Home / Featured / Μία σύνοψη του τι ζήτησαν 34 σύλλογοι και ομοσπονδίες για την «βελτίωση» του νομοσχεδίου διορισμών εκπαιδευτικών

Μία σύνοψη του τι ζήτησαν 34 σύλλογοι και ομοσπονδίες για την «βελτίωση» του νομοσχεδίου διορισμών εκπαιδευτικών

Δημοσιεύτηκε: 6:39 μμ Ιανουάριος 6th, 2019  


Είναι μία ίσως από τις ελάχιστες φορές που το Υπουργείο Παιδείας δεν κατάφερε να έχει ούτε έναν σύλλογο εκπαιδευτικών ευχαριστημένο από το σύστημα διορισμών που έθεσε σε «διαβούλευση».

Δείτε παρακάτω αναλυτικά πατώντας τους συνδέσμους:

ζητάνε την απόσυρση του σχεδίου νόμου για τους διορισμούς ή και σοβαρές αλλαγές για να γίνει αποδεκτό.

Μόνο η ΟΙΕΛΕ δηλώνει ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα με την προϋπηρεσία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και μετά την συνάντηση με τον Υπουργό (ΟΙΕΛΕ), ζήτησε υψηλότερη μοριοδότηση της εργασιακής εμπειρίας και εξέφρασε επιφυλάξεις για ορισμένα προσόντα. Δείτε σχετικό άρθρο εδώ.

Η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών μηδενικής προϋπηρεσίας έστειλε επιστολή στον Υπουργό Παιδείας και τις απόψεις της ανά άρθρο του νομοσχεδίου.

Μόνο το Υπουργείο Παιδείας επιμένει ότι είναι σωστές όλες οι ρυθμίσεις;

To μόνο σίγουρο είναι ότι κατάφερε να είναι σχεδόν όλοι οι σύλλογοι και ομοσπονδίες εκπαιδευτικών εναντίον του και δεν θα κερδίσει τίποτα από την εφαρμογή του παρά μόνο δυσαρέσκεια από την πλειονότητα των εκπαιδευτικών.


 

5 Σχόλια

  1. Δε νομίζω το υπουργείο να ενδιαφέρεται για το πόσοι σύλλογοι είναι ευχαριστημένοι. Το νομοσχέδιο θα το ψηφίσει. Αν δείτε όλοι μιλάνε για δικαστικές προσφυγές. Το πολύ πολύ να πει εγώ ήθελα να κάνω διορισμούς ψήφισα νομοσχέδιο αλλά εσείς οι καθηγητές προσφύγατε στη δικαιοσύνη. Η λύση είναι να κάνουμε απεργία πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου για να δείξουμε την αντίδρασή μας.

  2. Ποιός είναι ο αρθρογράφος???

    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λείπουν το Συντονιστικό αναπληρωτών και αδιόριστων Εκπαιδευτικών και η πρωτοβουλία αναπληρωτών????

    https://sidonistikoanapliroton.blogspot.com/2018/12/blog-post_25.html

    και http://anaplirwtes.gr/

    Είναι πάντα στις κινητοποιήσεις μαζί με τα σωματεία..για να μην πω ότι από όλους πιο πάνω μόνοι αυτοί είναι με τα σωματεία!!!

  3. Κι ο καθένας από αυτούς τους συλλόγους ζητά να βολευτούν τα δικά του μέλη! Γι’ αυτό είναι όλοι ενάντια στο προτεινόμενο σύστημα διορισμών. Οι προτάσεις τους, όσοι εξ αυτών έχουν, κινούνται στη λογική «βολέψτε εμάς πρώτα και μετά βλέπετε για τους άλλους»! Μερικές προτάσεις προκαλούν θυμηδία, οι πιο πολλές αγνοούν στοιχειώδη νομικά θέματα κι η μία πρόταση αναιρεί τις άλλες! Ας προχωρήσει, λοιπόν, το Υπουργείο όπως νομίζει. Δεν αρκεί ο εφαρμοστής του διαίρει και βασίλευε, χρειάζονται και οι βολικοί υπηρέτες του. Και δυστυχώς έχουν βρεθεί πολλοί.

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...