαϊκών προσόντων να περνάει τους μελλοντικούς εκπαιδευτικούς από ψυχομετρικά τεστ, για να κρίνει την καταλληλότητα τους . Κρίμα…

    • εντάξει κόψε τα μεταπτυχιακά,μη σπαταλάς τζάμπα άλλα χρήματα του μπαμπά..ριξτο στην περισυλλογή και στο διάβασμα άλλων βιβλίων πιο ουσιαστικών.. εδώ προέχει να γίνεις άνθρωπος,τι καθηγητηλικια γυρεύεις? είσαι μακριά από το λειτούργημα αυτό που να βγάλεις και ντοκτορά

  4. Ωραία λοιπόν, είναι πιο σημαντική η δεύτερη ξένη γλώσσα για ένα αυτιστικό παιδί ή για κάθε μαθητή τελικά από τις γνώσεις που μπορεί να σου δώσει ένα σεμινάριο σχετικό με την εκπαίδευση του! Να μιλάμε αγγλογαλλικά λοιπόν μήπως έτσι κάνουμε καλύτερο μάθημα! Πόσες άλλες ρυθμίσεις που εξυπηρετούν συμφέροντα..
    Και το γράφω εκ των προτέρων, δεν έχω σεμινάριο ούτε προτίθεμαι να αποκτήσω…

  5. ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΤΥΧΙΟ ΝΑ ΠΙΑΝΕΙ ΜΟΝΟ 7 ΜΟΝΑΔΕΣ…….ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΠΕΩ ΤΟΣΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ….

  6. Μια ερώτηση: Αν έχω 2 γλώσσες άριστα και μία καλή, η τρίτη μοριοδοτείται;

  7. Χαίρετε! Σε σχέση με τις ξένες γλώσσες, αν έχουμε πτυχίο Γ2 σε δύο γλώσσες, αυτό προσμετράται 7+7=14 μονάδες;
    Αν έχουμε επιπλέον σε μία τρίτη γλώσσα πτυχίο Β2, αυτό μετράει επιπλέον +5 μονάδες;

  8. Απόφοιτος Φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 1997. Μετά από δύο χρόνια στον στρατό, ξεκινάω να εργάζομαι σε φροντιστήρια το 2000. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια εργάζομαι σε ένα συγκεκριμένο. Όχι πάντως επειδή με αγαπάνε… Συμμετέχω στον διαγωνισμό του 2008 χωρίς κανένα προσόν, κανένα μεταπτυχιακό, κανένα πτυχίο ξένης γλώσσας, καμία προϋπηρεσία, γιατί δεν είχα μπάρμπα στην Κορώνη… Θέση κατάταξης περίπου 1900. Είμαι στους επιτυχόντες αλλά όχι στους διοριστέους. Έπειτα από ορισμένους μήνες υποβάλλω αίτηση για αναπληρωτής και για ωρομίσθιος, ελπίζοντας ο αφελής ότι κάπου σε όλη την Ελλάδα θα με καλέσουν. Μάταια… Λοιπόν για να το ξεκαθαρίσουμε… γιατί ακούω διάφορα φληναφήματα. Κανένα διδακτορικό, κανένα μεταπτυχιακό, καμία προϋπηρεσία στο Δημόσιο (με αδιαφανείς διαδικασίες), κανένας με τέσσερα ή με πέντε παιδιά δεν είναι καλός εκπαιδευτικός. Τα μοναδικά κριτήρια που καταξιώνουν έναν εκπαιδευτικό είναι οι γνώσεις που διαθέτει στο ή στα αντικείμενα που διδάσκει, το προσωπικό ενδιαφέρον για τους μαθητές του και προπάντων η παραδοχή ότι πρέπει να εμπλουτίζει συνεχώς τις γνώσεις του στα αντικείμενα που διδάσκει (και όχι σε άσχετα), προκειμένου να καλύπτει τα όποια κενά και τις αδυναμίες του. Θεωρείτε τον εαυτό σας άξιο εκπαιδευτικό, ελάτε να διαγωνιστούμε ίσοι προς ίσοι, όπως ακριβώς στις πανελλαδικές εξετάσεις. Τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά σάς κάνουν καλούς εκπαιδευτικούς και τα έχετε ανάγκη για να υπερκεράσετε κάποιον συνάδελφο, ο οποίος στην κατά μέτωπο εξέταση σάς ξεπερνά; Α και προς αποφυγή παρεξηγήσεων… να ενημερώσω ότι στο Πανεπιστήμιο σε όλα τα εξάμηνα στην ξένη γλώσσα έγραφα άριστα.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...