Home / HEADER-NEWS / Μαζικά και αποφασιστικά μπλοκάρουμε το νόμο έκτρωμα!

Μαζικά και αποφασιστικά μπλοκάρουμε το νόμο έκτρωμα!

Δημοσιεύτηκε: 7:40 πμ Ιανουάριος 31st, 2019  


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ

    Email : syllogosfilis@gmail.com                                                                          

30/1/2019

Ο αγώνας μας μπορεί και πρέπει να νικήσει!                                                          

Ούτε βήμα πίσω!                                                                                                     

Μαζικά και αποφασιστικά μπλοκάρουμε το νόμο έκτρωμα!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1:00μμ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

3ΗΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΟΕ (3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 ώρες του απογευματινού ωραρίου)                                                                  ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 1 έως 3 ώρες διευκολυντική στάση εργασίας στο ωράριο των εκπαιδευτικών από το σύλλογο.

Η ψήφιση του νόμου εκτρώματος δεν σηματοδότησε το τέλος του αγώνα! Μεγάλη ήταν και αυτή τη φορά η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26/1 με βάση την απόφαση της συνέλευσης Αγώνα της Κατάληψης της Πρυτανείας,  το Συντονιστικό αναπληρωτών και αδιόριστων μαζί με συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ. Δηλώσαμε αποφασιστικά ότι το προσοντολόγιο θα μείνει στα χαρτιά, ότι δε θα παζαρέψουμε το μέλλον και τη δουλειά μας! Θα υπερασπιστούμε μέχρι τη νίκη το δικαίωμα όλων σε μόνιμη και σταθερή εργασία!

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ

Δυστυχώς η πλειοψηφία της ΔΟΕ αρνήθηκε να καλέσει σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 26/1. Επέλεξαν να προχωρήσουν σε συλλαλητήριο στις 1/2 στο Υπ. Παιδείας στη 1μμ. Ωστόσο ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ κάθετα με το πλαίσιο και τα αιτήματα που καθόρισε η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ γιατί ΔΕΝ βάζει στην προμετωπίδα το αίτημα της ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑ / ΤΟΥ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟΥ, όπως θα ήταν η φυσική συνέχεια μετά το αίτημα της απόσυρσης του νομοσχεδίου που είχε υιοθετήσει στη φάση των προηγούμενων αγώνων.

Αντίθετα η προβολή μονοσήμαντα του αιτήματος για “αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας” ουσιαστικά δηλώνει αποδοχή του προσοντολόγιου και απλά παζαρέματος «βελτιωτικά» της προσμέτρησης με αυτό όλης της προϋπηρεσίας!! αυτό όμως δεν ακυρώνει όλα όσα φέρνει το προσοντολόγιο και έχει καταγγείλει το εκπαιδευτικό κίνημα και ουσιαστικά συμβάλει στην αποδοχή και εμπέδωσή του με την αυταπάτη επιμέρους “βελτιώσεων”. Το ΔΣ της ΔΟΕ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ να αλλάζει προς το χειρότερο και κόντρα σε όλο το μεγαλειώδες κίνημα που αναπτύχθηκε τις προηγούμενες ημέρες το βασικό αίτημα και από την πίσω πόρτα να εισάγει την αποδοχή του προσοντολόγιου στον κλάδο.

Καλούμε άμεσα το ΔΣ της ΔΟΕ να αλλάξει την απόφασή του και να προβάλει το αίτημα της ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ του νέου νόμου μαζί με τα αιτήματα που προέβαλε το κίνημα και οι χιλιάδες αναπληρωτές και μόνιμοι που βγήκαν στο δρόμο για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με βάση αποκλειστικά το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία.

Η μαζική Συνέλευση Αγώνα που ακολούθησε μετά τη διαδήλωση πήρε απόφαση για την αποφασιστική συνέχιση του αγώνα. Απόφαση που ήδη είχαν πάρει και τα εκπαιδευτικά σωματεία που συμμετείχαν με αποφάσεις ΔΣ στη συγκεκριμένη συνέλευση Δεν επιστρέφουμε στην κανονικότητα αποδοχής του προσοντολόγιου και των απολύσεων. Συνεχίζουμε με το νέο συλλαλητήριο στις 1/2 στη 1μμ στο Υπ. Παιδείας. Ταυτόχρονα απευθυνόμαστε στην κοινωνία με όλες τις μορφές (πανό και αφίσες στα σχολεία, επιστολές στους γονείς, εκδηλώσεις κλπ), με δράσεις και ακτιβισμούς για την προβολή των αιτημάτων μας. Με συνάντηση του αγώνα μας με τον αγώνα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα και το συλλαλητήριο που οργανώνουν το Σάββατο 16/2 σωματεία βάσης του ιδιωτικού τομέα. Με την αντίθεση στα μέτρα της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που ταυτόχρονα προωθεί το Υπ Παιδείας (ομάδες εκπαιδευτικής στήριξης για την υποβάθμιση και περικοπές στην ειδική αγωγή, την αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας κλπ). Ο σύλλογος θα συμμετέχει με τις θέσεις του στο συντονισμό των συλλόγων που κάλεσε ο Α΄ σύλλογος Αθηνών στις 31/1 και ώρα 18.30 στα γραφεία της ΔΟΕ.

 Απαιτούμε:

  • Ο νόμος έκτρωμα να καταργηθεί! Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί ΟΛΩΝ των αναπληρωτών με έστω μία σύμβαση ΤΩΡΑ, αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία.
  • Κανένας/καμιά αναπληρωτής/τρια απολυμένος/η! Εξίσωση προς τα πάνω του συνόλου των εργασιακών, ασφαλιστικών, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μονίμων-αναπληρωτών.
  • Παλεύουμε για το σύνολο των αιτημάτων του εκπαιδευτικού κινήματος, υπερασπιζόμενοι το δημόσιο δωρεάν σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας (μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη, κάλυψη όλων των κενών, επαναφορά του δασκάλου του ολοημέρου, πλήρη στελέχωση των δομών ΕΑΕ, επαναφορά του ωραρίου στη ΔΕ, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης κλπ)
  • Οι ομοσπονδίες ΔΟΕ-ΟΛΜΕ να κηρύξουν ΤΩΡΑ απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης και από τις ομάδες εκπαιδευτικής υποστήριξης. Ο ν.4547/18 να καταργηθεί!

Με αγώνα διάρκειας να ανατρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, ΟΟΣΑ!

Όχι μόνο για τον εκπαιδευτικό.  Μόρφωση δουλειά για όλο το λαό!


 

Σχολιάστε το άρθρο

Το email σας δεν θα δημοσιευθεί Required fields are marked *

*

Δημοφιλή άρθρα



Sorry. No data so far.

x

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 2023-2024

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προκειμένου να προβεί στην έγκαιρη στελέχωση των ...